Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Ruokakassi

Kauppa- ja apteekkiasiointiapua koronariskiryhmille Vaasassa

Tämä on Vaasan kaupungin ylläpitämä lista eri toimijoiden tarjoamasta kauppa- ja apteekkiasiointiavusta koronariskiryhmäläisille, joilla ei ole läheisiä tai muita henkilöitä auttamassa (tilanne 9.6.2020). Kaupunki ei vastaa listassa olevista palveluista.

Vaasan kaupunki myös neuvoo kauppa- ja apteekkiasioinnissa 70 vuotta täyttäneitä ja muita riskiryhmäläisiä, jotka eivät ole esimerkiksi kotihoidon piirissä, ja joilla ei ole läheisiä tai muita henkilöitä auttamassa ma–pe klo 9–12:

– 040 717 3005
– 040 197 8216

Hallitus on velvoittanut yli 70-vuotiaita pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan ja pysymään kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Poikkeustilanteessa läheisten ja muiden toivotaan auttavan ikääntyneitä ja riskiryhmäläisiä arjen asioinnissa. Tällöin tulee huolehtia siitä, ettei aiheuta läheiselleen riskiä tartunnasta. Kontaktia voi välttää mm. jättämällä ostokset sovitusti oven ulkopuolelle.

Asiointiavun tarjoajat

1. Suomen Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osasto

Koronaviruspoikkeustilanteessa riskiryhmiin kuuluville tai karanteenissa oleville kauppa- ja apteekkiasiointiapua. Emme käsittele käteistä, vaan laskutamme ostokset jälkikäteen. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä toimistoomme numeroon 040 087 8910 maanantaisin klo 10–16. https://rednet.punainenristi.fi/node/60044

2. Punaisen Ristin Vaasan ruotsinkielinen osasto

Istutko karanteenissa koronavirustartuntauhan vuosi, vai oletko sairaana, etkä pysty hiotamaan arjen asioitasi? Kuulutko riskiryhmään, joiden ei tule mennä ihmisten ilmoille, mutta sinulla ei ole ketään joku voisi hoitaa asioita puolestasi? Punaisen Ristin ruotsinkielinen osasto on käynnistänyt vapaaehtoisten apupiirin, jotka voivat auttaa, mikäli tarvitset apua ruokaostosten tai lääkkeidenhaun kanssa. HUOM! Emme käsittele käteistä tai pankkikortteja, vaan laskutamme ostokset jälkikäteen. Ota yhteyttä ja kerro millaista apua tarvitset. Yhteystiedot: Solveig Nylund, vasa.svenska@avdelning.rodakorset.fi 050 501 7015. https://rednet.rodakorset.fi/node/59579

3. Keikka-apu

Koronaviruspoikkeustilanteessa kauppa- ja apteekkiasiointiapua. Ota yhteyttä numeroon 044 974 7427 (suomi, ruotsi) tai 040 733 3430 (suomi) arkisin klo 9–15. Soita mielellään pari päivää ennen ostostarvetta. Haemme kotioveltasi käteisen, ostoslistan ja kauppakassin. Toimitamme ostokset, vaihtorahat ja ostoskuitin kotiovellesi maksutta. Keikka-apu on Pohjanmaan Yhdistykset ry:n koordinoima vapaaehtoistyö. Palvelu on suunnattu yli 65-vuotiaille, maahanmuuttajille, pitkäaikaissairaille ja äkillisesti vammautuneille aikuisille Vaasan seudulla. https://www.pohy.fi/fi/keikka-apu-0

4.  Vaasan Palloseura

Vapaaehtoisemme sekä ykkösjoukkueemme ihmiset ovat kokoontuneet yhteen, ja tarjoavat apua kaupassa käyntiin Covid-19 -viruksen riskiryhmään kuuluville ihmisille Vaasan alueella. Jos siis tarvitset itse apua tai tunnet jonkun, joka sitä tarvitsee – ota yhteyttä niin tulet sitä saamaan, ruokaostoksissa tai muissa tarpeissa. Haemme kotioveltasi käteisen, ostoslistan ja kauppakassin. Toimitamme ostokset, vaihtorahat ja ostoskuitin kotiovellesi maksutta. Yhteydenottoa toivotaan 1–2 päivää ennen asiointitarvetta. Yhteystiedot: Sara Sillanpää 041 506 1322 / sara.sillanpaa@gmail.com ja Erkka Peltonen 044 547 7013 / erkka.peltonen@gmail.com. https://vepsu.fi/uutiset/on-meidaen-vuoromme-auttaa

