Ohita valikko
lapset leikkivät matolla

Avoin varhaiskasvatus

Huomio!

Toiminta päättyy 31.5.2024!

 

Vaasassa on kaksi avointa päiväkotia.

Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa järjestetään sekä avointa päiväkotitoimintaa että kerhotoimintaa. Henkilökunta on kaksikielisistä.

Huutoniemen avoimessa päiväkodissa järjestetään avointa päiväkotitoimintaa (ei kerhoa).

Avoin päiväkotitoiminta on tarkoitettu kaikille vaasalaisille alle kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Avointen päiväkotien toiminta on maksutonta ja siihen voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka perustuu varhaiskasvatussuunnitelmaan. Haluamme tukea perheitä lasten kasvatuksessa, tutustuttaa perheitä toisiinsa sekä tarjota lapsille leikkiseuraa ja monipuolista toimintaa.

Avoin toiminta

Avoimen päiväkodin avoin toiminta on tarkoitettu vaasalaisille alle kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Ilmoittautumista ei tarvita.

Mukaan voi tulla avoimen toiminnan toiminta-aikoina milloin vain, vaikka vain piipahtamaan tai viihtyä pidempäänkin.

 • Esimerkiksi jos avointa toimintaa on maanantaisin klo 9-15.30, voi paikalle tulla milloin vain tuolla aikavälillä eikä paikalla tarvitse olla koko aikaa.

Avoimen päiväkodin toiminnan tarkoitus on antaa lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden leikkiä, laulaa, askarrella, keskustella sekä viettää mukavia hetkiä yhdessä.

Avoimessa päiväkodissa kaikki aikuiset toimivat yhdessä lasten kanssa, mutta päävastuu lapsesta on mukana olevalla aikuisella.

Avoimen päiväkodin kerhotoiminta

 • Avoimen päiväkodin kerho on tarkoitettu vaasalaisille lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
 • Kerhotoiminta on suunnattu 3-5-vuotiaille lapsille.
 • Kerho on maksuton eväskerho.
 • Vaahteramäen avoimen päiväkodin kerho kokoontuu kolme kertaa viikossa, 3 tuntia kerrallaan.

Kerho on hyvä vaihtoehto kotona hoidettavalle lapselle, joka kaipaa säännöllistä ryhmätoimintaa. Vanhemmalle myönnetty kotihoidontuki säilyy, vaikka lapsi osallistuu avoimen päiväkodin kerhoon.

Jokaiselle lapselle tehdään kerhotoiminnan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Avoimen varhaiskasvatuspalvelun piiriin kuuluvien lasten ja heidän perheidensä on mahdollista saada tarvittaessa myös erityisvarhaiskasvatuksen tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Kerhoon hakeminen

Haku syksyllä 2023 alkavaan kerhotoimintaan on ajalla 3-17.4.2023.

Päätös kerhopaikasta postitetaan kotiin toukokuun aikana.

Hakemuksia kerhotoimintaan voi jättää myös ympäri vuoden. Mikäli vapaita paikkoja löytyy, voi kerhon aloittaa myös kesken toimintakauden.

Hakemus on voimassa kuluvan toimintavuoden toukokuun loppuun asti. Toimintakaudella 2023 – 2024 kerhotoiminta alkaa 15.8.2023 ja päättyy 31.5.2024.

Kerhoon haetaan sähköisesti. Täytä täällä hakemus avoimen päiväkodin kerhoon.

Toiminta-ajat

Avointen päiväkotien toiminnassa noudatetaan esiopetuksen toiminta-aikoja. Katso avointen päiväkotien toiminta-ajat kunkin toimipisteen sivulta.

Loma-ajat, jolloin toimintaa ei järjestetä:

 • Syysloma
 • Itsenäisyyspäivä
 • Joululoma
 • Talviloma
 • Pääsiäinen
 • Vappu
 • Helatorstai

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Lisätietoja toiminnasta antaa Vaahteramäen avoin päiväkoti:

Osoite:

 • Vaahteramäen avoin päiväkoti Korsholmanpuistikko 31, Vaasa

  Avaa kartta