Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vähänkyrön terveysasema kesällä.

Vähänkyrön terveysasema

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla PUHELIMITSE yhteydessä omaan terveysasemaan ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15. Vähänkyrön terveysasema 06 325 8500. Muina aikoina valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117.

Hengitystieinfektio-oireisten potilaiden kiirevastaanotto on Vähänkyrön asemalla. Sisäänkäynti on neuvolasta.Vastaanotolle tehdään ajanvaraus oman terveysaseman kautta puhelimitse. Kiirevastaanotolla hoidettavien ylähengitystieinfektioiden oireita ovat: yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky.

Henkeä uhkaavassa hätätilassa soitetaan 112.Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan ensisijaisesti omalla terveysasemalla arkisin ma-to klo 8 – 16 ja pe klo 8 – 14.15 muina aikoina Vaasan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (Hietalahdenkatu 2 – 4).

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa kotihoito-ohjeita sekä ohjaa sinut tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan iltapäivällä tai valitsemaan takaisinsoiton. Takaisinsoitto on valittavissa klo 13 asti.

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Varaa aika tästä.

Laboratorio- ja rtg-vastaukset:

Voit tiedustella ajanvarausnumerosta 06 325 8500 klo 12 jälkeen tai katsomalla Omakannasta

Ajat kuulontutkimukseen ja spirometriaan varataan oman terveysaseman kautta.

Ajanvaraus sokerirasitukseen vain soittamalla Vähänkyrön laboratorioon ma ja ke klo 14-15 p. 06 325 8511 tai Vaasan keskussairaalan laboratorioon ma-pe 7-15, p. 06 213 1626.

Ajanvaraus EKG-tutkimuksiin (sydänfilmeihin) suositellaan Vaasan keskussairaalan, Vaasan pääterveysaseman tai Laihian laboratorioihin. Huom! Laboratoriokokeet Laihian laboratoriossa vain ajanvarauksella toistaiseksi! Lääkärinvastaanotolla määrätyt päivystysnäytteett otetaan ilman ajanvarausta.

Vähänkyrön terveysasemalla on varauduttava jonottamaan EKG-tutkimusta, vaikka verikokeisiin olisi varattu aika.

Alue, jolla palvelu on tarjolla: Vähäkyrö

Tietoa koronaviruksesta

Muu toiminta

Lastenneuvola

Opiskeluterveydenhuolto

Perhesuunnittelu

Äitiysneuvola

Kouluterveydenhuolto

Kotisairaanhoito

Terveysasemapalvelut

Terveysaseman vaihto

Laboratorio ja röntgen

Vältä ei-kiireellisiä käyntejä laboratoriossa, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Jos olet jo varannut ei-kiireellisen laboratoriotutkimusajan, voit muuttaa sen www.nettilab.fi tai puhelimitse 06 213 1626.

Kiireelliset ja välttämättömät tutkimukset (esim. verenohennushoidon kontrollit) otetaan kuten ennenkin.

Laboratorionäytteenotto vain ajanvarauksella www.nettilab.fi tai p. 06 213 1626 arkisin klo 7-15: Vähänkyrön terveysasemalla ma ja ke klo 7-14. Spirometriat tehdään Tammikaivon terveysasemalla (Tammikaivontie 4) ajanvarauksella p. 06 325 1770, 06 325 1703.

Laboratorio Pääterveysasemalla avoinna ma-to klo 7.30-14.30 ja pe 7.30-14.00. Pääterveysaseman laboratoriossa otetaan vastaan päivystyspotilaita ilman ajanvarausta. Muistathan ilmoittautua.

Vaasan Keskussairaalassa otetaan vain kiireetön sydänfilmi jonotusnumerolla. Laihian terveysasemalla ma-to klo 7.30-14.30 ja pe klo 7.30-14.00 vain ajanvarauksella, ei spirometrioita.

