Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kivikoto kesällä

Kivikoto

Kivikoto järjestää tehostettua asumispalvelua sekä tilapäishoitoa kehitysvammaisille henkilöille Vaasan Melaniemessä. Asumisyksikkö on yksitasoinen rakennus, joka on jaettu kolmeen erilliseen soluun. Sijainti on luonnon ja hyvien ulkoilumaastojen läheisyydessä.

Vakituisten asukkaiden käytössä on kaksi solua. Molemmissa soluissa asuu viisi vakituista asukasta. Kummassakin solussa on myös yksi huone tilapäishoidossa käyville aikuisille kehitysvammaisille asiakkaille.

Kolmas soluista on tarkoitettu alaikäisille tilapäishoidon asiakkaille. Tilapäishoidon soluun on erillinen sisäänkäynti ja käytössä on myös aidattu leikkipiha. Solussa on paikkoja viidelle lapselle kerrallaan. Tilapäishoitoa järjestetään kehitysvammaisille henkilöille omaishoitajien lakisääteisten lomien aikana ja/tai perheiden tukitoimina.

Toiminta-ajatuksena on tarjota kehitysvammaisille mahdollisuus viettää täysipainoista elämää ja antaa asukkaille yksilöllistä tukea, ohjausta ja hoitoa. Tavoitteenamme on lisätä henkilöiden itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta sekä edistää ja ylläpitää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Lisäksi annamme perheelle mahdollisuuden lepäämiseen lasten tilapäishoidon aikana.

Henkilökuntaan kuuluu johtava ohjaaja, sosiaaliohjaaja ja 16 hoitajaa. Henkilökunta työskentelee kolmivuorotyössä.

Kivikodon facebook sivut löytyvät osoitteesta: https://www.facebook.com/kivikoto/