Ohita valikko
Rakennuskaava

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin.

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan. Vaasan rakennusvalvonnan ja kaupungin arkistoissa säilytetään lupa-asiakirjoja sekä piirustuksia.

Lupa-asiakirjat/piirustukset haetaan tilauksesta arkistoista tiistaisin ja torstaisin. Hakijalle ilmoitetaan, kun ne ovat nähtävillä. Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa toimiston aukioloaikoina. Arkiston asiakirjoja et voi saada ulkopuolelle lainaan.

Vanhojen lupa-asiakirjojen ja piirustusten tilaukset tehdään joko ARKISTOTILAUSLOMAKKEELLA (yllä olevan linkin kautta) tai sähköpostitse rakennusvalvonnan asiakaspalveluun: rakennusvalvonta.asiakaspalvelu(at)vaasa.fi.

Tiedustelussa pitää olla mukana:
* haettavan kohteen kiinteistötunnus
* haettavan kohteen osoite
* yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
* maksajan tiedot ja Y-tunnus.

Hakua nopeuttaa, jos tiedossa on myös alkuperäinen luvan hakija sekä luvan hakuvuosi tai lupatunnus.

Olemme laatineet ohjeet kiinteistötunnusten selvittämiseksi käyttämällä Vaasan kaupungin karttapalvelua. Ohjeet löytyvät tästä: ohjeet kiinteistötunnusten selvittämiseksi

Tietopyyntö on maksuton. Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Edellä mainittu palvelu on maksullista. Asiakirjat lähetetään tarvittaessa kopioitavaksi kopiolaitokselle maksua vastaan.

 

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rakennusvalvonnan aukioloajat

  • ma-to 9-15, perjantaisin suljettu