Kaupat

1. K-Supermarket Wasa

Klemetinkatu 17, 65100 Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Nouto 6,90 € (Plussa-kortilla 4,90 €). Kotiinkuljetus alkaen 9,90 € (Plussa-kortilla alkaen 6,90 €) ma–pe klo 12–16 alueille: Keskusta, Palosaari, Suvilahti, Gerby, Västervik, Finnby, Lillby, Vaskiluoto, Pappilanmäki, Kråklund, Vanha Vaasa, Runsor, Liisanlehto, Vanhasatama, Höstvesi, Huutoniemi, Teeriniemi, Korkeamäki, Melaniemi, Itämelaniemi, Isolahti, Pukinjärvi, Vetokangas, Kustaala, Metsäkallio länsi, Ristinummi, Haapaniemi, Metsäkallio, Kotiranta, Kivihaka, Impivaara, Asevelikylä, Purola.

Ostosten tilaus ensisijaisesti verkkokaupassa. Jos ei ole mahdollista tilata verkkokaupasta, ostokset voi tilata puhelimitse K-ruoka puhelinpalvelusta.

– Verkkokauppa: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-wasa. Tilaukseen vaaditaan sähköpostiosoite sekä pankkikortti ja/tai pankkitunnukset riippuen omasta pankista. Maksu pankkikortilla tai laskutusnumerolla tilausta tehdessä. Laskutusasiakassopimus mahdollista ainoastaan, mikäli tilauksia min. 1 tilaus/per viikko ja mikäli asiakkaan luottotiedot ovat kunnossa. Laskutusasiakkuuden muodostaminen onnistuu puhelimitse: lena.nordin@k-supermarket.fi 040 056 4904 tai tomi.nordin@k-supermarket.fi 040 756 2636. Laskutusasiakkuuden voimaantulo vaihtelee kiireen mukaan ja voi olla 2–4 päivää.

– Neuvontaa senioriasiakkaille verkkokauppatilauksen tekemiseen: 010 532 9836 arkisin klo 9–16 suomeksi ja ruotsiksi. Puhelun hinta on 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min. https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/verkkokauppa/puhelinpalvelu

– K-ruoka puhelinpalvelu 0600 02325 ma–pe klo 9–16. Puhelun hinta on 5,59 €/puhelu + paikallisverkkomaksu (pvm myös jonotusajalta). Palvelu on tällä hetkellä vain suomen kielellä. Maksu toistaiseksi ainoastaan pankkikortilla, kun tuotteet tuodaan asiakkaalle.

2. K-supermarket Piffi

Markkinakuja 2, 65610 Mustasaari

Nouto- ja toimituspalvelu. Nouto 6,90 € (Plussa-kortilla 4,90 €). Kotiinkuljetus 14,90 € ma–pe klo 17–19 alueille: Keskusta, Palosaari, Suvilahti, Gerby, Västervik, Finnby, Lillby, Vaskiluoto, Huutoniemi, Teeriniemi, Korkeamäki, Melaniemi, Itämelaniemi, Isolahti, Pukinjärvi, Vetokangas, Kustaala, Metsäkallio länsi, Ristinummi, Haapaniemi, Metsäkallio, Kotiranta, Kivihaka, Impivaara, Asevelikylä, Purola

Ostosten tilaus verkkokaupassa: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-piffi

3. K-Market Sundom

Sundomvägen 128, 65410 Sundom

Nouto- ja toimituspalvelu. Nouto 6,90 € (Plussa-kortilla 4,90 €). Kotiinkuljetus 9,90 € alueille Sundom ja Sulva. Ostosten tilaus verkkokaupassa: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-sundom

4. K-Supermarket Huutoniemi

Kaikille halukkaille kotiinkuljetus. Tilaukset s-postiin edellisenä päivänä: huutoniemi.tilaukset@k-supermarket.fi. Toimitukset arkipäivinä klo 8–16. Keräys ja toimitus 0-5 km 14,90€, 5-10 km 19,90€, muut sopimuksen mukaan. Maksu toimituksen yhteydessä pankkikortilla. Paikallinen taksiyrittäjä hoitaa keräykset ja toimitukset turvallisesti.

