Olet täällä

Tietoa kaupungista

Perhepäivähoito alueittain

Tästä löydät perhepäivähoidon alueittain sekä niistä vastaavat perhepäivähoidonohjaajat.

Asevelikylä-Hietalahti-Huutoniemi- Keskusta-Korkeamäki- Melaniemi-Suvilahti-Teeriniemi-Purola

Alueella toimii omissa kodeissa työskenteleviä perhepäivähoitajia sekä perhepäivähoidon varakoti Kapsäkki. Kapsäkissä työskentelee kolme hoitajaa, jotka hoitavat lapsia, joiden perhepäivähoitaja on koulutuksessa, lomalla tai sairaana.

Toiminta-ajatus:
Toiminta-ajatuksena on kodinomaisuus, kiireettömyys ja lapsilähtöisyys. Tarkoituksena on luoda kasvuympäristö, jossa lasten toiveita ja ajatuksia kuunnellaan ja jossa jokainen lapsi hyväksytään omana itsenään.

Alueen perhepäivähoidonohjaaja:
Arja Håkansson

 

Alkula-Haapaniemi-Höstvesi-Kråklund-Pappilanmäki-Ristinummi-Vanha Vaasa

Alueella toimii omissa kodeissa työskenteleviä perhepäivähoitajia, jotka muodostavat kolme perhepäivähoitotiimiä. Alueella toimii lisäksi ryhmäperhepäiväkoti/perhepäivähoidon varakoti Poutapilvi, jossa hoidetaan lapsia, joiden perhepäivähoitaja on koulutuksessa, lomalla tai sairaana.

Toiminta-ajatus:
Tarjoamme kotoiset, luonnolliset puitteet lapsen kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle. Oma hoitaja ja pieni ryhmä luovat lapselle turvallisen, hyväksyvän ja lämpimän ilmapiirin. Hoitotyötä toteutetaan yhteistyössä lasten ja vanhempien kanssa.

Suunnitelmallisen ja säännöllisen perushoidon ohessa toimintamme sisältää leikkiä, laulua, satuja, askarteluja, pelejä, kodin askareita, metsäretkiä, juhlia, jumppatuokioita, laskettelua, luistelua ja hiihtoa.

Alueen perhepäivähoidonohjaaja:
Hanna Huhtakangas

 

Böle-Gerby-Isolahti-Kotiranta-Metsäkallio-Palosaari-Pukinjärvi-Vetokannas-Västervik-Vöyrinkaupunki

Alueella toimii omissa kodeissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia sekä perhepäivähoidon varakodit Mollamaija ja Vara-Waltteri, joissa hoidetaan lapsia perhepäivähoitajan ollessa koulutuksessa, lomalla tai sairaana.

Toiminta-ajatus:
Periaatteena on toteuttaa laadukasta perhepäivähoitoa yhteistyössä vanhempien kanssa takaamalla lapsille turvallinen hoito ja kasvu luontoa ja lähiympäristöä hyödyntämällä. Tarjoamme lapselle kodinomaisen kasvuympäristön ja turvallisen sylin. Vanhempien ja lasten toiveita sekä ajatuksia kuunnellaan ja huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Vahvuutena on pieni ryhmä, joka takaa yksilöllisen hoidon ja lasten henkilökohtaisten tarpeiden huomioimisen.

Toimintaan sisältyy leikkiä, laulua, loruja, askartelua, sadunlukua ja kodin pikku askareita sekä säännöllistä ulkoila aamu- ja iltapäivisin joko oman hoitoryhmän kanssa tai isommassa ryhmässä yhdessä toisten perhepäivähoitajien kanssa.

Alueen perhepäivähoidonohjaaja:
Johanna Penttilä

 

Merikaarto-Tervajoki-Vähäkyrö

Alueella toimii omissa kodeissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia sekä perhepäivähoitokoti Veitikka.

Merikaarron, Tervajoen ja Vähänkyrön alueiden perhepäivähoidosta vastaa palvelupäällikkö RItva Lähde.

 

Perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallista sekä kunnan omaa varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Vaasan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma (Opetushallitus, eperusteet)
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet (Opetushallitus, pdf)
 

Tästä linkistä näet varhaiskasvatuksen yksiköt alueittain.