Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Hanke

Enni-Energiansäästösovellus julkisille rakennuksille

Hankkeen tavoitteena on helpottaa energiansäästöä julkisissa rakennuksissa lanseeraamalla kuntien käyttöön Enni-energiansäästösovellus, jonka avulla pyritään vaikuttamaan erityisesti rakennuksen käyttäjien toimintatapoihin.

Enni-sovellus on kehitetty aiemmin rahoitetussa projektissa ”Fifty/Sixty – Lisäarvoa energiansäästöstä”. Enni sisältää kaikki tarvittavat työkalut julkisten rakennusten energiansäästöön yhdellä verkkosivustolla: laskentatyökalut viitearvojen määrittelyyn, energiankulutuksen seuraamiseen ja saavutetun säästön laskemiseen sekä ohjeet ja materiaalit projektin toteuttamiseksi käytännössä. Verkkosovellus on monipuolinen, helppokäyttöinen ja kuntien vapaasti käytettävissä.

Hankkeen lopputuloksena Enni-energiansäästösovellus on erinomainen työkalu julkisten rakennusten energiansäästöön, tietoisuus siitä on levinnyt valtakunnallisesti ja sovellusta käyttää suuri määrä julkisia rakennuksia. Kuntien hyödyntäessä verkkosovellusta pitkällä aikavälillä saavutetaan energian- ja rahansäästöä sekä vähennetään energiantuotannon ympäristövaikutuksia.