Ohita valikko
Nostalgia-musikaali

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurinen nuorisotyö tarjoaa mielekkyyttä elämään sekä mahdollisuuksia itseilmaisuun, harrastamiseen ja oman identiteetin muodostamiseen.

Kulttuurisen nuorisotyön lähtökohtana on yhteisen toiminnan kautta tapahtuva nuorten yhteishengen ja vuorovaikutuksen parantaminen sekä yhteisöllisyyteen oppiminen.

Vaasassa kulttuuriseen nuorisotyöhön kuuluu monenlaista toimintaa ja tapahtumia: bändi- ja musiikkitoimintaa, keikkoja, leirejä, retkiä, teatteria, taidetta ja skeittausta.

 

Nuorisopalveluiden tapahtuma- ja harrastetoiminta

Lisätietoa Vaasan alueella järjestettävästä harrastetoiminnasta saat osoitteesta www.vaasa.fi/nuorten-liikuntaryhmat tai nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimarista. Seuraa tapahtumatoiminnan ilmoittelua nuorisopalveluiden Facebookissa ja Instagramissa.

Vaikuta tapahtumatarjontaan

Puuttuuko Vaasasta jokin tapahtuma? Onko sinulla huippuhyvä idea tai visio tapahtumasta tai haluaisitko jonkun tietyn artistin esiintymään Vaasaan? Mitä haluaisit harrastaa, kokea tai itse järjestää? Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Ehdota tapahtumaa tai kerro toiveesi nuorisopalveluiden tapahtumatuotannolle.

Hae avustusta omaehtoiseen toimintaan

Nuorisovaltuuston myöntämä avustus

Nuorisovaltuusto myöntää avustuksia nuorten omaehtoiseen toimintaan. Kyseessä voi olla projekti, tilaisuus (esim. teemapäivä) tai tapahtuma. Avustusta voi myös hakea pienryhmien harrastustoiminnan mahdollistamiseksi tai osarahoitukseksi suurempaan projektiin. Lisätietoja nuorisovaltuuston myöntämästä avsutuksesta ja avustuksen hakemisesta.

Nuorisopalveluiden harkinnanvarainen avustus

Nuorisopalveluilta voi hakea pienimuotoista harkinnanvaraista avustusta vaasalaisten nuorten omaehtoiseen toimintaan. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen tuula.ahonpaa@vaasa.fi.

Hakemuksessa tulee mainita:

  • Minkälaista toimintaa ollaan järjestämässä ja koska
  • Paljonko on osallistujia ja osallistujien ikä
  • Arvio toiminnan kokonaiskustannuksista
  • Hakijan yhteystiedot

Avustusta myönnetään hakemuksen perusteella ja yksittäisen avustuksen suuruus on ollut yleensä noin 100€-200€. Lisätietoja antaa nuorisotoimenjohtaja Tuula Ahonpää, puh. 040 520 7112.

Nuorisoavustus yhdistyksille ja yhteisöille

Koulutuslautakunta myöntää nuorisoavustusta ensisijaisesti vaasalaisille hakijoille (yhdistykset, yhteisöt) Vaasan alueella tapahtuvaan toimintaan. Lisätietoja nuorisoavustuksesta ja avustuksen hakemisesta.

Tule mukaan nuorten nettilehden toimitukseen!

Youngvaasa on vaasalaisten nuorten verkkolehti, jota tekevät nuoret nuorille. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki seudulla asuvat 13-29 -vuotiaat nuoret, joita kiinnostaa kirjoittaminen, valokuvaaminen, videonteko, piirtäminen, tai joku muu, mitä verkkolehden sivuilla on mahdollista julkaista. Lisätietoja Youngvaasa-verkkolehdestä nuorten tieto-ja neuvontapalvelu Reimarin nettisivuilla.

Vakuutusinfo

Vaasan kaupungilla on vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus, joka kattaa leireillä, kerhoissa ja retkillä sattuneiden tapaturmien välittömät hoitokustannukset 5 000 euroon saakka.

Vakuutus koskee julkisessa ja yksityisessä terveydenhuollossa annettua välitöntä hoitoa. Halutessaan huoltajat voivat ottaa lisäksi oman tapaturma- ja/tai omaisuusvakuutuksen.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Kulttuurinen nuorisosihteeri

Nuorisopalvelut somessa