Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lakeus Soi

Lakeus soi -pianotapahtuma järjestetään Vaasassa 8.-10.4.2022.

Lakeus soi –pianotapahtuma järjestetään Kuula-opistolla  osoitteessa Laivakatu 16, Vaasa. Tältä sivulta löydät tietoa tapahtumasta ja tästä linkistä pääset ilmoittautumaan tapahtumaan. Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2022 ja tämän jälkeen ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Uusi konsepti

Tervetuloa Lakeus soi –pianotapahtumaan!

Taiteellisen ja pedagogisen sisällön suunnittelussa olemme halunneet 20. juhlavuoden kunniaksi tehdä joitakin muutoksia tähän asti jokseenkin muuttumattomana pysyneeseen kilpailukonseptiin. Tärkeimpinä tavoitteina ovat matala osallistumiskynnys ja tapahtuman taiteellisen annin korostaminen kilpailemisen sijaan, sekä uusien oppilasryhmien saavuttaminen. Olemmekin luoneet tapahtumaan kolme sarjaa: konserttisarjanpianokamarimusiikkisarjan ja kilpailusarjan. Konsertti- ja pianokamarimusiikkisarjassa oppilaiden soittotuokiot jaetaan kiinnostaviin konserttikokonaisuuksiin yksilöllisten kilpailusuorituksien sijaan, ja ainoastaan erikseen käytävä kilpailusarja muistuttaa aikaisempia Lakeus soi –pianokilpailuja. 

Kaikki sarjat ovat ikärajattomia, mutta osallistumista edellyttävissä ohjelmistovaatimuksissa ikä on otettu huomioon. Kilpailusarjan ohjelmistovaatimus on sarjoista pisin ja vaativin ja siellä pakollisena teoksena on joko Toivo Kuulan sävellys tai tapahtumaa varten sävelletty tilausteos. Muissa sarjoissa suositamme näiden teosten sisällyttämistä ohjelmistoon mahdollisuuksien mukaan. Arviointilautakunta koostuu arvostetuista suomalaisista pianopedagogeista ja kaikki mukana olleet saavat omasta soitostaan palautteen joko suomeksi tai ruotsiksi. Arviointilautakunta päättää myös kilpailusarjassa jaettavista palkinnoista ja tunnustuksista, sekä jakaa kaikissa sarjoissa kunniakirjat. 

Osana Lakeus soi –pianotapahtumaa kuulemme lauantaina 9.4. pianotaiteilija Risto-Matti Marinin luentokonsertin ”Virtuoosin matkassa – Franz Lisztin pianomusiikki”. Luentokonsertti järjestetään heti konsertti- ja pianokamarimusiikkisarjan kunniakirjojen jakamistilaisuuden päätteeksi, joten toivomme runsasta yleisöä konserttiin! 

Aikataulu

Tapahtuma järjestetään 8.-10.4.2022 Kuula-opistolla osoitteessa Laivakatu 16, Vaasa.

Alustava aikataulu on seuraava:

Pe 8.10.
• Avajaistilaisuus klo 15 Toivo Kuula –salissa (tilaisuus myös striimataan)
• Konserttisarjan ja kamarimusiikkisarjan ensimmäiset konsertit klo 16-20

La 9.10.
•Konserttisarjan ja kamarimusiikkisarjan konsertit klo 10-17:30
•Konserttisarjan ja kamarimusiikkisarjan kunniakirjojen jako klo 18
•Luentokonsertti klo 19 Risto-Matti Marin: ”Virtuoosin matkassa – Franz Lisztin pianomusiikki”
•Yhteinen illallinen klo 20:30

Su 10.10.
•Kilpailusarja klo 10 alkaen
•Palkintojen jako sarjan päätyttyä

Järjestämme saliharjoitusmahdollisuuden viikkoa ennen tapahtumaa, 1.-3.4.2022. Kaikki aikataulut tarkentuvat helmikuussa 2022.

Arviointilautakunta

Arviointilautakunta antaa suullisen palautteen jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle ja päättää sen lisäksi harkintansa mukaan kilpailusarjassa jaettavista raha- ja tunnustuspalkinnoista. Myös Toivo Kuulan sävellyksen sekä tilausteoksen hienosta esityksestä jaetaan erikoispalkinto.

