Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Terveysasemapalvelut

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveysasemaan ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15, soita muina aikoina valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117.

Koronavirus-tilanteen vaikutukset

Huom! Hengitystieinfektio-oireisten potilaiden kiirevastaanotto toimii keskitetysti 10.4. -13.4.2020 Pääterveysasemalla, osoitteessa Tammikaivontie 4.

Vastaanotto on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille, hengitystieinfektio-oireisille potilaille. Vastaanotto toimii ajanvarauksella pe 10.4. – ma 13.4. klo 10-16.Terveysasemien puhelinpalvelunumerot toimivat normaalisti klo 8-15. Tämä koskee myös Vähässäkyrössä asuvia.

Kirkkopuistikon, Gerbyn, Ristinummen sekä Vähänkyrön hoitajan ja lääkärin vastaanotot on suljettu pääsiäisenä 10.4. – 13.4.2020.

Tiedote 1.4.2020: Terveyspalvelut pääsiäisenä 10.4.-13.4.2020

Muut hengitystieinfektio-oireiset

Muiden hengitystieinfektio-oireisten potilaiden kiirevastaanotto keskitetään keskiviikkona 18.3.2020 alkaen Pääterveysasemalle, Tammikaivontie 4. Sisäänkäynti talon pohjoisesta päädystä, pääsisäänkäynnistä oikealle rakennuksen kulman takana. Tämä ei toistaiseksi koske Vähässäkyrössä asuvia; heidät ohjataan vielä omalle terveysasemalle.

Kiirevastaanotolla hoidettavien ylähengitystieinfektioiden oireita ovat: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Kaikkia hengitystieinfektioon ohjeita ja hoitoa tarvitsevia pyydetään aina ensin soittamaan terveysaseman ajanvaraukseen. Muilla Vaasan terveysasemilla ei hoideta ylähengitystieoirepotilaita 18.3.2020 alkaen.

Muut kiireellistä hoitoa tarvitsevat terveysasemapotilaat

Muiden kiireellisten terveysasemapotilaiden vastaanotto keskitetään maanantaista 23.3.2020 alkaen Tammikaivon terveysasemalle (Tammikaivontie 4). Sekä hoitajan että lääkärin vastaanotolle on ajanvaraus oman terveysaseman kautta puhelimitse.

Tammikaivon terveysaseman kiirevastaanotto on ainoa toimipiste, jonne voi tulla myös ilman edeltävää puhelinsoittoa, jos on välittömän avun tarpeessa (esimerkiksi haavat, kaatumiset).

Henkeä uhkaavassa hätätilassa soitetaan 112.

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan terveysasemalle iltapäivällä tai valitsemaan takaisinsoiton.

Laboratoriovastaukset mielellään klo 12 jälkeen iltapäivällä. Ajat kuulontutkimukseen ja spirometriaan varataan oman terveysaseman kautta.

Laboratoriot

Vältä ei-kiireellisiä käyntejä laboratoriossa, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Jos olet jo varannut ei-kiireellisen laboratoriotutkimusajan, voit muuttaa sen www.nettilab.fi tai puhelimitse 06 213 1626.

Kiireelliset ja välttämättömät tutkimukset (esim. verenohennushoidon kontrollit) otetaan kuten ennenkin.

Ei-kiireellinen ajanvarausvastaanotto

Terveysasemien ei-kiireellisiä vastaanottoaikoja sekä hoitajille että lääkäreille on alettu perua. Jokaisen potilaan tilanne arvioidaan ja potilaaseen ollaan yhteydessä puhelimitse, tarvittaessa järjestetään aika vastaanotolle. Potilaat, joiden vastaanottoaika nyt perutaan, asetetaan kutsujonoon ja heidät kutsutaan vastaanotolle tilanteen normalisoituessa.

Kaikilla terveysasemilla toiminta jatkuu vielä 23.-29.3.2020 viikolla 13, mutta muilla kuin Tammikaivon ja Vähänkyrön terveysasemilla sisään pääsevät vain potilaat, joilla on varattu vastaanottoaika.

