Olet täällä

Tietoa kaupungista

Waltti-kortti

Waltti matkakortti Vaasa
Waltti-lippujärjestelmä

Mikä on Waltti-kortti?
Vaasan joukkoliikenteessä käytetään Waltti-matkakorttia. Waltti-kortin voi hankkia kolmesta eri myyntipisteestä.
Waltti-matkakortti on valtakunnallinen ja sillä voi matkustaa myös muissa kaupungeissa, joissa on käytössä Waltti-järjestelmä.

Mistä Waltin voi ostaa?
Waltti-korttien myynti- ja latauspisteet:

- Vaasan paikallisliikenteen toimisto, Hovioikeudenpuistikko 11 www.vaasanpaikallisliikenne.fi  
- Studio Ticket, Rewell Center http://www.studioticket.fi/  
- Kansalaisinfo, Kirjastonkatu 13 http://www.vaasa.fi/tuottajat/yhteispalvelu-vaasa-kansalaisinfo  
- R-kioskit (vain korttien lataus, ei korttien myyntiä), Rewell Center, Kauppapuistikko, Palosaari, Vöyrinkaupunki, Vetokannas ja Huutoniemi
- Waltti-verkkokauppa nettilataukset.waltti.fi

Mitä Waltti-kortti maksaa?
Uusi kortti maksaa 5 euroa.

Miten Waltin nettikauppa toimii?
Waltin nettikauppa on kaikkien Waltti-alueiden yhteinen verkkokauppa, josta voit tilata henkilökohtaisen matkakortin itsellesi tai samassa taloudessa asuvalle alle 17-vuotiaalle lapselle, jolla ei ole tunnistautumispalvelua. Jos tilaat matkakortin alaikäiselle lapselle, on luotava uusi tunnus sitä varten. Jatkossa voit tallentaa ja nimetä tilatun matkakortin omalle tunnuksellesi, jolloin voit hallinnoida kaikkia saman talouden korttien yhdeltä tunnukselta. Matkakortti ja siihen ladattu lipputuote postitetaan annettuun osoitteeseen 7-14 vuorokauden kuluessa tilauksesta.

Matkakortin voi myös lisäladata nettikaupassa. Netissä ladattu tuote siirtyy kahden tunnin kuluttua latauksesta kortille. Tuote aktivoituu kortille, kun sitä käytetään bussissa ensimmäistä kertaa latauksesta.

Voinko käyttää puolisoni kanssa samaa korttia?
Waltti on henkilökohtainen kortti. Henkilökohtaisella kortilla olevalla arvolla voi kuitenkin matkustaa useampi samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluva henkilö. Esimerkiksi vanhempi voi maksaa lapsensa matkan omalla arvokortillaan, mutta silloin lapsenkin matkasta veloitetaan aikuisen arvon hinta.

Mitä hyötyä on henkilökohtaisesta Waltti-kortista?
Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan katoamistilanteissa eli löytäjä ei voi matkustaa toisen kortilla. Myös käyttämättömät matkat ja arvo siirtyvät uudelle kortille, kun vanha kortti suljetaan palvelupisteellä. Uusi kortti maksaa 5 euroa.

Miten Waltti toimii?
Waltille voi ladata aikaa tai arvoa bussimatkoihin. Kortilla voi samanaikaisesti olla sekä kausi- että arvolippu, jolloin kausituote aktivoituu automaattisesti ensin. Bussissa laitat kortin bussikuskin vieressä olevaa kortinlukijaa vasten, jolloin kortilta vähentyy matkan hinnan verran arvoa. 

Mitä Waltilla matkustaminen maksaa?
Katso hintatiedot kohdasta Liput ja myyntipisteet

Miten voin tarkistaa, paljonko arvoa / aikaa kortillani on jäljellä?
Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot
Waltti-kortinlukija -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa. Sovellus toimii NFC-toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa.
Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia.
Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta.

Myös bussin kortinlukija näyttää kortilla jäljellä olevan arvon / ajan.

Waltin verkkokaupassa näet tallennettujen korttien arvon / ajan. Kun lataat netissä arvoa / aikaa, huomioithan, että ladattu summa ei näy heti verkkokaupassa, vaan kortti tulee aktivoida ensin bussin rahastuslaitteessa tai palvelupisteellä.

Käykö Waltti kaikkiin bussilinjoihin Vaasassa? 
Waltti-kortilla voi matkustaa Vaasan sisäisessä liikenteessä linjoilla 1-5 ja 7-15 sekä erikoisvuoroilla E1-E4, E11. Waltti-kortti käy myös palvelubusseissa 1, 2 ja 3.
Waltilla voit matkustaa Vähäänkyröön Wiik&Strömin liikennöimällä linjalla 40. Arvokortilla matkustaessasi muista mainita tästä kuskille, niin kuski valitsee oikeat vyöhykkeet. 
Waltti-liput eivät ole käytössä seuraavissa: Linja 6 Vaasa-Sepänkylä-Vaasa, vammaispalveluiden kuljetukset ja senioribussit. Näissä käytetään linjaa ajavan liikennöitsijän lippuja / kortteja. 

Kuinka kauan ladattu arvo on voimassa?
Kortille ladatulla arvolla ei ole käyttöaikaa. Waltti-kortin tekninen käyttöikä on kahdeksan vuotta, mutta itse arvo ei vanhene, vaan se voidaan siirtää uudelle kortille.

Lue lisää www.waltti.fi !