Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia toteutetaan lääkärin tekemän tarvearvion tai kuntoutussuunnitelman pohjalta. Fysioterapialähetteesi tultua fysioterapeutille, varatusta ajasta ilmoitetaan joko kirjeitse tai puhelimitse.

Fysioterapia aloitetaan yleensä heti perusliikkumis-, toiminta- ja työkyvyn heikennyttyä ja toteutetaan aina yksilöllisesti laaditun suunnitelman mukaisesti.

Fysioterapia sisältää muun muassa nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisääviä harjoitteita sekä erilaisia kävely-, tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Harjoittelussa painotetaan potilaan aktiivista roolia ja itsenäistä harjoittelua.

Pitkäaikaissairaiden fysioterapiaan kuuluvat aivoverenkiertohäiriöitä ja muita neurologisia sairauksia kuten Parkinsonin tautia, MS-tautia ja erilaisia lihassairauksia sairastavat potilaat. Lisäksi potilaina ovat sydän-, keuhko-, syöpä- ja reumasairauksia sairastavat sekä amputaatio-, selkäydinvamma- ja kipupotilaat.

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia on maksutonta alle 18-vuotiaille sekä niille asiakkaille, joiden terveydenhuollon maksukatto on vuoden aikana saavutettu. Muuten fysioterapiakäynnistä laskutetaan 11,40 €.