Ohita valikko

Lyhytaikainen perhehoito

Lyhytaikaisella perhehoidolla tarkoitetaan lapsen tai nuoren hoidon ja huolenpidon järjestämistä kodin ulkopuolella, yksityisessä perheessä määräaikaisesti.

Perhehoitajat huolehtivat lapsesta tarvittavan ajan omassa kodissaan. Sijoitukset ovat joko kiireellisiä tai avohuollon sijoituksia, ja kestoltaan muutamista päivistä noin kolmeen kuukauteen. Sitä, miten pitkään lapsi on sijoitettuna perheeseen, on usein vaikea tietää sijoituksen alussa.

Lapsi tai nuori joudutaan usein sijoittamaan lyhytaikaista perhehoitoa tarjoavaan perheeseen, kun tulee jokin äkillinen tilanne, jolloin lapsi ei voi asua kotonaan. Syyt voivat olla moninaisia esim. vanhemman päihteiden käyttö, mielenterveysongelmat, muut perheen ongelmat tai vanhemman sairaus tai kuolema.

Lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijä arvioi lapsen ja syntymäperheen kokonaistilannetta sijoituksen aikana. Tämän jälkeen lapsi palaa suunnitellusti takaisin kotiin, tai hänelle etsitään pidempiaikaista hoitoa tarjoava sijaishuoltopaikka.

Lyhytaikaista perhehoitoa tarjoavat perhehoitajat päivystävät vuorollaan ja ovat tällöin valmiudessa ympärivuorokautisesti vastaanottamaan sijoitusta tarvitsevan lapsen. Lyhytaikainen perhehoito on perhehoidon muodoista vaativin muoto.

Haluaisitko toimia perhehoitajana lyhytaikaisessa perhehoidossa? Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Vaasan perhehoitotiimi

  • Perhehoidon johtaja Jouni Riitijoki puh. 040 486 2419, jouni.riitijoki@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaalityöntekijä Camilla Helsing-Isaksson, puh. 06 325 2318, 040-1681568, camilla.helsing-isaksson@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Essi Peurala, puh. 040 689 7756, essi.peurala@vaasa.fi
  • Perhehoidon sosiaaliohjaaja Tea Pettersson, puh. 040 689 7852, tea.pettersson@vaasa.fi
  • Kehityspsykologian asiantuntija Pamela Antila, puh. 040 632 4645, pamela.antila@vaasa.fi