Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kirkkopuistikon terveysasema

Kirkkopuistikon terveysasema

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveysasemaan ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15. Kirkkopuistikon terveysasema 06 325 1666. Muina aikoina valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117.

Tästä voit varata hoitajalle vastaanottoajan tai puhelinajan. 

Pääterveysaseman vastaanotto on avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14. Muilla Vaasan terveysasemilla ei hoideta ylähengitystieoirepotilaita.

Tammikaivon terveysaseman vastaanotto on auki ma-to klo 8-16, perjantaisin klo 8-14.

Henkeä uhkaavassa hätätilassa soitetaan 112.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan ensisijaisesti omalla terveysasemalla arkisin ma-to klo 8 – 16 ja pe klo 8 – 14.15 muina aikoina Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (Hietalahdenkatu 2 – 4).

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Varaa aika tästä.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan iltapäivällä tai valitsemaan takaisinsoiton. Takaisinsoitto on valittavissa ma-to klo 13 ja pe klo 12 asti.

Puhelinnumerosta 06 325 1666:

• ajanvaraukset lääkärin ja hoitajan vastaanotoille

• lääkäreiden puhelinajan varaukset

• sairaanhoidon neuvonta

• laboratoriovastaukset: Omakanta tai soittamalla ma-to klo 12-15.30, pe klo 12-13.30

Reseptien uusintaan varataan 8 päivää.

Alue jossa palvelu on tarjolla: Keskusta, Hietalahti, Korkeamäki, Suvilahti, Vaskiluoto ja Sundom.

Tietoa koronaviruksesta

Kirkkopuistikon diabetes- ja astmahoitajien vastaanotto toimii osoitteessa Tammikaivontie 4, Talo numero 2 (Ikäkeskus), 2. kerros.

Muu toiminta

Äitiysneuvola

Lastenneuvola

Kouluterveydenhuolto

Kotisairaanhoito

Opiskeluterveydenhuolto

Perhesuunnittelu

Terveysasemapalvelut

Terveysaseman vaihto

Laboratorio ja röntgen

Vältä ei-kiireellisiä käyntejä laboratoriossa, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Jos olet jo varannut ei-kiireellisen laboratoriotutkimusajan, voit muuttaa sen Fimlabin Vihta-ajanvarauksesta tai puhelimitse 06 213 1626.

Kiireelliset ja välttämättömät tutkimukset (esim. verenohennushoidon kontrollit) otetaan kuten ennenkin.

Laboratorio ainoastaan ajanvarauksella Fimlabin Vihta-ajanvarauksesta tai p. 06 213 1626 ma-pe klo 7-15. Avoinna ma-to klo 7.30-14.30 ja pe 7.30-14.00. Muistathan ilmoittautua.

Tammikaivontien laboratorio on suljettu 28.6.2021 alkaen kokonaan ja uusi Fimlabin Vaasanpuistikon näytteenottokeskus on avattu 28.6.2021 keskustaan (entiseen Halpa-Hallin rakennukseen).

Vaasan Keskussairaalassa otetaan vain kiireetön sydänfilmi jonotusnumerolla.

Röntgen: ajanvaraus p. 06 325 1990 ma-pe klo 8-15, os Tammikaivontie 4, 65100 Vaasa.

Laboratorio- ja röntgentutkimuksiin tarvitaan aina lähete.

Marevan-potilaat

Marevan-annosteluohjeet soitetaan tai laitetaan tekstiviestinä sinulle samana tai seuraavana päivänä näytteenotosta. Tekstiviesteistä pitää olla erillinen kirjallinen sopimus. Ellei sinua ole tavoitettu, potilaan tulee itse soittaa kahden päivän kuluttua näytteenotosta p. 06 325 1666 ma-to klo 14-15.30, pe 12.00-13.30 välisenä aikana ja kysyä annosteluohjeet.

Astma- ja diabeteshoitajat

Sähköisen asioinnin sivulla voit tehdä sähköisen asioinnin sopimuksen, jonka jälkeen voit varata puhelinajan sähköisesti omalle astma- tai diabeteshoitajallesi. Sähköisen asiointisivun kautta voit lähettää myös viestejä astma- tai diabeteshoitajallesi. Tästä pääset palveluun ja ajanvaraukseen.

Ellei aikoja ole varattavissa sähköisesti, ota yhteys Kirkkopuistikon terveysasemalle p. 06 325 1666.

