Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Veljet katsovat toisiaan

Hygienia ja tartuntataudit

Edistämme potilas- ja asiakasturvallisuutta sekä terveydenhuollon henkilökunnan työturvallisuutta Vaasan kaupungin alueella. Toimimme yhteistyössä tartuntataudeista vastaavan lääkärin sekä Vaasan keskussairaalan infektioyksikön kanssa.

Ehkäisemme  ja valvomme tartuntatautien tilannetta sekä seuraamme hoitoon liittyviä tartuntoja (infektioita). Annamme neuvontaa taudin leviämisen ehkäisemiseksi sekä epidemioiden torjumiseksi.

Teemme yhteistyötä kotihoidon, päivähoidon ja koulujen kanssa.

Tietoa koronaviruksesta. Lue tiedote 20.8.2020: Lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen 1-2 oireettoman päivän jälkeen

  • Influenssan kotihoito-ohje

    Yleisimpiä oireita ovat äkillinen korkea kuume, johon liittyy lihaskipua, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Lisäksi muita oireita ovat kurkkukipu, yskä ja nuha. Influenssa ei tyypillisesti ala pelkällä nuhalla. Muita mahdollisia oireita ovat jäsenten särky, päänsärky, vilunväristykset ja väsymys. Influenssa tarttuu henkilöstä toiseen yskittäessä ja aivastettaessa tai hengitystie-eritteillä tahriintuneiden käsien välityksellä.

  • Noroviruksen kotihoito-ohjeet

    Norovirukset ovat yleisimpiä vatsatautien aiheuttajia aikuisilla ja merkittäviä lapsilla. Norovirukset ovat kestäviä ja voivat säilyä tartuntakykyisenä huoneenlämmössä jopa 12 vuorokautta esim. oksennuksen tahraamassa matossa. Taudin itämisaika on 12 – 48 tuntia.

Ota yhteyttä