Ohita valikko

Kotihoidon tukipalvelut

Kotihoidon tukipalvelut ovat asukkaan päivittäistä arjessa selviytymistä tukevia palveluja. Tukipalvelut ovat maksullisia.

Tukipalveluiden käyttöönotosta saat lisätietoja oman alueesi kotihoidon palveluohjaajalta.

Apteekkipalvelu

Toteutamme apteekkipalvelun annosjakeluna (ANJA). Sopimusapteekki toimittaa kotihoitoon lääkkeet kerta-annospusseissa kahden viikon välein ja kotihoito vastaa lääkkeiden toimituksesta asiakkaille.

Lääkehoitoomme sisältyy ohjausta, neuvontaa ja vastuu vointisi seurannasta. Lääkehoidon vaikuttavuutta arvioimme yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa. Apteekkipalvelumme parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Palvelu on maksullinen.

Ateriapalvelu

Ateriapalvelussa ruoka voidaan toimittaa kotiin tai asiakas voi käydä ruokailemassa eri toimipisteissä. Kaupungin ateriapalvelu myönnetään tarveharkinnan mukaan. Aterian kotiinkuljetuksesta saa tietoa oman alueen kotipalveluohjaajalta.

Ateriointimahdollisuus järjestetään seuraavissa paikoissa:
• Ruukinkartanon palvelukeskuksessa (Palosaarentie 39) arkisin ja viikonloppuisin klo 10.30-12.30
• Vuorikodin palvelukeskuksessa (Vuorikatu 2-4) arkisin klo 11-13
• Tammikaivon palvelukeskus (Tammikaivontie 4) arkisin klo 11-13 vain niille eläkeläisille, joilla on omainen kaupunginsairaalan osastolla hoidossa. Viikonloppuisin ruokasali on avoinna kaikille eläkeläisille klo 11-13.
• Kotirannan palvelutalo (Sorsantie 12A) arkisin klo 11-12.30
• Fyrrykartanon palvelutalo (Vähänkyröntie 51) arkisin klo 11.00-13.00, ruokalippuja myydään Vähäkyrötalon yhteispalvelupisteessä.

Myös yksityiset ateriapalvelun tuottajat toimittavat lounaita kotiin.

Kauppapalvelu

Teemme yhdessä asiakkaan kanssa tilauksen kauppaan. Kauppakassi toimitetaan asiakkaalle kotiin. Palvelu toimii arkisin ja on maksullinen.

Kylvetyspalvelu

Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kotona puutteelliset peseytymismahdollisuudet tai -tilat. Kylvetyspalveluun kuluu kuljetus. Palvelusta ja kuljetuksesta peritään maksu.

Lumipalvelu

Lumenluontiapu ostetaan ensisijaisesti yksityisesti, vähävaraisille voidaan tarveharkinnan mukaan myöntää kaupungin lumipalvelu. Ensisijaisesti kaupungin palvelu on sotainvalideille.

Hyväksytyt arvonlisäverottomat yksityiset sosiaalipalveluja tarjoavien tiedot löytyvät tästä(pdf)

Ruohonleikkauspalvelu

Palvelu myönnetään vain sotainvalideille. Palvelusta peritään kertamaksu, joka laskutetaan kuukausittain. Myös yksityisiltä yrittäjiltä voi kysyä apua ruoholeikkuuseen.

Turvapuhelin

Turvapuhelin myönnetään tarveharkinnan mukaan. Palvelusta peritään kuukausimaksu bruttotulojen mukaan. Lisätietoja turvapuhelimesta antaa oman alueen kotipalveluohjaaja tai palveluneuvoja.

Turvapuhelinhakemus liitteineen (Word)
Turvapuhelinhakemus liitteineen Everon(pdf)

Ota yhteyttä

Oman asuinalueesi kotihoidon palveluohjaaja.

Palveluneuvoja arkisin klo 9-11 ja 12-14.30