Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Rakennuskaava

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin.

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.Vaasan rakennusvalvonnan ja kaupungin arkistoissa säilytetään lupa-asiakirjoja sekä piirustuksia.

Lupa-asiakirjat/piirustukset haetaan tilauksesta arkistoista tiistaisin ja torstaisin. Hakijalle ilmoitetaan, kun ne ovat nähtävillä. Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa toimiston aukioloaikoina. Arkiston asiakirjoja et voi saada ulkopuolelle lainaan.

Vanhojen lupa-asiakirjojen ja piirustusten tiedustelut ja tilaukset lähetetään rakennusvalvonnan asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen: rakennusvalvonta.asiakaspalvelu(at)vaasa.fi.

Tiedustelussa pitää olla mukana:
* haettavan kohteen kiinteistötunnus
* yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
* haettavan kohteen osoite
Hakua nopeuttaa, jos tiedossa on myös alkuperäinen luvan hakija sekä luvan hakuvuosi tai lupatunnus.

Tietopyyntö on maksuton. Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Edellä mainittu palvelu on maksullista. Asiakirjat lähetetään tarvittaessa kopioitavaksi kopiolaitokselle maksua vastaan.

Rakennusvalvonnan ovet pidetään suljettuna. Asiointi rakennusvalvonnassa ensisijaisesti sähköisesti!

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rakennusvalvonnan aukioloajat

  • ma-to 9-15, perjantaisin suljettu