Ohita valikko
Ruusuja

Psykososiaalinen kuntoutus

Annamme psykososiaalista kuntoutusta joko kotikuntoutuksena tai avokuntoutuksena.

Psykososiaalinen kotikuntoutus

Psykososiaalinen kotikuntoutus on suunnattu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille ja neuropsykiatrisia haasteita omaaville vaasalaisille aikuisille.

Kotikuntoutuksessa ohjaamme ja tuemme asiakasta selviytymään kotona ja kodin ulkopuolella arjen hallintaan liittyvissä asioissa. Palvelumme perustuu palveluntarpeen arviointiin ja asiakassuunnitelmaan.

Palveluun haetaan sosiaalityön kautta, jossa laadimme asiakkaan kanssa suunnitelman ja teemme sosiaalihuoltolain mukaisen päätöksen palvelusta.

Kotikuntoutuksen tiimiin meillä kuuluu kuusi ohjaajaa ja yksi sosiaaliohjaaja. Lisäksi meillä on kuntouttavan asumisen tukiasuntoja.

Psykososiaalinen avokuntoutus

Psykososiaalinen avokuntoutus on suunnattu skitsofreniaa tai muuta psykoosisairautta sairastaville vaasalaisille aikuisille.

Avokuntoutuksen keskeisimpänä palveluna tuemme asiakkaan psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä huolehdimme lääkityksestä.

Palvelun piiriin tullaan Vaasan keskussairaalan psykiatrian yksiköstä, lääkärin lähetteellä. Avokuntoutuksen hoidon sisällöstä vastaavat meillä psykiatri, kaksi sairaanhoitajaa ja mielenterveyshoitaja.

Psykososiaaliset palvelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • ma-pe klo 8-16