Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Lapsi leikkii pihalla

Perhehoito

Tarvitsemme sinua, jolla on lämpöä, ymmärrystä lasten ja nuorten tarpeita kohtaan ja halua avata kotisi heille! Haemme perhehoitajia sekä pidempi- että lyhytaikaiseen perhehoitoon.

Perhehoito tarkoittaa lapsen tai nuoren hoidon ja huolenpidon järjestämistä kodin ulkopuolella, yksityisessä perheessä perheenjäsenenä. Perhehoitoa antaa perhehoitaja, jota kutsuttiin aiemmin sijaisvanhemmaksi ja perhettä sijaisperheeksi. Omassa kodissaan perhehoitoa tarjoavan yksityisen perheen kotia kutsutaan nykyään perhekodiksi.

Perhehoitoon voidaan sijoittaa joko huostaanotettu tai avohuollon tukitoimenpiteenä sijoitettu lapsi. Syyt siihen, että lapsi tai nuori ei voi asua kotonaan, voivat olla monenlaisia. Ne voivat johtua muun muassa vanhemman päihteiden käytöstä, mielenterveysongelmista, muista perheen ongelmista, vanhemman sairaudesta tai kuolemasta.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä! Tulosta ja täytä alla oleva lomake, joka ei vielä sido sinua mihinkään. Otamme sitten yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Tietoja perhehoitajaksi tai adoptiovanhemmaksi haluavasta (pdf)

 • Haluaisitko toimia tukiperheenä?

  Tukiperheen tehtävä on tarjota lapselle turvaa, huomiota ja läsnäoloa ottamalla lapsi mukaan perheen tavalliseen yhteiseen tekemiseen säännöllisesti.

 • Lyhytaikainen perhehoito

  Lyhytaikaisella perhehoidolla tarkoitetaan lapsen tai nuoren hoidon ja huolenpidon järjestämistä kodin ulkopuolella, yksityisessä perheessä määräaikaisesti.

 • Lyhytaikaisen perhehoitajan tehtävät

  Perhehoitajan tehtävä on tarjota lapselle turvallista arkea, aikuisen tukea ja ennakoitavuutta sekä lämpöä, ymmärrystä, lohtua ja hoivaa. Lapsella tulee olla mahdollisuus ilmaista surua, huolta, vihaa, pelkoa ja muita tunteita, ja aikuinen pystyy vastaanottamaan tunteet.

 • Perhehoitajan tehtävät

  Perhehoitaja avaa oman kodin kasvu- ja elämänympäristöksi lapselle tai nuorelle lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi, jopa lapsen aikuisuuteen saakka. Perhehoitaja pitää huolta lapsesta osana omaa perhettään.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Vaasan perhehoitotiimi

 • Perhehoidon johtaja Jouni Riitijoki puh. 040 486 2419, jouni.riitijoki@vaasa.fi
 • Perhehoidon sosiaalityöntekijä Camilla Helsing-Isaksson, puh. 06 325 2318, 040 168 1568, camilla.helsing-isaksson@vaasa.fi
 • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Essi Peurala, puh. 040 689 7756, essi.peurala@vaasa.fi
 • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Tea Pettersson, puh. 040 689 7852, tea.pettersson@vaasa.fi
 • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Mikaela Forsberg, puh. 040 194 0425, mikaela.forsberg@vaasa.fi
 • Kehityspsykologian asiantuntija Pamela Antila, puh. 040 632 4645, pamela.antila@vaasa.fi