Ohita valikko

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia toteutetaan lääkärin tekemän tarvearvion tai kuntoutussuunnitelman pohjalta. Fysioterapialähetteesi tultua fysioterapeutille, varatusta ajasta ilmoitetaan joko kirjeitse tai puhelimitse.

Fysioterapia aloitetaan yleensä heti perusliikkumis-, toiminta- ja työkyvyn heikennyttyä ja toteutetaan aina yksilöllisesti laaditun suunnitelman mukaisesti.

Fysioterapia sisältää muun muassa nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisääviä harjoitteita sekä erilaisia kävely-, tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Harjoittelussa painotetaan potilaan aktiivista roolia ja itsenäistä harjoittelua.

Pitkäaikaissairaiden fysioterapiaan kuuluvat aivoverenkiertohäiriöitä ja muita neurologisia sairauksia kuten Parkinsonin tautia, MS-tautia ja erilaisia lihassairauksia sairastavat potilaat. Lisäksi potilaina ovat sydän-, keuhko-, syöpä- ja reumasairauksia sairastavat sekä amputaatio-, selkäydinvamma- ja kipupotilaat.

Pitkäaikaissairaiden fysioterapia on maksutonta alle 18-vuotiaille sekä niille asiakkaille, joiden terveydenhuollon maksukatto on vuoden aikana saavutettu. Muuten fysioterapiakäynnistä laskutetaan 11,40 €.