Ohita valikko

Diabetesvastaanotto

Diabetesvastaanotolle diabeetikot tulevat hoitavan lääkärin tai terveysasemalla työskentelevän diabeteshoitajan lähetteellä. Suurin osa 2-tyypin diabetesta sairastavista hoidetaan omalla terveysasemalla, ei diabetesvastaanotolla.

Diabetesvastaanoton asiantuntijaryhmään kuuluvat diabetekseen erikoistunut lääkäri sekä erikoistuva lääkäri, diabeteshoitajia ja jalkojenhoitaja. Diabetesvastaanotolla hoidetaan 1-tyypin diabetesta sairastavia, mutta myös niitä 2-tyypin diabetesta sairastavia, jotka tarvitsevat vaativaa diabeteshoitoa.

Diabetesvastaanotolla tehdään tarvittaessa sensorointia eli kudossokerin mittausta sekä verensokerin mittausta.

Diabetesvastaanotolle diabeetikot tulevat hoitavan lääkärin tai terveysasemalla työskentelevän diabeteshoitajan lähetteellä. Vastaanotolla käyneet diabeetikot voivat tarvittaessa ottaa itse yhteyttä Diabetesvastaanotolle.

Silmänpohjakuvaukset järjestetään 18.10.-12.11.2021

Huom! Kuvauspaikka on Diabetesvastaanotto Tammikaivontie 4, rakennus 2, 2. kerros. Tutkimukseen on lähetetty kutsu.

Mahdolliset tiedustelut: arkisin klo 8.30-11.00 puh. 020 795 9918.

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla tai laittamalla tekstiviesti sihteerille puh. 040 480 9366 viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa. Voit peruuttaa aikasi myös laittamalla sähköpostia diabetes@vaasa.fi.

Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Koronavirus ja diabetes

Valtaosalle potilaista COVID-19-virus aiheuttaa lievän sairauden, joka ei aiheuta hengenvaaraa potilaille, joiden perussairaus diabetes on hyvässä hoitotasapainossa. Sairaalaan tulee hakeutua, jos hyvästä kotihoidosta huolimatta yleistila huononee, esiintyy oksentelua tai hengenahdistusta.

Epidemian kiihtyessä saatetaan joutua siirtämään perussairauksien kontrollikäyntejä ja hoidonohjauspalvelut voivat ruuhkautua. Varmista, että kotona on riittävästi perussairauden lääkkeitä sekä kipu- ja kuumelääkettä (parasetamoli suositeltavin, Panadol, Pamol), reseptit ovat uusittuna ja kuumetaudin aikaiset perustaudin kotihoito-ohjeet ovat hyvässä muistissa.

Huom! Virukselta suojautumista varten ei kirjoiteta sairauslomaa riskiryhmille. Suojaustoimista neuvotellaan ensisijaisesti oman työnantajan ja työterveyden kanssa.

Tietoa koronaviruksesta

Hoitotarvikejakelu

2-tyypin diabetesta sairastavat hakevat diabeteshoitotarvikkeet pääsääntöisesti omalta terveysasemalta. Huom! Asiakkaan tulee tilata tarvikkeet etukäteen soittamalla omalle terveysasemalle.

Asiakkaat, joita hoidetaan diabetesvastaanotolla, hakevat tarvikkeet diabetesvastaanotolta lääkäri tai hoitajakäynnin yhteydessä tai jakeluaikoina. Insuliinipumpputarvikkeita jaetaan vain diabetesvastaanotolta.

Diabeteksen hoitotarvikkeiden jakeluajat ma klo 11-12 ja to klo 15-16.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Diabeteshoitaja ma-pe klo 10-11.

Yleinen asiointi, ei salassa pidettäviä asioita

  • Rakennus numero 2 Tammikaivontie 4, Vaasa

    Avaa kartta

Avoinna

  • ma-to klo 8-16, pe klo 8-12

Diabetesvastaanoton löydät täältä:

Terveysasemien puhelinpalvelunumerot:

Gerbyn terveysasema puh. 06 325 1711
Kirkkopuistikon terveysasema puh. 06 325 1666
Ristinummen terveysasema puh. 06 325 1691
Tammikaivon terveysasema puh. 06 325 1703 ja 06 325 1770
Vähänkyrön terveysasema puh. 06 325 8500