Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
tyttö istuu

Varhaisen tuen perhetyö

Teemme varhaisen tuen perhetyötä yhdessä perheen kanssa arkipäivän tilanteissa, jotka perhe itse kokee haasteellisiksi. Ota meihin yhteyttä lapsiperheen arkeen liittyvissä pulmatilanteissa, joihin kaipaat neuvoja tai tukea.

Varhaisen tuen perhetyö PEPPI -Perheiden pieniin pinteisiin- on tarkoitettu vaasalaisille lapsiperheille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta. Palvelumme on luottamuksellista ja maksutonta.

Perhetyöhön yhteydenottaminen ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta, eikä velvoita tai sido perhettä mihinkään. Palvelua voit saada pääsääntöisesti kolmen kuukauden ajan.

Missä asioissa autamme

Kysymysten ei tarvitse olla isoja. Pienillekin pulmille löytyy aikaa! Autamme esimerkiksi, kun

  • lapsen päivärytmi on kadoksissa
  • lapsen tunteiden ilmaisu huolettaa
  • lapsi on mustasukkainen vauvalle
  • teini-ikäisen käytös ihmetyttää
  • tarvitset tukea vanhemmuuteen

Käytännön apua

Autamme perheitä puhelimitse tai tulemalla paikan päälle. Voimme tavata perheen esimerkiksi kotona, neuvolassa, kahvilassa, lapsen päivähoitopaikassa tai leikkipuistossa. Halutessaan perhe voi tulla tapaamaan perheohjaajaa myös toimistolle.

Annamme tukea vanhemmuuteen kuuntelemalla ja vahvistamalla vanhemman roolia äitinä tai isänä.

Voimme olla tarvittaessa myös mukana hankalassa tilanteessa antamalla käytännön ehdotuksia, mitä keinoja perhe voisi kokeilla eri tilanteissa.

Tukemisen tavoista sovimme aina yhdessä.

Myös ryhmätoimintaa

Neuvonnan ja ohjauksen lisäksi järjestämme myös ryhmätoimintaa, kuten Kannustava vuorovaikutus (ICDP) -ryhmiä.

Kannustava vuorovaikutus -ohjelma keskittyy positiivisen vuorovaikutuksen vahvistamiseen vanhempien ja lasten välillä sekä lisää vanhempien herkkyyttä tulkita lapsen viestejä.

Ryhmässä vanhemmat saavat mahdollisuuden oppia tulkitsemaan lapsen viestejä ja ymmärtämään lapsen käytökseen vaikuttavia asioita.

Chat-palvelu on avoinna arkisin

Chatin kautta voit kysyä nimettömänä yleisiä ohjeita ja neuvoja lapsiperheen arkisiin asioihin. Yhteydenottosi ei muodosta sosiaalityön asiakkuutta.

Chat on avoinna klo 9-15.

Kysymyksiisi vastaavat perhetyön ammattilaiset. Aloitamme palvelun ensin suomeksi ja myöhemmin ruotsiksi.

Ethän kirjoita chatiin sosiaaliturvatunnustasi, muita henkilötietojasi tai muita salassa pidettäviä tietoja. Huomioithan, että chatin kautta ei voi varata aikaa, jättää hakemusta tai kysyä henkilökohtaisista päätöksistä.

Chatin kautta käytyjä keskusteluja ei tallenneta. Palvelun käyttöön liittyvät nimettömät tiedot (esimerkiksi asiointimäärät ja yhteydenottojen syyt) tallennetaan tilastointia ja palvelun kehittämistä varten.

Ota yhteyttä

Lapsi ja perhesosiaalityön chat on avoinna arkisin klo 9-15.