Olet täällä

Tietoa kaupungista

Kesätyöntekijät bloggaa

Kesätyöntekijät bloggaa

Kesä Alvar-palvelussa

Hei! Olen Ilona Kangas, 23, terveydenhoitajaopiskelija Vaasan ammattikorkeakoulusta. Tänä kesänä olen saanut toimia hoitajan sijaisena Alvar-palvelussa osana kaupungin kotihoitoa. Alvar-palvelu tekee virtuaalikäyntejä kotihoidon asiakkaiden luo. Asiakkaan kotiin on asennettu tablettitietokone, johon hoitaja soittaa sovittuna aikana. Kuvapuhelimen välityksellä tarkkaillaan asiakkaan vointia ja esimerkiksi huolehditaan lääkehoidosta tai neuvotaan verenpaineen mittaamisessa ja paljon muuta kunkin asiakkaan tarpeen mukaan.

Alvar-palvelun ehdottomia hyviä puolia on se, että soittojen aikana asiakkaan kanssa ehtii vaihdella kuulumisia, jutella päivän uutisaiheista tai vaikkapa muistella lapsuuden kesiä. Meitä Alvar-hoitajia on tällä hetkellä kourallinen, joten asiakkaiden kanssa tullaan tutuiksi nopeasti.

Olen kiitollinen, että ensimmäisen opiskeluvuoteni jälkeen pääsin heti oman alan töihin ja aivan uudenlaisen ja vielä kehittyvän työnkuvan pariin. Kesäni täällä on opettanut minulle paljon asiakkaan kohtaamisesta, ohjaamisesta, kirjaamisesta, yhteistyöstä eri toimijoiden välillä ja kaupungin kotihoidon organisaatiosta. Työkavereiden puoleen on ollut helppo kääntyä kaikissa mietityttävissä asioissa.

Hoitajasoittojen lisäksi olen saanut käyttää luovuuttani sisällöntuoton parissa ja päässyt pitämään Alvar-studiossa ja kaupungin ympäristössä tuokioita asiakkaille. Yhdessä asiakkaiden kanssa on esimerkiksi katseltu luontovideoita, soitettu toivemusiikkia ja käyty katsomassa kesäteatteria.

On ollut hienoa saada olla mukana näkemässä, miten kehittyvää tekniikkaa valjastetaan ikäihmisten hyödyksi ja palveluksi, joka tukee heidän omatoimisuutta kotona. Syksyllä taas koulunpenkki kutsuu!

ilona_kangas.jpg

 

Mukava palata Vaasan valokuvauksen pariin

Täältä ruudun takaa kirjoittaa Sami Peltoniemi, 21-vuotias kansainvälisen kaupan opiskelija. Aloitin elokuussa Vaasan kaupungilla kesäsomettajan työn ja olenkin viimeinen kolmesta, joka lisää haastetta keksiä uusia ideoita. Tänä kesänä olen ehtinyt tekemään jo kahta muutakin työtä. Ensin varainhankkijan ja sitten runkosänkyjen kokoonpanoa Kauhavalla.
 
Olen kotoisin alun perin Laihialta, mutta muutin viime syksynä Vaasaan opiskelujen perässä. Vapaa-aikana tykkään viettää aikaa pelien, valokuvauksen ja musiikin parissa. Liikuntaakin toki harrastan ja käyn salilla sekä lenkkeilen. Parasta näin kesäaikaan on pyöräily ja uiminen kauniissa Palosaaressa.
 
Aikaisempaa kuvauskokemusta minulle on kertynyt jo runsaasti. Aloitin järjestelmäkameralla kuvaamisen armeijassa, kun pääsin valokuvausmieheksi. Siellä opin jatkuvasti uutta ja minua motivoi halu tulla parhaaksi valokuvausmieheksi. Tein myös muutamia opetusvideoita.
 
