Ohita valikko
Katu

Vammaisten kuljetuspalvelu

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua järjestetään virkistymisen, asioinnin ja työmatkojen turvaamiseksi.

Subjektiivinen oikeus kuljetuspalveluun koskee vain kotikuntaa ja lähikuntia. Vaasan lähikuntia ovat Mustasaari, Maalahti, Laihia, Vöyri ja Isokyrö.

Vammaispalvelulain mukaan kuljetuspalvelua ei voi käyttää lääkäri-, sairaala- tai kuntoutusmatkoihin eikä myöskään lääkärin lähetteellä tehtävään jalkahoitoon. Nämä matkat korvataan muun lainsäädännön mukaisesti (esim. Kela, vakuutusyhtiö).

Vaikeavammaisena pidetään henkilöä, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa tai sairautensa vuoksi voi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Päätöksen vaikeavammaisuuden määrittelystä tekee sosiaalityöntekijä tai sosiaaliohjaaja. Päätöksen tueksi tarvitaan lääkärinlausunto ja kotikäynti, jolloin hakijan kokonaistilanne tulee parhaiten arvioiduksi. Vammaispalveluja koskevat hakemukset tutkitaan ja arvioidaan aina yksilöllisesti.

Vammaisten kuljetuspalveluista koskeva palaute ja reklamaatiot

Olemme kiinnostuneita asiakkaidemme kokemuksista ja haluamme kehittää palveluamme asiakaslähtöisesti. Mielipiteesi on meille tärkeä. Ethän epäröi ottaa yhteyttä sinua askarruttavissa kysymyksissä, mielipiteissä ja kehitysideoissa.

Jos haluat tehdä reklamaation yksittäisestä kuljetuskokemuksesta, kerro viestissä alla olevat matkaa ja tilausta koskevat tiedot. Sitten pystymme vastaamaan mahdollisimman perusteellisesti kysymyksiisi tai antamaasi palautteeseen.

  • Kuljetusasiakkaan nimi
  • Tilauksen päivämäärä, arvioitu kellonaika sekä mihin osoitteeseen kyyti on tilattu
  • Mielellään puhelinnumero, josta tilaus on tehty
  • Asia, jonka haluatte tuoda tietoomme tai josta haluatte lisätietoa, asian kuvaus
  • Reklamaation tekijän nimi

Kuljetuspalveluita koskevat kysymykset ja palautteet voit osoittaa suoraan Teese Botnialle: terhi.hautalahti@teese.fi

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Kaikki Vaasan kaupungin maksamien taksi- ja invataksimatkojen tilaukset tapahtuvat samasta taksikeskuksen numerosta 06 320 3745.

Sähköinen asiointi:

https://asiointi.vaasa.fi/web/guest/lomake_kuljetuspalvelu

kuljetuspalveluhakemus_2019 (pdf). Hakemukset osoitteeseen Lapsi- ja perhesosiaalityö tai Aikuisten sosiaalityö, PL 241, 65101 Vaasa.

Henkilökohtaisia kuljetusoikeuksia ja -päätöksiä koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä Vaasan kaupungin vammaispalveluihin puh. 040 546 9588, puhelinaika ti-to klo 9.00-10.00

kuljetuspalvelut_esite_suomi