Lue kaikki uutiset koronaviruksen vaikutuksista palveluihin

Akuuteissa, kiireellisissä asioissa

Muut kiireellistä hoitoa tarvitsevat terveysasemapotilaat

Muiden kiireellisten terveysasemapotilaiden vastaanotto keskitetään maanantaista 23.3.2020 alkaen Tammikaivon terveysasemalle (Tammikaivontie 4).

Tammikaivon terveysaseman kiirevastaanotto on ainoa toimipiste, jonne voi tulla myös ilman edeltävää puhelinsoittoa, jos on välittömän avun tarpeessa (esimerkiksi haavat, kaatumiset).

Tammikaivon terveysaseman vastaanotto on auki ma-to klo 8-16, perjantaisin klo 8-14.

Henkeä uhkaavassa hätätilassa soitetaan 112.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan muina aikoina Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (Hietalahdenkatu 2 – 4). Lue lisää

Hoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajat tekevät tavallisesti korvahuuhteluja, haavahoitoa, sidevaihtoja, ompeleiden ja hakasten poistoa. Lisäksi he antavat lääkärin määräämiä lääkeinjektioita sekä aikuisten rokotuksia.

Ajan sairaanhoitajan vastaanotolle saat soittamalla omalle terveysasemalle.

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Jos tarvitset hoitoa äkillisesti, voit tulla hoitajalle ilman ajanvarausta.

Vastaanotto avoinna: ma-to klo 8-11 ja klo 12-15.30, pe klo 8-11 ja klo 12-13.30.

Lääkärin vastaanotto

Voit tulla lääkärin vastaanotolle terveydellisten tai muiden lääkärin osaamista vaativien syiden takia.

Ei-kiireellisen lääkärikäynnin syynä voivat olla esimerkiksi

  • lääkärin tutkimusta ja hoitoa vaativat ei-kiireelliset sairaudet
  • pitkäaikaissairauksien seuranta ja hoito
  • päivystyskäyntien kontrollit
  • ei-kiireelliset mielenterveyden ongelmat tai sellaisten epäily
  • reseptien uusinnat, mikäli vastaanottokäynti on katsottu aiheelliseksi
  • röntgen- ja laboratoriovastaukset, mikäli vastaanottokäynti on katsottu aiheelliseksi
  • sairauksiin liittyvät lääkärintodistukset

Tarvittaessa lääkäri laatii sinulle lähetteen sopivaksi katsomaansa jatkopaikkaan.

Odotusajat lääkäreille terveysasemilla

 

 

Laboratorio ja röntgen

Laboratorio Pääterveysasemalla ainoastaan ajanvarauksella www.nettilab.fi tai p. 06 213 1626 ma-pe klo 7-15. Laboratorio Pääterveysasemalla avoinna ma-to klo 7.30-15 ja pe 7.30-14.30.

Vältä ei-kiireellisiä käyntejä laboratoriossa, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.
Jos olet jo varannut ei-kiireellisen laboratoriotutkimusajan, voit muuttaa sen www.nettilab.fi tai puhelimitse 06 213 1626.

Kiireelliset ja välttämättömät tutkimukset (esim. verenohennushoidon kontrollit) otetaan kuten ennenkin.

Pääterveysaseman laboratoriossa otetaan vastaan päivystyspotilaita ilman ajanvarausta. Muistathan ilmoittautua.

Vaasan Keskussairaalassa otetaan vain kiireetön sydänfilmi jonotusnumerolla remontin vuoksi.

Röntgen: ajanvaraus puh 06-325 1990 ma-pe klo 8-15, os Tammikaivontie 4, 65100 Vaasa.

Laboratorio- ja röntgentutkimuksiin tarvitset aina lähetteen.

Terveysaseman vaihto

Terveysaseman vaihto käsittää terveysaseman palvelut kokonaisuutena, muun muassa terveysneuvonnan ja terveystarkastukset, sairaanhoidon, suunterveydenhuollon, lääkinnällisen kuntoutuksen ja neuvolapalvelut.

Täältä löydät terveysaseman vaihtolomakkkeet.

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa. Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Sähköisesti varattu aika tulee peruuttaa 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa.

Alasivut