No kuitenkin armeijan jälkeen hyppäsin heti koulunpenkille ja kuinkas ollakaan, että Vamokin kuvaajan paikka aukesi, joten päätin hakea siihen ja pääsinkin. Siinä se meni opiskelun ohella. Perustin myös toiminimen helmikuussa, jotta pystyn ottamaan myös maksavia asiakkaita ja olen hoitanut muutamia asiakastöitä.
 
Odotan tältä työltä uusia haasteita, monipuolisuutta ja ennen kaikkea uusia kokemuksia. Tämä voisi olla sellaista mitä tulevaisuudessa teen, sillä markkinointi kiinnostaa kovasti.

Sami Peltoniemi

 

Sarianna odottaa kesältä hyviä keskusteluja

Sarianna Kallio-Könnö työskentelee​​ kesän Kuntsin mondernin taiteen museolla. 21-vuotias museoassistentti oli jo lapsena innostunut koulun museoretkistä.

Sarianna on kotoisin Porista ja päätyikin Vaasaan opiskelemaan kauppatieteitä parin mutkan kautta. Kaupunki tuntui kuitenkin kotoisalta, sillä muutkin perheenjäsenet ovat opiskelleet Vaasassa.

​Taide on aina ollut lähellä Sariannan sydäntä, joten hän haki työpaikkaa heti, kun siihen avautui mahdollisuus. Nyt hän viihtyy Kuntsilla jo toista kesää peräkkäin.

- Odotan innolla asiakaskohtaamisia ja keskusteluita. Näyttelyt herättävät ajatuksia, kertoo Sarianna.

sarianna_kallio-konno.jpg


Viestintäassistentti vuosimallia 2018

Täältä kahvikupposen ääreltä kirjoittelee Nea Koivisto, 22-vuotias viestintäassistentti. Olen alun perin kotoisin Kokkolasta, josta tieni vei Vaasaan, viestinnän opintojen pariin, kolmisen vuotta sitten. Tämä on ensimmäinen kesäni Vaasassa ja odotan innolla m​​itä se tuo tullessaan.

Vaasa vaikuttaa ihanalta kesäkaupungilta merenrantoineen ja kahviloineen. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi osaksi musiikin ja jalkapallon parissa, vaikkakin pitkät iltakävelyt ja kahvitteluhetket ystävien seurassa ovat hyvää vastapainoa arjelle.

Viides työviikkoni pyörähti juuri käyntiin ja työtehtävät ovat olleet todella vaihtelevia. Tiedotteiden ja some-päivitysten lisäksi olen tehnyt haastatteluja ja artikkeleita kaupungin tiedotuslehteä varten. Seuraavat kuukaudet tulevat varmasti olemaan mielenkiintoisia ja täynnä mitä erilaisempia tapahtumia. Myös valokuvaus on lähellä sydäntäni ja olenkin päässyt tarttumaan kameraan jo useampaan otteeseen​

Monipuolisuus on juurikin se, mikä tekee tästä työstä todella mielenkiintoisen ja se, että täällä on lupa ideoida. Mainittakoon myös, että positiivinen työympäristö on ehdottomasti plussaa.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

nea_pienennetty.jpg

 

Opettavaisia työtehtäviä ja laadukasta jalkapalloa

Vaasalaislähtöinen Pauliina Laukkanen, 22, työskentelee kesätyöntekijänä sihteeripalveluissa elokuun loppuun asti. Turun yliopistossa valtio-oppia ja kansainvälistä politiikkaa opiskeleva Pauliina palaa mielellään kotikaupunkiinsa kesäksi.

- Vaasa on tuttu ja energinen kaupunki, Pauliina toteaa.

Kesätyöltä hän odottaa monipuolisia ja opettavaisia työtehtäviä, sillä hän toimii useamman henkilön sijaisena tänä kesänä. Pauliina iloitsee paikallisesta tapahtumatarjonnasta, ja jalkapallofanille yhdeksi Vaasa-kesän kohokohdista nouseekin alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus.

pauliina_2.jpg