Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin.

HUOM!
Rakennusvalvonta on suljettu 6.7. – 26.7.2020. Muina aikoina toimistomme on auki ma-to klo 9-15, perjantaisin suljettu. Hae lupaa 29.5.2020 mennessä, jotta ehdimme käsittelemään lupa-asiasi ennen kesätaukoa.

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.Vaasan rakennusvalvonnan ja kaupungin arkistoissa säilytetään lupa-asiakirjoja sekä piirustuksia.

Lupa-asiakirjat/piirustukset haetaan tilauksesta arkistoista tiistaisin ja torstaisin. Hakijalle ilmoitetaan, kun ne ovat nähtävillä. Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa toimiston aukioloaikoina. Arkiston asiakirjoja et voi saada ulkopuolelle lainaan.

Vanhojen lupa-asiakirjojen ja piirustusten tiedustelut ja tilaukset lähetetään rakennusvalvonnan asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen: rakennusvalvonta.asiakaspalvelu(at)vaasa.fi.

Tiedote 6.5.2020 Kesäajan aikataulut: Rakennusvalvonta on suljettu 6.7-26.7.2020

Tiedote 16.3.2020 koskien rakennusvalvonnassa asiointia

Arkistotilaukset

Vanhojen lupa-asiakirjojen ja piirustusten tiedustelut ja tilaukset lähetetään rakennusvalvonnan asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen: rakennusvalvonta.asiakaspalvelu(at)vaasa.fi.

Tiedustelussa pitää olla mukana:
* haettavan kohteen kiinteistötunnus
* yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
* haettavan kohteen osoite.
Hakua nopeuttaa, jos tiedossa on myös alkuperäinen luvan hakija sekä luvan hakuvuosi tai lupatunnus.

Tietopyyntö on maksuton. Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Edellä mainittu palvelu on maksullista. Asiakirjat lähetetään tarvittaessa kopioitavaksi kopiolaitokselle maksua vastaan.

Yhteystiedot
  • Lupa-assistentti Mia Tompuri 0400 747 334

  • Lupa-assistentti Sini Mauno 040 778 1425

  • Palvelusihteeri Kristina Tuomisto 040 548 2938