About coronavirus

Skip navigation

Teaterresa till Wasa Teater: Spelman på taket

Article categories: Theatre

Start från busstationen i Jakobstad kl. 11.00

Teaterresa till Wasa Teater:
Spelman på taket

Lördag 5.10, start från busstationen i Jakobstad kl. 11.00 (1,5h ledig tid i Vasa innan föreställningen)
Pris: 42/38/30€.

Köp din biljett senast 14.9 på Jakobstads Bokhandel
tel: 06 723 08 89
e-post: jakobstads.bokhandel@multi.fi

Arrangör: Kulturbyrån i Jakobstad

Spelman på taket handlar om en svunnen tid men är samtidigt en musikal om det närvarande. Den skildrar en befolkning i den fiktiva byn Anatevka, med grundmurade judiska traditioner, där de heliga skrifterna både ger stabil vägledning och upphov till diskussion. Men den handlar också om idag – hur våld och ekonomiska kriser leder till förföljelse, driver folk i exil; då som nu, alltså.

Handlingen följer en judisk familj där konflikt uppstår mellan pappa Tevje (Mats Holmqvist) och döttrarna (Ksenia Timoshenko, Sannah Nedergård, Astrid Stenberg) när de vill välja sina män av kärlek – inte av tradition. Det är en berättelse om frigörelse från gamla, patriarkala strukturer och om modet att gå egna vägar.

Spelman på taket är en av de tidlösa Broadway-klassikerna med fartfylld klezmerinspirerad folkmusik och välbekanta melodier. Markus Virtas vision är att göra en uppdaterad, energisk version av ett klassiskt material, lyfta fram det komiska men också det stora dramat som finns inbyggt i materialet. Kom och se hur regissören Markus Virta valt att utforma musikalen på Wasa Teaters nyrenoverade scen tillsammans med en välsjungande ensemble och en orkester under Ralf Nyqvists ledning.

I rollerna får vi se: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Mats Holmqvist, Thomas Lundin, Sannah Nedergård, Filip Ohls, Tove Qvickström, Tom Salminen, Carola Sarén, Astrid Stenberg, Ksenia Timoshenko, Maria Udd

TEXTAD FÖRESTÄLLNING
TEKSTITETTY SUOMEKSI
SUBTITLED IN ENGLISH