Ohita valikko
tyttö istuu

Ehkäisevä perhetyö

Peppi –perhetyötä teemme yhdessä perheen kanssa arkipäivän tilanteissa, jotka perhe itse kokee haasteellisiksi. Voit ottaa yhteyttä lapsiperheen arkeen liittyvissä pulmatilanteissa, joihin kaipaat neuvoja tai tukea.

”Perheiden pieniin pinteisiin” (PEPPI) -perhetyö on tarkoitettu vaasalaisille lapsiperheille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta.

Perhetyöhön yhteydenottaminen ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta, eikä velvoita tai sido perhettä mihinkään.

Peppi –perhetyö on luottamuksellista ja maksutonta. Palvelua voi saada pääsääntöisesti kolmen kuukauden ajan.

Missä asioissa autamme

Kysymysten ei tarvitse olla isoja. Pienillekin pulmille löytyy aikaa!

Autamme esimerkiksi, kun

  • lapsen päivärytmi on kadoksissa
  • lapsen tunteiden ilmaisu huolettaa
  • lapsi on mustasukkainen vauvalle
  • teini-ikäisen käytös ihmetyttää
  • tarvitset tukea vanhemmuuteen

Käytännön apua

Autamme perheitä puhelimitse tai tulemalla paikan päälle. Voimme tavata perheen esimerkiksi kotona, neuvolassa, kahvilassa, lapsen päivähoitopaikassa tai leikkipuistossa. Halutessaan perhe voi tulla tapaamaan perheohjaajaa myös toimistolle.

Annamme tukea vanhemmuuteen kuuntelemalla ja vahvistamalla vanhemman roolia äitinä tai isänä.

Voimme olla tarvittaessa myös mukana hankalassa tilanteessa antamalla käytännön ehdotuksia, mitä keinoja perhe voisi kokeilla eri tilanteissa.

Tukemisen tavoista sovimme aina yhdessä.

Myös ryhmätoimintaa

Neuvonnan ja ohjauksen lisäksi järjestämme myös ryhmätoimintaa, kuten Kannustava vuorovaikutus (ICDP) -ryhmiä.

Kannustava vuorovaikutus -ohjelma keskittyy positiivisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen vanhempien ja lasten välillä sekä lisää vanhempien herkkyyttä tulkita lapsen viestejä.

Ryhmässä vanhemmat saavat mahdollisuuden oppia tulkitsemaan lapsen viestejä ja ymmärtämään lapsen käytökseen vaikuttavia asioita.

Chat-palvelu 10.9.2019 alkaen

Chatin kautta voit kysyä nimettömänä yleisiä ohjeita ja neuvoja lapsiperheen arkisiin asioihin. Yhteydenottosi ei muodosta sosiaalityön asiakkuutta. Chat on avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 13-15.

Kysymyksiisi vastaavat perhetyön ammattilaiset. Aloitamme palvelun ensin suomeksi ja myöhemmin ruotsiksi.

Ethän kirjoita chatiin sosiaaliturvatunnustasi, muita henkilötietojasi tai muita salassa pidettäviä tietoja. Huomioithan, että chatin kautta ei voi varata aikaa, jättää hakemusta tai kysyä henkilökohtaisista päätöksistä.

Chatin kautta käytyjä keskusteluja ei tallenneta. Palvelun käyttöön liittyvät nimettömät tiedot (esimerkiksi asiointimäärät ja yhteydenottojen syyt) tallennetaan tilastointia ja palvelun kehittämistä varten.

Ota yhteyttä