Olet täällä

Tietoa kaupungista

Voimassa olevat asemakaavat

Vaasan kaupungin karttapalvelussa löydät kaikki voimassa olevat asemakaavat ja niistä kootun ajantasaisen asemakaavakokoelman.

Karttapalvelun löydät osoitteesta kartta.vaasa.fi. Alta löydät lisätietoja näistä kaavoista, niiden tulkinnasta ja etsimisestä. Vaasan kaupungin kaavoitus auttaa tarvittaessa kaavan tulkitsemisessa.

 

Kaavat karttapalvelussa

Ajantasa-asemakaava

Ajantasa-asemakaavan näet avaamalla karttapalvelun ja valitsemalla ”Asemakaava” -karttatason tai avaamalla sen tästä. Karttatasolla toimii haku, eli voit hakea kiinnostavan kohteen esimerkiksi osoitteella tai nimellä. Hauilla ”Senaatinkatu 1” ja ”kaupungintalo” löytyy kaupungintalon ajantasainen asemakaava. Haku tuloksista takaisin tason valintaan siirrytään vasemman yläkulman napista.

Ajantasa-asemakaava on yhdistelmä kaikista tällä hetkellä voimassa olevista asemakaavoista, eikä sisällä asemakaavamerkintöjen selityksiä eikä asemakaavamääräyksiä vaan vain pelkän kartan. Esimerkiksi kaupungintalon tontti on merkitty Y-kirjaimella ja värillisessä kaavassa violettina. Y-kirjaimella merkityt alueet ovat aina yleisten rakennusten korttelialueita, mutta Y-alueiden kaavamääräykset eli Y-merkinnän tarkempi kuvaus vaihtelee eri asemakaavoissa. Samalla merkinnällä voi siis olla eri merkityksiä eri kaavoissa.

Yksittäiset asemakaavat

Karttapalvelun vasemmassa palkissa on kaavoitus-valikko, josta löytyy rastitettava kohta “Voimassa olevat asemakaavat".  Karttapalvelu ei pysty piirtämään kaikkia kaupungin voimassa olevia asemakaavoja kartalle kerralla, joten kohdista kartta haluamallesi alueelle ensin.

Asemakaavat rajautuvat kartalle sinisillä viivoilla, jotka osoittavat alueen, jolla kaava on voimassa. Kun hiiren osoittimen vie valkoisen ympyrän päälle, aukeaa puhekupla, jossa olevista kaavan numeroista klikkaamalla avautuu kaavakartta pdf-muodossa uuteen välilehteen. Avautuva kartta on alkuperäinen asemakaava, joka on osittain saattanut korvautua uudemmalla kaavalla. Ole tarkkana, koska esimerkiksi naapurikorttelissa saattaa olla voimassa eri kaava, vaikka ne alunperin olisivatkin olleet samassa kaavassa. Puhekuplan otsikko on asemakaavan numero, jolla löydät kaavan helposti myöhemmin uudelleen. Jos tiedät voimassa olevan asemakaavan numeron, voit hakea suoraan kirjoittamalla numeron hakupalkkiin.

Asemakaava-kartassa on aina selitykset käytetyille merkinnöille, esimerkiksi jos kaavassa on merkintä "5000" kaavamerkinnöistä voi löytyä selitys "Rakennusoikeus neliömetreinä". Jos jollekin merkinnälle ei löydy selitystä, se on pohjakartan merkintä.

Lisätiedot