Olet täällä

Tietoa kaupungista

Haluaisitko toimia tukiperheenä?

Kuva perheestä rannalla
Tukiperheen tehtävä on tarjota lapselle turvaa, huomiota ja läsnäoloa ottamalla lapsi mukaan perheen tavalliseen yhteiseen tekemiseen säännöllisesti.

Tukiperhettä tarvitseva lapsi asuu omassa kodissaan, mutta käy tukiperheessä säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Sosiaalityöntekijä arvioi lapsiperheen tarpeen tukiperheeseen ja sen jälkeen tehdään päätös toiminnan aloittamisesta.

Lapsi saa tukiperheestä uusia välittäviä aikuisia elämään sekä erilaisia kokemuksia. Kaikki osapuolet voivat saada toiminnasta paljon hyvää niin lapsi, vanhemmat kuin tukiperhekin. 

Kenestä tukiperhe?

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa, tilaa ja halua olla lasten tukena ja pitää huolta heistä. Tavalliset, turvalliset, terveet aikuiset, joilla on vakaa elämäntilanne ja tavallinen arkielämä voivat ryhtyä tukiperheeksi. Tukiperheeksi voi ryhtyä lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva henkilö.

Tukiperheitä tarvitaan kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tukiperheellä tulisi olla aikaa kohdata lapsi. Tarvitaan myös kykyä toimia yhtyeistyössä lapsen vanhempien kanssa. Erityistä alan tuntemusta tai -koulutusta ei tarvita. 

Millaista tukea tukiperhe saa?

Tukiperheelle maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus niistä päivistä, joina lapsi on ollut perheessä. Tukiperheille järjestetään kerran vuodessa yhteinen vertaistuellinen ja koulutuksellinen tapaaminen.

Tärkein tukiperheen yhteistyökumppani on lapsen vanhemmat, joiden kanssa keskustellaan avoimesti kaikista lapseen ja yhteistyöhön liittyvistä asioista. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä myös lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän tai perhehoidon työntekijän kanssa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä! Tulosta ja täytä alla oleva lomake, joka ei vielä sido sinua mihinkään. Otamme sitten yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Tietoja tukiperheeksi haluavasta (pdf)

Vaasan perhehoitotiimi