5. K-market Suvilahti

Teirinkatu 6, 65350 Vaasa

Ostosten kotiinkuljetus koronakriisin ajan (tupakointi-, alkoholi- ja veikkaustuotteita emme toimita). Kauppa tekee yhteistyötä Taxi Vaasan kanssa. Keräily- ja toimitusmaksu 7 km päähän Suvilahden K-Marketista maksaa 15 €/tilaus ja tämän alueen ulkopuolelle 15 €/tilaus + 1 €/kilometri. Tilaukset sähköpostilla osoitteeseen timo.niemela@k-market.com. Ruokatilauksen yhteydessä täytyy ilmoittaa asiakkaan nimi, osoite ja puhelinnumero. Tavaroiden toimitus tapahtuu arkisin 12–16. Klo 11 mennessä tulleet tilaukset ehditään keräämään ja toimittamaan samana päivänä. Klo 11 jälkeen tulleet tilaukset toimitetaan seuraavana arkipäivänä kello 12–16. Ostokset, keräily- ja kuljetusmaksu maksetaan toimituksen yhteydessä maksukortilla kannettavaan maksupäätteeseen, AMEX ei toimi. Emme hyväksy muita maksuvälineitä. Epidemian aiheuttamia tuotepuutoksia esiintyy edelleen. Jos tilattua tuotetta ei ole, laitetaan mahdollisuuksien mukaan tilalle korvaava tuote.

6. Lähikauppa Merikaarto

Ruokakassin toimitus kotiin 10 €/tilaus. Toimitusalue: Vähäkyrö-Veikkaala. Tilaukset: kauppakassimerikaarto@gmail.com. Kerro tilatessa tuote, määrä, puh.nro ja toimitusosoite. Maksu ruokakassin luovutuksen yhteydessä pankkikortilla tai käteisellä. Tilaus maanantaihin mennessä, toimitus keskiviikkona. Tilaus keskiviikkoon mennessä, toimitus perjantaina. Lisätietoa: Taru Ahola 040 728 7813.

7. Neste K Raastuvankatu

Raastuvankatu 27, 65100 Vaasa

Noutopalvelu. Tarjoamme kaikki palvelut ja ostokset ”Drive In” – periaatteella ulos tai suoraan autollesi kannettuna tarpeettomien kontaktien välttämiseksi. Palvelu on ensisijaisesti riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden tarpeeseen, emmekä veloita siitä erillistä kulua. Maksutapana ostoksille on lähimaksu kortilla tai käteinen raha. Sitovat tilaukset otamme vastaan puhelimitse 06 361 6133. Palvelujärjestys on saapumisjärjestyksessä sisällä asioivat asiakkaat huomioiden. Pyydämme huomioimaan ruuhka-ajat ja tuotteiden vaihtelevan saatavuuden.

Riskiryhmään kuuluville ikäihmisille keskitetyt tilaus/noutopäivät, jotta ehdimme tarvittaessa tilata puuttuvia tuotteita:

• Sitova tilaus puhelimitse 06 361 6133 tai sähköpostilla raastuvankatu@nestek.fi tiistaisin klo 10–14 välisenä aikana

• Tilaus noudettavissa paikan päältä (myös ulkoa mahdollinen) perjantaina klo 10–14. Tällä hetkellä keräily/nouto palvelusta ei veloiteta erikseen lisähintaa. Maksu paikan päällä (myös ulkona onnistuu) lähimaksuna kortilla tai käteisellä rahalla. Asiakkaan on hyvä huomioida valikoima ja mahdolliset tuotepuutteet, eli kaikkea ei välttämättä ole aina saatavilla.

Riskiryhmään kuuluvien kannattaa suosia asiointia aamun avaustunteina sekä iltatunteina.

8. K-market Kauppapuistikko

Kauppapuistikko 32, 65100 Vaasa

Noutopalvelu. Riskiryhmään kuuluville ikäihmisille keskitetyt tilaus/noutopäivät, jotta ehdimme tarvittaessa tilata puuttuvia tuotteita:

• Sitova tilaus puhelimitse 020 700 2170 tai sähköpostilla kauppapuistikko@k-market.com tiistaisin klo 10–14 välisenä aikana

• Tilaus noudettavissa paikan päältä (myös ulkoa mahdollinen) perjantaina klo 10–14. Tällä hetkellä keräily/nouto palvelusta ei veloiteta erikseen lisähintaa. Maksu paikan päällä (myös ulkona onnistuu) lähimaksuna kortilla tai käteisellä rahalla. Asiakkaan on hyvä huomioida valikoima ja mahdolliset tuotepuutteet, eli kaikkea ei välttämättä ole aina saatavilla.

