Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

maskikoska kampanja nuorille

#maskikoska

Koronan hillitseminen ei vaadi ihmeitä, vaan yksinkertaisia arjen tekoja sekä yleistä malttia ja välittämistä lähimmäisistäsi. Vaikka et itse kokisi olevasi suuressa vaarassa viruksen suhteen, mieti hetki ystäviäsi ja läheisiäsi. Ovatko he kaikki yhtä hyvässä tilanteessa? Tuskin, joten meidän jokaisen on syytä tehdä osamme tartuntojen välttämiseksi.

THL sekä Valtioneuvosto ovat yhdessä laatineet hyvin yksinkertaiset viisi valttia koronan ehkäisyyn, jotka on hyvä muistaa tilanteesta riippumatta:

  1. Mikäli saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  2. Pidä 1–2 metrin turvaväli muihin ihmisiin
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
  4. Käytä kasvomaskia sisätiloissa ja väkijoukoisssa
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Tiedetään. Näitä on toitotettu jo lähes kyllästymiseen asti, mutta syystäkin, sillä kyseiset toimintatavat auttavat meitä taistelemaan tehokkaasti pandemiaa vastaan. Muistathan että parhaalla kaverillasi voi olla astma tai luokkalaistesi vanhempia saattaa olla töissä esimerkiksi terveyskeskuksissa. Vain yhteisillä teoilla voimme tehdä koulunkäynnistä turvallisempaa meille kaikille ja pitää tartunnat kurissa kouluissa sekä niiden ulkopuolella. Syy maskin käyttämiseen ei aina ole itsessä, mutta se löytyy varmasti läheltä!

#maskikoska yläkoululuokkien välinen arvonta on päättynyt!

Maskikoska-kilpailun säännöt

Tietosuojaseloste