Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on lastensuojelu- ja sosiaalihuoltolain mukainen tukitoimi lapsiperheelle. Tukiperheen tehtävä on tarjota lapselle turvaa, huomiota ja läsnäoloa ottamalla lapsi mukaan perheen tavalliseen yhteiseen tekemiseen säännöllisesti.

Tukiperhettä tarvitseva lapsi asuu omassa kodissaan, mutta käy tukiperheessä säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Sosiaalityöntekijä ensin arvioi lapsiperheen tarpeen tukiperheeseen, sitten lapselle etsitään sopiva tukiperhe, ja sen jälkeen tehdään päätös toiminnan aloittamisesta.

Lapsi saa tukiperheestä uusia välittäviä aikuisia elämään sekä erilaisia kokemuksia. Kaikki osapuolet voivat saada toiminnasta paljon hyvää niin lapsi, vanhemmat kuin tukiperhekin.

Kiinnostaisiko tukiperheenä toimiminen? Ota meihin yhteyttä! Täytä alla oleva lomake ja lähetä se meille postilla tai sähköpostilla. Lomake ei vielä sido sinua mihinkään. Otamme sitten yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Tietoja tukiperheeksi haluavasta (pdf)

Kenestä tukiperhe?

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa, tilaa ja halua olla lasten tukena ja pitää huolta heistä. Tavalliset, turvalliset ja terveet aikuiset, joilla on vakaa elämäntilanne ja tavallinen arkielämä, voivat ryhtyä tukiperheeksi. Tukiperheeksi voi ryhtyä lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva henkilö.

Tukiperheitä tarvitaan kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tukiperheellä tulee olla aikaa kohdata lapsi ja kykyä toimia yhteistyössä lapsen vanhempien kanssa. Erityistä alan tuntemusta tai -koulutusta ei tarvita.

Millaista tukea tukiperhe saa?

Tukiperheelle maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus niistä päivistä, joina lapsi on ollut perheessä. Tukiperheille järjestetään kerran vuodessa yhteinen vertaistuellinen ja koulutuksellinen tapaaminen.

Tärkein tukiperheen yhteistyökumppani on lapsen vanhemmat, joiden kanssa keskustellaan avoimesti kaikista lapseen ja yhteistyöhön liittyvistä asioista. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä myös lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän tai perhehoidon työntekijän kanssa.

Perhehoidon työntekijä on mukana aloittamassa toimintaa ja toimii yhteyshenkilönä tukiperheelle.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Vaasan perhehoitotiimi