Skip navigation

Smakrikt i skog och trädgård

Article categories: Conferences, Courses, Fairs & Seminars

Under två försommarmåndagar fortsätter vi med workshopparna inom smakrikt i skog och trädgård

Första måndagen lär Anna oss om hur vi lyckas med odlingen och hur man kan tänka kring en dekorativ köksträdgård. Vi lär oss mer om täckodling och kompostlimpor och bygger upp nya odlingar från grunden.

Den andra måndagen söker Ida det som oftast ses som ogräs. Istället för att försöka utrota, använd dom. Brännässlan hör till dom vi känner bäst till, och även ibland använder i mat. Men nässlan kan även användas i naturkosmetik; tillsammans lagar vi en välgörande salva, en kallrörd tvål och ett milt schampo, med nässla som huvudingrediens.

Anmälan senast sista maj till lilianpetterssonsmeds1808@gmail.com / 050-3001037.

Avgift 10 euro / tillfälle

Max 10 deltagare på Idas worksop om brännässlan

Ordnas inom ramen för projektet Kulturarvspaketering KAP i Oravais som är finansierad av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling; Europa investerar i landsbygdsområden.