Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Keväinen kuva Tammikaivon terveysasemasta

Tammikaivon terveysasema

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveysasemaan ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15. Muina aikoina valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117.

Tästä voit varata ajan hoitajalle influenssarokotukseen, vastaanottoajan tai puhelinajan.

Voi varata vastaanottojan tai puhelinajan sähköisesti myös alle 15-vuotiaan lapsesi puolesta! Kirjaudu palveluun ja valitse lapsesi nimi valtuustuspalvelusta (suomi.fi).

Huutoniemen alue: Asevelikylä, Teeriniemi, Kiilapalsta, Melaniemi, Huutoniemi ja Purola.
Ajanvaraus p. 06 325 1770

Palosaaren alue: Palosaari, Viikinga, osa Vetokannasta, Kotiranta-Kivihaka, Metsäkallio, Koskisuo, Länsiniitty ja Vöyrinkaupunki.
Ajanvaraus p. 06 325 1703

Hengitystieinfektio-oireisten potilaiden kiirevastaanotto on keskitetty pääterveysasemalle (Tammikaivontie 4.) Sisäänkäynti on talon pohjoisesta päädystä, pääsisäänkäynnistä oikealle rakennuksen kulman taakse. Vastaanotolle tehdään ajanvaraus oman terveysaseman kautta puhelimitse. Kiirevastaanotolla hoidettavien ylähengitystieinfektioiden oireita ovat: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Muilla Vaasan terveysasemilla ei hoideta ylähengitystieoirepotilaita.

Henkeä uhkaavassa hätätilassa soitetaan 112.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan ensisijaisesti omalla terveysasemalla arkisin ma-to klo 8 – 16 ja pe klo 8 – 14.15 muina aikoina Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (Hietalahdenkatu 2 – 4).

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan iltapäivällä tai valitsemaan takaisinsoiton. Takaisinsoitto on valittavissa ma-to klo 13 ja pe klo 12 asti.

Toiminta

Terveysaseman hoitajien ja lääkäreiden vastaanotot sijaitsevat pääterveysaseman 2. kerroksessa. Lääkäri- ja hoitajavastaanotot on järjestetty ajanvarausperiaatteella, jotta pystyttäisiin turvaamaan mahdollisimman häiriötön ja sujuva vastaanottotapahtuma.

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Varaa aika tästä.

Puhelinnumerosta 06 325 1770, 06 325 1703:

• ajanvaraukset lääkärin ja hoitajan vastaanotoille
• lääkäreiden puhelinajan varaukset
• sairaanhoidon neuvonta
• astma- ja diabeteshoitajan ajanvaraukset

Laboratoriovastaukset: OmaKanta tai soittamalla ma-to klo 12-15 ja pe klo 12-13 p. 06 325 1770 ja 06 325 1703.

Reseptien uusintaan varataan 8 päivää.

Tietoa koronaviruksesta

Muut toiminta

Äitiysneuvola

Lastenneuvola

Kouluterveydenhuolto

Kotisairaanhoito

Opiskeluterveydenhuolto

Perhesuunnittelu

Terveysasemapalvelut

Terveysaseman vaihto

Laboratorio ja röntgen

Vältä ei-kiireellisiä käyntejä laboratoriossa, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Jos olet jo varannut ei-kiireellisen laboratoriotutkimusajan, voit muuttaa sen Fimlabin Vihta-ajanvarauksesta tai puhelimitse 06 213 1626.

Kiireelliset ja välttämättömät tutkimukset (esim. verenohennushoidon kontrollit) otetaan kuten ennenkin.

Huom! Tammikaivontien laboratorio on suljettu 28.6.2021 alkaen kokonaan ja uusi Fimlabin Vaasanpuistikon näytteenottokeskus on avattu 28.6.2021 keskustaan (entiseen Halpa-Hallin rakennukseen).

Vaasan keskussairaalassa otetaan vain kiireetön sydänfilmi jonotusnumerolla.

Hoitaja antaa laboratoriovastauksia ma-to klo 12-15 ja pe klo 12-13 p. 06 325 1770 ja 06 325 1703.

Röntgen

Ajanvaraus p. 06 325 1990 ma-pe klo 8-15, os Tammikaivontie 4, 65100 Vaasa.

Laboratorio- ja röntgentutkimuksiin tarvitset aina lähetteen.

Marevan

Marevan-annosteluohjeet soitetaan sinulle samana tai seuraavana päivänä näytteenotosta. Ellei sinua ole tavoitettu, sinun tulee itse soittaa kahden päivän kuluttua näytteenotosta p. 06 325 1770 tai 325 1714 klo 12-14 välisenä aikana ja kysyä annostelu-ohjeet.

Astma- ja diabeteshoitajat

Sähköisen asioinnin sivulla voit tehdä sähköisen asioinnin sopimuksen, jonka jälkeen voit varata puhelinajan sähköisesti omalle astma- tai diabeteshoitajallesi. Sähköisen asiointisivun kautta voit lähettää myös viestejä astma- tai diabeteshoitajallesi. Tästä pääset sähköiseen asiointiin. 