9. Asiakastili Osuuskauppaan

Omaiset tai muut voivat tehdä asiakkaan ostoksia asiakastilille Prismassa, S-marketissa ja Salessa. Tilihakemuslomakkeita saa S-kaupoista.

10. K-Market Palosaari

Ahventie 19, 65200 Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Nouto 6,90 € (Plussa-kortilla 4,90 €). Kotiinkuljetus 12,90 € (Plussa-kortilla 9,90 €) Palosaaren alueelle. Tilaukset verkkokaupassa https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-market-palosaari tai arkisin ma–pe 9–12 sähköpostilla: jaana.jarvinen@k-market.com tai puhelimitse 044 981 7090. Ruokatilauksen yhteydessä ilmoitathan nimi, osoite, puhelinnumero ja plussakortin numero. Nouto takapihan laiturilta klo 15–16. Kotiinkuljetukset pyritään tekemään saman päivän aikana klo 12–15 tilausten saapumisjärjestyksessä. Tilaus maksetaan toimituksen yhteydessä maksukortilla kannettavaan maksupäätteeseen. Amex ei toimi. Muut maksutavat eivät käy. Tupakointi-, alkoholi- ja veikkaustuotteita emme toimita. Epidemian aiheuttamia tuotepuutoksia esiintyy edelleen. Jos tilattua tavaraa ei ole, laitetaan mahdollisuuksien mukaan tilalle korvaava tuote.

11. Prisma Vaasa

Jukolantie 1, 65300 Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Nouto ilman S-Etukorttia 9,90–13,90 € (S-Etukortilla 4,90–8,90 €). Kotiinkuljetus ilman S-Etukorttia alkaen 17,90 € (S-Etukortilla alkaen 12,90 €). Hinta vaihtelee nouto- tai kotiinkuljetuspäivän ja kellonajan mukaan. Ostosten tilaus verkkokaupassa: https://www.foodie.fi/vaasa. Verkkokaupassa varataan haluttu kotiinkuljetusaika tai kahden tunnin aikaikkuna, jolloin asiakas voi noutaa ostoksensa Prismasta Kesäpihan ja parkkihallin välistä. Ostokset ovat kaapissa, joka aukeaa tekstiviestin koodilla. Tekstiviesti tulee, kun ostokset ovat kaapissa viimeistään aikaikkunan alussa. Noutopisteen aukioloajat ma–pe klo 10–21.30 ja kotiinkuljetuksen toimitusajat ma–pe klo 11–20.

12. Minimani Vaasa

Laivakatu 13, 65100 Vaasa

Noutopalvelu 5,90 €. Ostosten tilaus verkkokaupassa https://www.minimani.fi/ruoka-verkkokauppa.html. Arkisin (ma–pe) kello 12.00 mennessä tulleet tilaukset ovat valmiina noudettavaksi samana päivänä klo 17.00–20.00 välillä tai seuraavana päivänä klo 8.00–10.00. Viikonloppuna tulleet tilaukset ovat noutovalmiina seuraavana maanantaina klo 17.00–20.00 välillä tai tiistaiaamuna klo 8.00–10.00. Lähetämme tekstiviestin, kun tilaus on valmiina noudettavaksi.

13. K-Citymarket Kivihaka

Kokkokalliontie 2-6, 65300 Vaasa

Toimituspalvelu. Kotiinkuljetus 12,90 € (Plussa-kortilla 9,90 €) alueille: Keskusta, Palosaari, Suvilahti, Gerby, Västervik, Finnby, Lillby, Vaskiluoto, Pappilanmäki, Kråklund, Vanha Vaasa, Runsor, Liisanlehto, Vanhasatama, Höstvesi, Huutoniemi, Teeriniemi, Korkeamäki, Melaniemi, Itämelaniemi, Isolahti, Pukinjärvi, Vetokangas, Kustaala, Metsäkallio länsi, Ristinummi, Haapaniemi, Metsäkallio, Kotiranta, Kivihaka, Impivaara, Asevelikylä, Purola.

