Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Diabetesvastaanotto

Diabetesvastaanotolle diabeetikot tulevat hoitavan lääkärin tai terveysasemalla työskentelevän diabeteshoitajan lähetteellä.

Diabetesvastaanoton asiantuntijaryhmään kuuluu diabetekseen erikoistunut lääkäri sekä erikoistuva lääkäri, diabeteshoitajia ja jalkojenhoitaja. Potilaat ovat 1-tyypin diabetesta sairastavia, mutta myös tiettyjä 2-tyypin diabeetikkoja hoidetaan Diabetesvastaanotolla.

Diabetesvastaanotolla tehdään tarvittaessa sensorointia eli kudossokerin mittausta sekä verensokerin mittausta.

Diabetesvastaanotolle diabeetikot tulevat hoitavan lääkärin tai terveysasemalla työskentelevän diabeteshoitajan lähetteellä. Vastaanotolla käyneet diabeetikot voivat tarvittaessa ottaa itse yhteyttä Diabetesvastaanotolle.

Diabetesvastaanotto (entinen Parakki) on muuttanut osoitteeseen Tammikaivontie 4, rakennus numero 2

Diabetesvastaanotto kartta

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa. Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Koronavirus ja diabetes

Valtaosalle potilaista COVID-19-virus aiheuttaa lievän sairauden, joka ei aiheuta hengenvaaraa potilaille, joiden perussairaus diabetes on hyvässä hoitotasapainossa. Sairaalaan tulee hakeutua, jos hyvästä kotihoidosta huolimatta yleistila huononee, esiintyy oksentelua tai hengenahdistusta.

Epidemian kiihtyessä saatetaan joutua siirtämään perussairauksien kontrollikäyntejä ja hoidonohjauspalvelut voivat ruuhkautua. Varmista, että kotona on riittävästi perussairauden lääkkeitä sekä kipu- ja kuumelääkettä (parasetamoli suositeltavin, Panadol, Pamol), reseptit ovat uusittuna ja kuumetaudin aikaiset perustaudin kotihoito-ohjeet ovat hyvässä muistissa.

Huom! Virukselta suojautumista varten ei kirjoiteta sairauslomaa riskiryhmille. Suojaustoimista neuvotellaan ensisijaisesti oman työnantajan ja työterveyden kanssa.

Tietoa koronaviruksesta

Hoitotarvikejakelu

Diabetekseen liittyvien hoitovälineiden jakelu sisältyy myös diabetesvastaanoton toimintaan. Diabeteshoitotarvikkeita on saatavissa myös omalta terveysasemalta. Insuliinipumpputarvikkeita jaetaan vain Diabetesvastaanotolta.

Diabeteksen hoitotarvikkeiden jakeluajat ma klo 11-12 ja to klo 15-16

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Diabeteshoitaja ma-pe klo 10-11.

  • 040 573 8679

  • 040 646 2135

  • 040 480 9366 sihteeri

Yleinen asiointi, ei salassa pidettäviä asioita

  • Rakennus numero 2 Tammikaivontie 4, Vaasa

    Avaa kartta

Avoinna

  • ma-to klo 8-16, pe klo 8-12