Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Laihian neuvolapalvelut

Laihian terveysaseman neuvolapalveluihin kuuluvat äitiysneuvola, perhesuunnittelu ja lastenneuvola.

Äitiysneuvola

Jos olet raskaana, ole yhteydessä neuvolaan heti raskauden alussa, kun kuukautiset ovat jääneet pois. Ensimmäinen käynti äitiysneuvolassa ajoittuu noin 8-9 raskausviikoille. Myös isät ovat tervetulleita neuvolakäynneille.

Raskausaikana käydään yleensä terveydenhoitajan tai kätilön vastaanotolla 8-9 kertaa ja neuvolalääkärin vastaanotolla vähintään kaksi kertaa. Raskausajan seuranta suunnitellaan aina asiakaslähtöisesti yksilöllisen tarpeen mukaan.

 

 

Perhesuunnittelu

Ehkäisypalvelumme on tarkoitettu alle 50-vuotiaille laihialaisille naisille.

Perhesuunnitteluneuvolasta saat:

  • raskauden ehkäisyneuvontaa: ohjausta ehkäisymenetelmien valinnassa, käytössä ja seurannassa
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskauden keskeytykseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta

Perhesuunnitteluneuvolan käynnit ovat maksuttomia. Peruuttamatta jätetystä lääkärin tutkimusajasta peritään voimassa oleva maksu.

Papakokeet eli kohdunkaulan syövän seulonnat teemme perhesuunnittelussa. Joukkopapakokeeseen kutsutaan kirjeellä 25 – 60 -vuotiaat laihialaiset naiset viiden vuoden välein.

Kun ehkäisy aloitetaan ensimmäistä kertaa ja jokaisen raskauden jälkeen, on naisilla oikeus saada maksutta joko viiden vuoden kuparikierukka tai kolmen kuukauden hormonaalinen ehkäisy.

Lastenneuvola

Perhe käy terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla lapsen yksilöllisen terveydenhoitosuunnitelman mukaisesti. Neuvolatoimintaamme kuuluvat terveystarkastukset ja niihin liittyvät tutkimukset, rokotukset, yksilöllinen terveysneuvonta vastaanotolla ja puhelimitse sekä kotikäynnit ja pienryhmätoiminta.

Keskustelemme perheen kanssa lapsen terveydestä ja vanhemmuudesta, perhettä askarruttavista asioista, tuemme vanhempia parisuhteen hoitamisessa, vahvistamme perheen omia voimavaroja ja edistämme terveitä elämäntapoja.

Äkillisesti sairasta lasta ei hoideta neuvolassa. Terveydenhoitaja voi antaa puhelimitse hoito-ohjeita tai ohjata perheen lääkärinvastaanotolle.

Lastenneuvolatoiminta on luottamuksellista ja maksutonta.

Aika lastenneuvolaan varataan soittamalla oman alueen lastenneuvolaan tai sähköisen ajanvarauksen kautta ikäkausitarkastuksiin 1-,2-,3-,5- ja 6-vuotiaille.

Oman terveydenhoitajan kautta varataan aika edelleen 1½ – ja 4- vuotistarkastuksiin (lääkärintarkastukset) sekä kontrolleihin.

eTerveyspalveluiden käyttöönottoa varten tulee täyttää sähköisen asioinnin sopimus (eTerveyspalvelut sähköisen asioinnin sopimus) , mikä palautetaan terveydenhoitajalle. Sen jälkeen sähköinen ajanvaraus on mahdollista.

Kirjauduttuasi portaaliin omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, huomaathan vaihtaa lapsesi asiakkaaksi. Nimi löytyy oikeasta yläkulmasta.

Pääset tästä eTerveyspalveluun

Jos eTerveyspalvelun käytössä tai yhteydessä tulee teknisiä ongelmia, lähetä sähköpostia: eterveys@vaasa.fi

 

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Laihian terveysasema
Vallinmäentie 43
66400 Laihia

Osastonhoitaja puh. 040 714 8912

Äitiysneuvola

Äitiysneuvolaan voit varata ajan puhelimitse terveydenhoitajalta puh. 06 325 8307 tai 06 325 8310.

Perhesuunnittelu

Perhesuunnitteluun voit varata ajan myös puhelimitse puh. 06 325 8307 tai 06 325 8310 tai sähköisesti tästä linkistä.

Lastenneuvola

Lastenneuvolaan voit varata ajan.
I Terveydenhoitaja p. 06 325 8308
II Terveydenhoitaja p. 06 325 8309
III Terveydenhoitaja p. 040 703 3298

Neuvoloiden puhelinaika on klo 10.30 – 11.30, jolloin voit myös kysyä neuvolasta määrättyjen laboratoriotutkimusten tuloksia.

Käynti neuvolaan tapahtuu kiinteistön päädystä, omasta sisäänkäynnistä.