Ohita valikko
Katu Vaasassa

Ikäihmisten kuljetuspalvelu

Järjestämme ikäihmisten kuljetuspalvelun Vaasassa kolmella senioribussilla. Kuljetuspalvelun järjestämisellä haluamme tukea ikäihmisten selviytymistä asioinnissa kodin ulkopuolella.

Palvelu on kaikille 65 vuotta täyttäneille. Oikeutta senioribussin käyttöön ei tarvitse anoa. Kuljetuspalvelukortit, matkamäärien rajoitukset ja tulotiedot ovat jääneet pois.

Palvelu on osa joukkoliikennettä, joka toteutetaan ovelta-ovelle -periaatteella matalalattiaisilla pikkubusseilla. Taksipalvelut eivät ole käytössä sosiaalihuoltolain kuljetuspalveluiden vaihtoehtona.

Senioribussi liikennöi arkisin klo 8.00 – 16.30. Lauantaisin bussi liikennöi klo 9.00 – 17.30, lukuun ottamatta Vähänkyrön aluetta.

Senioribussi ei liikennöi sunnuntaisin, arkipyhinä, juhannuspäivänä tai joulupäivänä. Senioribussipalvelu on tarkoitettu Vaasan kaupungin sisällä tehtäviin asiointimatkoihin. Vähästäkyröstä pääsee tiistaisin ja torstaisin Vaasan keskustaan ja Laihialle.

Reitit

Tiistaisin: Tervajoen rautatieasema klo 11:00 – Ajoreitti Vähänkyrön kautta – Vaasa Ylätori klo 12:00 – tauko – Vaasa Ylätori klo 14:00 – Ajoreitti Vähänkyrön kautta – Tervajoen rautatieasema klo 15:00

Torstaisin: Vähänkyrön terveysasema klo 11:30 – Laihian bussiasema klo 12:00 – tauko – Laihian bussiasema klo 14:00 – Vähänkyrön terveysasema klo 14:30

Aikataulut ja reitit sovitaan yhdessä kuljettajan kanssa. Mikäli auto on tilattu täyteen, kertoo kuljettaja aikaisimman mahdollisen kuljetusajankohdan, jolloin tilaus voidaan toteuttaa. Kuljettaja avustaa tarvittaessa autoon noustaessa ja siitä poistuttaessa.

Matkan maksaminen

Senioribussissa matkan alkaessa maksettava omavastuu on sama kuin linja-auton kertamaksu, tällä hetkellä 3,20 € / matka. Vyöhykkeeltä toiselle siirryttäessä (Vähäkyrö – Vaasa/Laihia) on hinta 5,20 €.

Maksuvälineenä voidaan käyttää käteistä tai Vaasan sisäisen liikenteen matkalippua, esim. veteraanikorttia. Pankki- tai luottokortit eivät toimi autoissa.

Veteraanit ovat oikeutettuja käyttämään kuljetuspalvelua ilmaiseksi, samoin matkustajalle nimetty henkilökohtainen avustaja.

Maksaminen Waltti-kortilla

Senioribussissa maksaminen onnistuu myös valtakunnallisella Waltti-kortilla, joka on käytössä myös Vaasan paikallisliikenteen busseissa.

Walttikortilla matkan omavastuuosuudeksi jää ainoastaan 1,33 €. Vyöhykkeeltä toiselle siirryttäessä on hinta Waltti-kortilla 4,20 €. Uusi Waltti-kortti maksaa 5 €.

Kortin voi lunastaa ja ladata myös seuraavissa pisteissä:
Wasa Citybus toimisto, Ylätori 4
Kansalaisinfo, Kirjastonkatu 13
Vähänkyrön yhteispalvelupiste, Vähänkyröntie 11
Verkkokauppa: kauppa.waltti.fi

Waltille voi ladata arvo- ja kausilippuja. Kortille ladatulla arvolla ei ole käyttöaikaa.

Waltti-kortti on henkilökohtainen eli esim. pariskunta ei voi käyttää samaa korttia erikseen matkustaessaan, mutta arvokortilla voi maksaa toisen kanssamatkustajan matkan. Korttiin liitetään henkilötunnus ja siksi sillä ei voi matkustaa kukaan muu ilman kortin omistajaa.

Henkilökohtainen kortti pystytään sulkemaan mahdollisessa katoamistilanteissa, eli löytäjä ei voi matkustaa toisen kortilla. Myös käyttämättömät matkat ja arvo siirtyvät uudelle kortille, kun vanha kortti suljetaan palvelupisteellä. Lue lisää Waltti-kortista.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Auto tilataan kuljettajalta mielellään edellisenä päivänä tai viimeistään tuntia ennen tarvetta. Matkaa tilattaessa kerrotaan kuljettajalle matkustajan nimi, noutopaikka, määränpää, mahdolliset kanssamatkustajat sekä käytössä olevat apuvälineet (pyörätuoli, rollaattori).

Vaasan kaupungin sisällä: Senioribussi 1 puh. 044 380 7071 tai Senioribussi 2 puh. 044 380 7072.

Vähänkyrön alueella ja matkoilla Vähästäkyröstä Vaasan ja Laihian keskustaan: puh. 044 380 7073.

Lisätietoja Senioribussipalvelusta: Palveluneuvoja, puh. 06 325 2560 arkisin klo 9-11 ja klo 12-14.30