Röntgentutkimukset: Vaasan pääterveysasemalla, Tammikaivontie 4, 65100 Vaasa. Avoinna ja ajanvaraus ma-pe klo 8.00-15.00 p. 06 325 1990. Tutkimuksiin tarvitset terveysasemalääkärin lähetteen. Yksityislääkärin lähetteellä ei oteta laboratorio- tai röntgentutkimuksia.

Huom! Jos Laihian terveysasema on kirjallisesti haettu omaksi terveysasemaksi:
Laboratorionäytteenotto ajanvarauksella ma-to klo 7.30-14.30 ja pe klo 7.30-13.30. Röntgentutkimukset ma-to klo 7-14.30 ja pe klo 7-14, ti, to ja pe aamupäivät p. 06 325 8277.

Marevan

Marevan-vastaukset: terveysasemalta sovitusti soitetaan tai lähetetään tekstiviesti potilaalle näytteenottopäivänä.

Astma- ja diabeteshoitajat

Astmahoitajan, diabeteshoitajan ja hoitajien kiireettömille vastaanotoille ajanvaraus numerosta 06 325 8500.

Sähköisen asioinnin sivulla voit tehdä sähköisen asioinnin sopimuksen, jonka jälkeen voit varata puhelinajan sähköisesti omalle astma- tai diabeteshoitajallesi. Sähköisen asiointisivun kautta voit lähettää myös viestejä astma- tai diabeteshoitajallesi. Tästä pääset sähköiseen asiointiin.

Ellei aikoja ole varattavissa sähköisesti, ota yhteys Vähäkyrön terveysasemalle p. 06  325 8500.

Sähköinen asiointi ja hoitajan ajanvaraus

Hoitajalle voit varata ajan netin kautta, kun tarvitset ajan lääkeinjektion antoon, rokotukseen, korvahuuhteluun tai ompeleiden poistoon. Ei kiireellisissä asioissa voit varata netissä myös puhelinajan hoitajalle. Hoitajan ajanvaraus aikuisille onnistuu ilman sähköisen asioinnin sopimusta. Varaa aika tästä.

Voit täyttää suostumuslomakkeen sähköisesti tästä linkistä ja saada käyttöösi muita sähköisiä palveluja. Voit myös täyttää ja tulostaa lomakkeen: eTerveyspalvelut sähköisen asioinnin sopimus (pdf). Alle 18-vuotiaan huoltajat täyttävät pdf-lomakkeen, joka palautetaan terveydenhoitajalle tai terveysasemalle.

Varatun ajan peruuttaminen

Peruuta aikasi soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen viimeistään kaksi tuntia ennen vastaanottoaikaa. Peruuttamatta jätetystä lääkärinvastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.

Sähköisesti varattu aika tulee peruuttaa 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • 06 325 8500

  • Fax 06 312 1006

Aukioloajat

  • Ma-to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 14.15

Saavutettavuus

Vähänkyrön terveysaseman edessä sijaitsevilla parkkipaikoilla on esteettömiä LE-parkkipaikkoja. Bussipysäkki on Vähänkyröntiellä, noin 50 metriä terveysasemalta. Sisäänkäynnit ovat tasaisia ja esteettömiä. Vastaanoton ja neuvolan sisäänkäynneillä on liukuovet. Sisätiloissa on mahdollista käyttää terveysaseman omaa pyörätuolia tai rollaattoria. Kohteesta löytyy tilava invaominaisuuksin varusteltu WC hälytyslaitteineen. Ajanvarauspisteessä on induktiosilmukka. Naulakkoja on käytettävissä esteettömästi. Vastaanoton ja neuvolan tiloissa on käytettävissä koroketyynyjä esimerkiksi lonkka- ja selkäpotilaille. Vastaanottohuoneet ovat tilavia ja esteettömiä. Puhelinpalvelun tekstiviestitoiminto keskitetysti kuulovammaisille. Henkilökunnalta saa apua tarvittaessa.