Ohita valikko

Vaasan kaupungin toimenpiteet koronavirustilanteessa

Päivitämme tälle sivulle tarvittaessa tietoa koronatilanteesta Vaasassa. Seuraathan Pohjanmaan ajankohtaisia korona-asioita myös Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta.

Muistathan jäädä kotiin, jos sinulla on lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita.  Muista myös pitää turvaväli, huolehtia hygieniasta, yskiä ja aivastaa oikein sekä pestä kädet.

Katso ajankohtaiset suositukset ja ohjeet Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta.

Koronarokotus ja koronapassi

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä hyvinvointialueella. Asukkaita kannustetaan ottamaan koronarokote ja tehosterokotteet ajankohtaisen suosituksen mukaisesti. Tietoa alueemme koronavirusrokotuksista, ajanvarauksesta sekä koronapassin saamisesta Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta.

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita ja tuntemuksia

Tee koronavirustaudin oirearvio verkossa www.omaolo.fi ja lue tarkemmat ohjeet  Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta.

Seuraa tietoja koronaviruksesta

Asukkaita neuvotaan seuraamaan myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilannekuvaa ja noudattamaan THL:n ohjeita.

Koronan vaikutukset kaupungin palveluihin

Voit tarkistaa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset palveluittain alta.

Perusopetus ja toisen asteen koulutus

  • Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen hallinto rajoittaa asiakaspalvelua. Asiakaspalveluun otetaan yhteyttä vain puhelimitse ja sähköpostilla, paikalla voi käydä vain varaamalla ajan etukäteen.

Varhaiskasvatus

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut, museot

  • Vaasan kaupungin kirjastossa on toistaiseksi voimassa poikkeuskäytännöt. Lue tarkemmat koronarajoitukset kirjaston kotisivuilta.
  • Vaasan kaupungin museot ovat avoinna normaalisti. Lue tarkemmat koronarajoitukset museoiden kotisivuilta.

Liikuntapalvelut

  • Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatoiminta ja uimahallin vesijumpat jatkuvat tauon jälkeen jälleen maanantaina 7.2. Myös perheliikunta ja perheluistelu palaavat tauolta. Lue lisää.

Vaasan teatterit (Vaasan kaupunginteatteri & Wasa Teater)

Vaasan kaupunginorkesteri

Kansalaisopisto Alma, TaiKon  ja Kuula-opisto

Nuorisopalvelut

Korkeakoulut

 

  • Vaasan kulttuuritoimijat tarjoavat uusia tapoja käyttää palveluitaan poikkeusaikana. Löydät vinkkejä myös etäopetukseen ja vapaa-ajanviettoon digitaalisesti.