Ostosten tilaus verkkokaupassa: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-citymarket-vaasa-kivihaka

Apteekit

1. Vaasan Keskusapteekki

Hovioikeudenpuistikko 15, Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Lääkkeet voi tilata puhelimitse 06 319 1100 tai verkkokaupasta apocentral.fi. Kotiinkuljetus noin klo 9–15 arkisin 10 €. Nouto apteekin noutolokerosta. Verkkokaupasta tilattavat lääkkeet on mahdollista saada myös Postin noutolokeroon 5,50 € tai Postin kotipaketilla.

2. Vaasan Vanha Apteekki

Vaasanpuistikko 13, Kauppakeskus Espen, Vaasa

Kotiinkuljetus lähinnä arkisin 6 € tai muita järjestelyjä tarvittaessa. Lääkkeet voidaan esim. luovuttaa ulos autoon. Tilaukset puhelimitse 06 357 5300 tai 044 720 0990 muutamaa tuntia ennen ostostarvetta. Asiakkaan tulee varautua näyttämään Kela-kortti, tai vastaava, jolla voidaan varmistaa, etteivät lääkkeet joudu vääriin käsiin.

3. Vaasan Apteekki Minimani

Laivakatu 13, Vaasa

Välittävät lääkkeet kotiin Punaisen Ristin kautta (asiakas antaa tietonsa Punaiselle Ristille, joka on yhteydessä apteekkiin). Ota yhteyttä:

• suomeksi ma–to klo 10–16 puh. 040 087 8910

• ruotsiksi (myös suomeksi) puh. 050 501 7015

Lääkkeenkäyttäjä voi myös itse soittaa apteekkiin ja tilata tarvitsemansa lääkkeet puhelimitse 06 316 6400. Noutotapa apteekista sovitaan tapauskohtaisesti puhelussa.

4. Vaasan Kuninkaan Apteekki

Kuninkaantie 72-74, Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Reseptilääkkeet voi tilata puhelimitse 06 316 8700 ja ostokset voidaan laittaa valmiiksi sekä nouto voidaan sopia kassalta tai ostokset voidaan tuoda ulos/autolle. Kotiinkuljetus taksilla <5 km 14,90 €, 5–10 km 19,90 €. Verkkokaupasta voi tilata itsehoitolääkkeet.

5. Apteekki Kivihaka

Kiilletie 2, Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Lääkkeiden tilaukset puhelimitse 06 321 2775 tai verkkokaupassa Annenapteekki.fi. Lääkkeiden kotiinkuljetus 10 €. Verkkoapteekista tilatut lääkkeet: nouto joko Apteekki Kivihaan noutopisteestä apteekin ovien ulkopuolelta (avoinna klo 6–23) tai Postin välityksellä. Toimitus Apteekki Kivihaan noutopisteeseen on maksuton, postilähetykset Postin taksojen mukaan.

6.  Palosaaren Apteekki

Palosaarentie 16, Vaasa

Nouto- ja toimituspalvelu. Tilaus puhelimitse 06 317 8923. Kotiinkuljetus < 10 km 5 €, > 10 km 10 €. Voimme myös palvella asiakkaan autoon/apteekin ulkopuolelle, tällöinkin on suositeltavaa soittaa tilaus etukäteen. Henkilöllisyys todennetaan lääkkeitä luovutettaessa. Maksu käteisellä tai pankkisiirrolla.

7. Vähänkyrön apteekki

Heikkiläntie 1, Vähäkyrö

Vähänkyrön apteekki kuljettaa lääkkeet maksuttomasti kotiin kerran viikossa Vähänkyrön alueella. Tilaukset apteekin aukioloaikoina puhelimitse 06 478 4201 viimeistään torstaihin klo 12 mennessä. Lääkkeet toimitetaan perjantaina. Muina aikoina toimitukset ovat mahdollisia, mutta näistä peritään 10 € toimitusmaksu. On mahdollista myös tilata lääkkeet puhelimitse valmiiksi. (Asiakas tai asiamies voi hakea valmiin pussin) ja voimme toimittaa lääkkeet myös autoon.

Apteekkiasiointi toisen puolesta

Antaako sinunkin yhdistys tai yritys asiointiapua?

Jos sinun yhdistys tai yritys tarjoaa apuaan, niin ilmoita tietosi Vaasan kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Senni Korhoselle sähköpostitse: senni.korhonen@vaasa.fi Lisäämme tiedot tälle sivulle. Kiitos avusta.