Ellei aikoja ole varattavissa sähköisesti, ota yhteys Tammikaivon terveysasemalle p. 06 325 1703 tai 06 3251770.

 

Sähköinen asiointi ja hoitajan ajanvaraus

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Hoitajan ajanvaraus aikuisille onnistuu ilman sähköisen asioinnin sopimusta. Varaa aika tästä.

Voit täyttää suostumuslomakkeen sähköisesti tästä linkistä vahvan tunnistautumisen kautta ja saada käyttöösi muita sähköisiä palveluja. Voit myös täyttää ja tulostaa lomakkeen: eTerveyspalvelut sähköisen asioinnin sopimus (pdf). Alle 18-vuotiaan huoltajat täyttävät pdf-lomakkeen, joka palautetaan terveydenhoitajalle tai terveysasemalle.

Hoitolomatodistus lapsen sairastuessa hoitajan etävastaanotolta

Jos lapsesi on sairastunut ja tarvitset hoitolomatodistuksen ja kotihoito-ohjeita, voit oman terveysaseman ajanvarauksen kautta saada ajan hoitajan etävastaanotolle.

Ajanvarauksen yhteydessä sinulta pyydetään sähköpostiosoitetta ja sinulle varataan aika etävastaanottoa pitävälle hoitajalle. Hoitaja lähettää sinulle linkin sähköpostiisi, jonka kautta pääset liittymään etävastaanottoon. Lataa Teams-sovellus käyttämääsi laitteeseen.

Ohjeet etävastaanotolle

Videovastaanottomme toimii vaivattomasti, kaikilla yleisimmillä kameralla varustetuilla laitteilla. Etävastaanotto tapahtuu Teamsissä tietosuojan mukaisesti. Sinun tulee huolehtia omalta osaltasi tietosuojasta ja turvallisesta käytöstä. Valitse rauhallinen ympäristö, jossa voit puhua lapsesi tilanteestasi ja hänen hoitoon liittyvistä asioista.

Etävastaanottojen tallentaminen ei ole sallittua ilman kaikkien osallisten yhteistä sopimusta.

Kun tulet etävastaanotolle, toimi näin:

  • Kirjaudu Teamsiin hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua.
  • Jos tietoliikenneyhteydet eivät toimi, hoitaja soittaa sinulle. Muistathan tarkistaa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Etävastaanoton pilotointi Vaasan terveysasemilla on uusien palvelumallien kehittämistä. Etävastaanoton käynnistä ei peritä maksua.

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa.

2.8.2021 alkaen voit peruuttaa vastaanottoaikasi Gerbyn, Kirkkopuistikon, Ristinummen ja Tammikaivon terveysasemille lähettämällä tekstiviestin numeroon 040 190 8576. Ilmoita nimesi, peruutettava aika, päivämäärä ja kellonaika. Jos et saa vastausviestiä, peruutuksesi ei ole tullut perille. Jos tarvitset uuden ajan, ota yhteyttä terveysaseman ajanvaraukseen puhelimitse.

Sähköisesti varattu aika tulee peruuttaa 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa.

Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Sosiaaliohjaajan neuvontapalvelut Tammikaivon terveysasemalla

Sosiaaliohjaajan neuvontapalveluita on saatavilla erityisesti terveysasemien sekä lasten- ja äitiysneuvolan asiakkaille, joiden kotikunta on Vaasa. Sosiaaliohjaaja työskentelee Tammikaivon terveysasemalla, Tammikaivontie 4, 3. krs.

Sosiaaliohjaaja ohjaa ja neuvoo erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä oikeiden palveluiden piiriin, joissa heidän palvelutarpeensa kartoitetaan tarkemmin. Sosiaaliohjaajaa voi myös pyytää mukaan terveysasemalla tai neuvolassa asiointiin.

Tavoitteenamme on, että asiakas saa tarvitsemansa palvelun viiveettä. Palvelu on tulevan sote-keskuksen toimintaa.

Sosiaaliohjaaja Catrine Salminen
Tammikaivon terveysasema, 3. kerros
Puh. 040 357 2474

Tavattavissa ajanvarauksella maanantaisin ja tiistaisin klo 9-16, sekä parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 9-14.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • Tammikaivontie 4, 65100 Vaasa Tammikaivon terveysasema

    Avaa kartta
  • Aukioloaika: ma-to klo 8-16, pe klo 8-14.15

Terveysaseman fax 06 317 1027

Tammikaivon terveysaseman sisäänkäynti (punainen piste kartalla). Terveysaseman tilat ovat 2. kerroksessa.

Tammikaivon terveysasemalla on kaksi esteetöntä LE-paikkaa pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Bussipysäkki on lähellä pääsisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on esteellinen, 4 cm korkea kynnys. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä tai portaita. InvaWC löytyy jokaisesta kerroksesta, ominaisuudet vaihtelevat. Kohteessa on puhelinpalvelun tekstiviestitoiminto. Henkilökunnalta saa apua tarvittaessa.