Skip navigation

Junioriohjaajien agilitykurssi

Article categories: Recreation & Sports

Junioriohjaajien agilitykurssi 8-12-vuotiaille lapsille

Junioriohjaajien agilitykurssi on tarkoitettu 8-12-vuotiaille lapsille, joilla ei ole aiempaa kokemusta agilistystä. Toiminta on suunnattu sellaisille, joilla on kotikoira, mutta eivät tule aktiivisista koiraharrastusperheistä. Lapsella ei tarvitse olla mitään lajikokemusta ennestään, eikä tarvitse olla viimeisen päälle koulutettu koira. Edellytyksenä kuitenkin on, että koira on sopivan kokoinen suhteessa lapseen, niin että lapsi pärjää itsenäisesti koiran kanssa. Ikäedellytys koiralle 9kk-7v.

Kurssilla lapsi oppii luomaan suhdetta koiraan, tekemään yhteistyötä koiran kanssa ja kouluttamaan sitä sekä oppii agilityn alkeet. Kurssin jälkeen lapsi kykenee ottamaan entistä suuremman vastuun koiran hoidosta ja hyvinvoinnista. Kurssin alkuvaiheessa panostetaan erityisesti koiran kouluttamisen perustaitojen kehittämiseen ja edetään agilityn pohjataitojen kautta lajiharjoitteluun. Vuoden kestävän kurssin jälkeen ryhmälle järjestetään epäviralliset ”möllikisat”, jossa lapset pääsevät testaamaan osaamistaan.

Kurssin ensimmäisellä kerralla järjestetään vanhemmille ja lapsille yhteistapaaminen, jossa he pääsevät tapaamaan toisiaan. Tilaisuudessa kerrotaan kurssin sisällöstä sekä suunnitelmista ensimmäisille parille kuukaudelle. Samalla ohjeistetaan, mitä varusteita treeneissä tulisi olla mukana sekä miten kentällä käyttäydytään.

Mukaan mahtuu 12 koirakkoa. (yksi koira per ohjaaja)

Huom. Kerro ilmoittautumisen Lisätiedot-kentässä lapsen ikä ja paidan koko, huoltajan yhteystiedot ja anna vapaamuotoinen kuvaus lapsen osaamistasosta koiran kanssa (esim. mitä lapsi on koiran kanssa tehnyt, leikkiikö, onko kouluttanut/opettanut temppuja, huolehtiiko koirasta esim. ruokinnat, harjaus, ulkoilutus).

AJANKOHTA/AJANKOHDAT:
Ensimmäinen tapaamiskerta on 24.8. klo 18-20, johon myös vanhemmat kutsutaan mukaan. Tällöin osallistujat saavat yhteisesti ohjeistuksen kurssista, treeneistä, mitä treeneissä tarvitaan jne.

Treenit pidetään 31.8.-28.9. keskiviikkoisin klo 18-20 Metsäreviirillä ja 5.10.-21.12. keskiviikkoisin klo 17-19 Vassilassa. Keväällä 2023 säiden lämmetessä siirrytään takaisin Metsäreviirille.

LISÄTIETOJA ANTAA: Jessica Nygård (jessicanygard@netikka.fi).