Sähköinen asiointi ja hoitajan ajanvaraus

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Hoitajan ajanvaraus aikuisille onnistuu ilman sähköisen asioinnin sopimusta. Varaa aika tästä.

Voit täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen tästä linkistä vahvan tunnistautumisen kautta ja saada käyttöösi muita sähköisiä palveluja. Voit myös täyttää ja tulostaa lomakkeen: eTerveyspalvelut sähköisen asioinnin sopimus (pdf).

Lapsen puolesta asioiminen

Kirjauduttuasi eTerveyspalveluun omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, huomaathan aina vaihtaa lapsesi asiakkaaksi. Valitse asiointipalvelun oikeasta ylänurkasta oma nimesi, jolloin aukeaa valikko: Edusta henkilöä -> Hae valtuudet Suomi.fi -palvelusta

Valitse lapsi, jonka puolesta haluat asioida. Jos asioit ensimmäistä kertaa lapsen puolesta, niin aktivoi kohdasta Lomakkeet myös lapsen puolesta asiointi. Lomaketta täyttäessä voit sallia verkkoasioinnin ja tekstiviestipalvelun, niin voit käyttää kaikkia tarjolla olevia palveluita. Ajan varaaminen ei vaadi suostumusta. Pääset tästä eTerveyspalvelun sähköiseen asiointiin.

Jos eTerveyspalvelun käytössä tai yhteydessä tulee teknisiä ongelmia, lähetä sähköpostia: eterveys@vaasa.fi.

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa.

2.8.2021 alkaen voit peruuttaa vastaanottoaikasi Gerbyn, Kirkkopuistikon, Ristinummen ja Tammikaivon terveysasemille lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 190 8576. Ilmoita nimesi, peruutettava aika, päivämäärä ja kellonaika. Jos et saa vastausviestiä, peruutuksesi ei ole tullut perille. Jos tarvitset uuden ajan, ota yhteyttä terveysaseman ajanvaraukseen puhelimitse.

Sähköisesti varattu aika tulee peruuttaa 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa.

Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Hoitolomatodistus lapsen sairastuessa hoitajan etävastaanotolta

Jos lapsesi on sairastunut ja tarvitset hoitolomatodistuksen ja kotihoito-ohjeita, voit oman terveysaseman ajanvarauksen kautta saada ajan hoitajan etävastaanotolle.

Ajanvarauksen yhteydessä sinulta pyydetään sähköpostiosoitetta ja sinulle varataan aika etävastaanottoa pitävälle hoitajalle. Hoitaja lähettää sinulle linkin sähköpostiisi, jonka kautta pääset liittymään etävastaanottoon. Lataa Teams-sovellus käyttämääsi laitteeseen.

Ohjeet etävastaanotolle

Videovastaanottomme toimii vaivattomasti, kaikilla yleisimmillä kameralla varustetuilla laitteilla. Etävastaanotto tapahtuu Teamsissä tietosuojan mukaisesti. Sinun tulee huolehtia omalta osaltasi tietosuojasta ja turvallisesta käytöstä. Valitse rauhallinen ympäristö, jossa voit puhua lapsesi tilanteestasi ja hänen hoitoon liittyvistä asioista.

Etävastaanottojen tallentaminen ei ole sallittua ilman kaikkien osallisten yhteistä sopimusta.

Kun tulet etävastaanotolle, toimi näin:

  • Kirjaudu Teamsiin hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua.
  • Jos tietoliikenneyhteydet eivät toimi, hoitaja soittaa sinulle. Muistathan tarkistaa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Etävastaanoton pilotointi Vaasan terveysasemilla on uusien palvelumallien kehittämistä. Etävastaanoton käynnistä ei peritä maksua.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • Ma-to klo 8-16, pe klo 8-14.15

Kirkkopuistikon terveysaseman esteetön LE-paikka on terveysaseman edessä sekä parkkipaikalla. Bussipysäkki on Vaasanpuistikon varressa. Terveysaseman pääsisäänkäynti on tasainen ja esteetön, jossa sähköistetyt liukuovet. Kohteesta löytyy WC, jossa invaominaisuuksia. Infossa induktiosilmukka. Kohteessa on puhelinpalvelun tekstiviestitoiminto. Henkilökunnalta saa apua tarvittaessa.