Ohita valikko

Omahoito

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa! Ota omaksesi tietoa ja tukea terveytesi edistämiseen sekä apua pitkäaikaissairauksien omatoimiseen hoitamiseen.

Kuntalaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi on tarjolla hienoja terveyttä edistäviä palveluita, joita voit hyödyntää silloin, kun haluat ja sinulla on aikaa.

Sähköisestä terveystarkastuksesta saat selville, miten elämäntapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Voit myös ilmoittautua sähköisiin valmennusohjelmiin, joista saa tukea elämäntapojen kohentamiseen.

Sähköinen terveystarkastus

Sähköinen terveystarkastus on kuntalaisille tarkoitettu palvelu oman hyvinvoinnin seurantaan ja tukemiseen.Voit myös ilmoittautua sähköisen terveysvalmentajan valmennusohjelmiin. Valittavanasi olevat teemat ovat:

  • liikuntaohjelma, eri vaativuustasoja
  • terveellinen ravinto -valmennusohjelma
  • univalmennusohjelma
  • painonhallinnan valmennusohjelma
  • alkoholin käytön hallinnan valmennusohjelma
  • tupakoinnin lopettamisen valmennusohjelma
  • stressin hallinnan harjoitusohjelma
  • ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa -valmennusohje

Tästä pääset tekemään sähköinen terveystarkastus

 

Omahoito

Pitkäaikaissairauksien hoidossa kannattaa ehdottomasti hyödyntää eOmahoito –palvelua. Palvelusta saat itsellesi sairauskohtaiset opetuspaketit ja konkreettisia ohjeita omahoitoon.

Tästä pääset: Omahoito

Tutkittua ja oikeaa tietoa terveydestä

Kun jokin terveyteen tai sairaudenhoitoon liittyvä asia mietityttää, kannattaa lukea tutkittua tietoa muun muassa seuraavista tietolähteistä:

Terveyskirjasto
Terveyskylä
Mielenterveystalo

Omaolo - myös koronavirustaudin oirearvio

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita ja tuntemuksia: Tee koronavirustaudin oirearvio verkossa www.omaolo.fi. Kun tunnistaudut ja lähetät tietosi ja oireesi Omaoloon, niin tiedot menevät Vaasan keskussairaalaan ja heiltä tulee tarvittaessa automaattisesti sinulle kutsu koronatestiin. Silloin et tarvitse lähetettä terveysasemalta.

Omaololla on kaiken kaikkiaan 16 oirearviointia, joista kolme otetaan käyttöön syyskuun alussa Pohjanmaalla. Käyttöön otettavat kolme oirearviota suosituksella ovat alaselkäkivulle tai vammalle, virtsatietulehdukselle ja ripulille.