Arviointilautakunta

Katarina Nummi-Kuisma
Erik T. Tawaststjerna
Niklas Pokki

Sarjat

Tapahtumassa on kolme sarjaa:
• Konserttisarja
• Kilpailusarja
• Pianokamarimusiikkisarja

 

Konserttisarjan ohjelmistovaatimukset
Emme halua sitoa tapahtumassa esitettävää ohjelmistoa, vaan oppilas voi vapaasti laatia sopivaksi kokemansa konserttikokonaisuuden. Kuitenkin konserttiohjelmien suosituskestot vaihtelevat ikäryhmittäin. Haluamme tuoda tapahtumassa erityisesti esille Toivo Kuulan musiikkia ja siksi tulemme laatimaan joitakin sovituksia hänen tuotannostaan osallistujien käyttöön.

11-vuotiaat ja sitä nuoremmat: n. 5min
12–14-vuotiaat: n. 5-10min
15-vuotiaat ja sitä vanhemmat: n. 10-15min

Kilpailusarjan ohjelmistovaatimukset
• esityksen yhteiskesto n. 15-25 min
• esityksessä oltava nopeatempoinen sävellys, esim. etydi
• esitykseen valittava jompikumpi:
a) Toivo Kuulan pianoteos
b) tapahtumaa varten tilattu teos
• vapaavalintainen ohjelma

Pianokamarimusiikin ohjelmistovaatimukset
Kokoonpano on vapaavalintainen, mutta siihen tulee sisältyä piano. Ohjelmisto on vapaavalintainen. Haluamme tuoda tapahtumassa erityisesti esille Toivo Kuulan musiikkia ja siksi tulemme laatimaan joitakin sovituksia hänen tuotannostaan osallistujien käyttöön, sekä tarvittaessa auttamaan potentiaalisia osallistujia ohjelmistovalinnoissa. Ohjelman maksimikesto on n. 10 min.

 

Tilausteokset 

Olemme tilanneet tapahtumaa varten uutta pianomusiikkia kolmelta säveltäjältä:

• Maiju Roine
• Petri Judin
• Christoffer Pörn

Tästä linkistä pääset lataamaan heidän musiikkinsa:
Tilausteokset Lakeus soi 2022

Toivo Kuulan musiikin sovitukset

Toivomme, että Toivo Kuulan musiikki olisi esillä tapahtumassa mahdollisimman paljon. Alla olevista linkeistä pääset lataamaan Toivo Kuulan pianotuotannon ja pianokamarimusiikkia. 

Toivo Kuulan pianotuotanto 

Toivo Kuulan pianokamarimusiikkituotantoa 

Toivo Kuulan pianokamarimusiikkituotantoa, tapahtumaa varten tehdyt sovitukset 

 

Palaute ja palkinnot

Arviointilautakunta antaa suullisen palautteen jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle ja päättää sen lisäksi harkintansa mukaan kilpailusarjassa jaettavista raha- ja tunnustuspalkinnoista. Toivo Kuulan sävellyksen sekä tilausteoksen hienosta esityksestä jaetaan erikoispalkintoja, ja sellaisen voi saada myös konsertti- tai pianokamarimusiikkisarjan osallistuja.

Jokainen tapahtumaan osallistunut saa kunniakirjan osallistumisestaan. Konsertti- ja kamarimusiikkisarjassa kunniakirjat jaetaan lauantaina illalla näiden sarjojen päätyttyä, kilpailusarjassa palkinnot kunniakirjoineen jaetaan sunnuntaina sarjan päätyttyä.

Palaute on mahdollista saada suomeksi tai ruotsiksi. Konsertti- ja pianokamarimusiikkisarjoissa palautteen saa heti sen konsertin jälkeen, jossa oppilas on soittanut. Kilpailusarjassa palautteet annetaan vasta kilpailun päätteeksi. Palautteet lähetetään myös kirjallisena tapahtuman jälkeen.

Taltiointi

Tapahtuman kaikki soittotuokiot videoidaan oppilaiden omaa käyttöä varten ja ne lähetetään tapahtuman jälkeen yhdessä kirjallisen palautteen kanssa ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Maksut

Konserttisarja ja kilpailusarja 75€/oppilas

Pianokamarimusiikkisarja 75€/ryhmä

Maksut laskutetaan jälkikäteen. Lasku lähetetään ilmoittautumislomakkeessa maksajaksi mainitulle henkilölle.

 

Yhteystiedot

Kysymyksissä käänny meidän puoleemme! 

Anton Ylikallio anton.ylikallio@edu.vaasa.fi 

Anna Roos anna.roos@edu.vaasa.fi 

Yhteystiedot

Ota yhteyttä