
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Teemme yhteistyötä vanhempien, huoltajien, oppilashuollon, opetushenkilöstön ja muiden tarvittavien tahojen kanssa.
Yleisesti kouluterveydenhuollosta
Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat:
- Oppilaan kasvun ja kehityksen seuranta sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
- Vanhempien ja huoltajien kasvatustyön tukeminen
- Oppilaan tuen ja tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen sekä tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja -hoitoon ohjaaminen
- Moniammatillinen oppilashuoltotyö
- Kouluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä kouluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen ja seuranta
suun terveydenhuolto
Varaa aika omalta terveysasemaltasi sairaanhoitoa tai lääkärinhoitoa vaativissa asioissa:
- Akuutit sairaudet (esim. korva- ja silmäsairaudet)
- Pitkäaikaissairauksien seuranta (esim. astma)
- Vapaa-ajan tapaturmat
Terveystarkastukset
Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat oppilaiden vuosittaiset terveystarkastukset, joista 1., 5. ja 8. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Terveystarkastukset sisältävät aina yksilöllistä terveysneuvontaa.
Toivomme vanhempien/huoltajien osallistuvan 1., 5. ja 8. luokan laajoihin terveystarkastuksiin sekä kesäaikana toteutettavaan 7. luokalle siirtyvän oppilaan terveystarkastukseen. Myös muiden vuosiluokkien tarkastuksiin olette tervetulleita.
Laajat terveystarkastukset
Laajoissa 1., 5. ja 8. luokan terveystarkastuksessa kouluterveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi aina myös koko perheen hyvinvointia. Tarkastuksessa keskustelemme perheen kanssa, ja käymme yhdessä läpi opettajan arvion oppilaan selviytymisestä koulussa. 8. luokan tarkastuksessa oppilaan terveyttä tarkastellaan myös jatko-opiskelun ja ammatinvalinnan kannalta.
1. luokan oppilaan laajan terveystarkastuksen lomakkeet
Kouluterveydenhuollon esitietolomake 1. luokkalaisen vanhemmille
Oppilaan selviytyminen ja hyvinvointi koulussa
5. luokan oppilaan laajan terveystarkastuksen lomakkeet
Kouluterveydenhuollon esitietolomake 5. luokan oppilaalle
Kouluterveydenhuollon esitietolomake_ 5. luokkalaisen vanhemmille
Oppilaan selviytyminen ja hyvinvointi koulussa
8. luokan oppilaan laajan terveystarkastuksen lomakkeet
Kouluterveydenhuollon esitietolomake, 8. luokan oppilaalle
Kouluterveydenhuollon esitietolomake 8. luokan oppilaan vanhemmille
Oppilaan selviytyminen ja hyvinvointi koulussa
Sähköinen asiointi
Vanhemmat voivat varata ajan sähköisesti lapsen 1. ja 5. luokan laajoihin terveystarkastuksiin, sekä 7. luokan terveystarkastukseen. Lisäksi varattavissa on 30min aikatyyppi esim. rokotuskäyntiä varten. Ajanvarausten lisäksi vanhemmat voivat sähköisen asioinnin palvelussa lähettää terveydenhoitajalle lapsen terveyteen liittyvän viestin, ja siirtää tai peruuttaa sähköisesti varaamiansa aikoja. Peruutus tulee tehdä viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa.
Vanhempana sinun tulee ensin aktivoida oma sähköinen asiointisi, jotta voit asioida lapsesi puolesta. Tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen kirjautuaksesi palveluun. Tästä pääset eTerveyspalveluun. Palveluun kirjauduttuasi pääset aktivoimaan oman sähköisen asiointisi kohdasta: Lomakkeet.
Lapsen puolesta asioiminen:
- Valitse asiointipalvelun vasemmasta ylänurkasta oman nimesi, jolloin aukeaa valikko: Edusta henkilöä -> Hae valtuudet Suomi.fi -palvelusta
- Valitse lapsi, jonka puolesta haluat asioida. Jos asioit ensimmäistä kertaa lapsen puolesta, niin aktivoi kohdasta Lomakkeet myös lapsen puolesta asiointi. Lomaketta täyttäessä salli verkkoasiointi, tekstiviestipalvelu ja ajanvaraus, jotta voit käyttää kaikkia tarjolla olevia palveluita.
Sähköisen asioinnin aktivoinnin jäljiltä voit varata lapselle sähköisen asioinnin palvelussa ajan terveystarkastukseen, tai kohdasta viestit voit lähettää ja lukea viestejä. Tästä pääset eTerveyspalveluun.
Huom! Kirjauduttuasi eTerveyspalveluun omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, huomaathan aina vaihtaa lapsesi asiakkaaksi, jos asioit lapsen puolesta. Lapsen nimi löytyy sivun oikeasta yläkulmasta.