Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lapsi sylissä

Perheneuvola

Perheneuvolassa on tarjolla monipuolista asiantuntija-apua perhe-elämän vaikeuksiin. Perheneuvolan tehtävänä on tukea lapsen myönteistä kehitystä sekä perheiden hyvinvointia ja toimivuutta.

Voit ottaa yhteyttä perheneuvolaan, jos tarvitset apua liittyen vanhemmuuteen ja perhe-elämään, parisuhteeseen tai kun olet huolissasi lapsen käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista (lapsella voi olla esim. levottomuutta, vaikeuksia ohjeiden noudattamisessa tai tunteiden säätelyssä, pelkoja tai alakuloisuutta).

Perheneuvolasta saa myös tukea ja apua erotilanteissa. Sovittelukeskusteluissa pyrimme auttamaan eroamassa olevia tai eronneita vanhempia käsittelemään tilannetta ja löytämään ratkaisuja, joissa huomioidaan sekä lasten tarpeita että aikuisten näkökulmia.

Palveluihimme kuuluvat yhteistyö lapsen ympärillä olevien eri tahojen kanssa, kuten esim. varhaiskasvatus ja koulu. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös tukiryhmiä vanhemmille. Useimmilla perheneuvolan työntekijöillä on perustutkintonsa lisäksi muuta koulutusta, kuten perheneuvolatyöhön erikoistuminen tai perheterapia- ja seksuaalineuvojakoulutus.

Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Yhteystiedot