Ohita valikko

Talvilomareissu koko perheelle

Mitä paremmin suunniteltu loma, sitä todennäköisemmin vanhemmatkin pystyvät siitä nauttimaan – ainakin hetkittäin. Seikkailu saaristossa, uutisista tuttujen pandojen ihmettely sekä lämpimässä vedessä lilluttelu eivät katso ikää. Pakettimatkan huolettomuus sekä lyhyet välimatkat, siinäpä perheloman voittajakonsepti.

Seikkailu saaristossa

Saaristoluonnon ainutlaatuisen kauneuden ja kylien idyllisen tunnelman voi kokea kaikkina vuodenaikoina. Ihan jokaisella lomalla ei pääse ihastelemaan maailmanperintökohteen huikeita maisemia – vaan Vaasan seudulla sekin onnistuu! Svedjehamnin kauniit punaiset venevajat ja uniikki satamamiljö luovat ihanan ympäristön talviselle päiväretkelle. Täällä voit esimerkiksi ihailla maisemia 20 m korkeasta näköalatornista ja nauttia omista eväistä tornin vieressä olevalla tulentekopaikalla.

Svedjehamn | Björköntie 1006, Björköby  | Etäisyys Vaasan keskustasta 40 km
Vierailukeskus Maailmanperintöportti | Replotvägen 2, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustasta 17 km

Lue myös: Suomen ainoa luonnonperintökohde kutsuu seikkailuun
Kuuntele: Merenkurkun ääniopas tarjoilee tarinoita maailmanperintöalueelta ja sen käyntikohteista korvia hivelevässä muodossa. 

Ruokailemaan väljemmille vesille

Maailmanperintöalueen valloittajat ansaitsevat maukkaan aterian seikkailunsa aluksi tai päätteeksi. Sopivasti Raippaluodon sillan kupeessa sijaitsevasta Berny’s-ravintolasta löytää mieluisan annoksen niin kulinaristiksi tunnustautuva kuin perinteisiin makuihin luottava perheenjäsen.

Raippaluodon silta talvella

Berny’s | Raippaluodontie 2, Raippaluoto | Tutustu ruokalistaan ja aukioloaikoihin 

Vesipedot viihtyvät varmasti

Vaasan keskustan läheisyydessä sijaitseva kylpyläparatiisi Tropiclandia tarjoilee trooppista tunnelmaa, rentoa yhdessäoloa ja hurjaa vauhtia vesipedoille. Päivä porealtaiden ja vesiliukumäkien maailmassa on taattu lomafiiliksen kohottaja koko perheelle.

Tropiclandia | Kesäpolku 1, Vaasa | Etäisyys keskustasta 2 km| Katso aukioloajat ja hinnasto

Eläimellistä menoa

Kurkistakaa yhdessä pandojen Lumin ja Pyryn kotiin ja tutustukaa Suomen luonnon eläinlajeihin. Mikä olisikaan parempi loma-aktiviteetti koululaiselle kuin tavata ilmielävänä eläimiä, joista koulussa on opittu? Ja mikä parasta, Ähtäri Zoosta löytyy tekemistä myös pakopelien ystäville.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Suunnittele matkasi Ähtäriin sivulla: www.visitahtari.fi

Kohti korkeuksia koko perheen voimin

Talviloma on mitä parhainta aikaa kokeilla jotain uutta ja jännittävää, kuten kiipeilyä yhdessä perheen kanssa. Wasa Up -kiipeilykeskukseen ovat lämpimästi tervetulleita myös kaikenikäiset lapset vanhempien kanssa. Hulluttele, heittäydy ja kiipeä kohti korkeuksia!

Wasa Up, Rantakatu 2, Vasa. | Etäisyys torilta 1,1 km | Tututstu tarjontaan.  

Ylös, ulos ja ladulle/mäkeen/retkelle!

Jos oikutteleva talvi päättääkin tarjota aurinkoisia pakkaspäiviä, kannattaa niistä ottaa kaikki ilo irti. Tässä meidän parhaat vinkit kaikenlaisille hiihtäjille trikookansasta sunnuntaisivakoijiin sekä ideoita sisätiloissa viihtyville. 

Pujahda pehmeisiin lakanoihin

Vauhdikkaan päivän päätteeksi on ihanaa painaa pää tyynyyn hotellin sängyssä.

Nostoja palvelutarjonnasta

Opastetut eläintilavierailut ja alpakkapatikat

Aava Kertun kotitila - Österändsvägen 92, Södra Vallgrund

Unohda stressi ja rentoudu eläinten seurassa. Varaa tilavierailu tai alpakkaretki oman aikataulusi mukaan tai osallistu alpakkapatikoillemme viikonloppuisin.

Koko perheen kylpyläloma!

Scandic Waskia - Lemmenpolku 3, Vaasa

Kylpyläpakettiin sisältyy mukava majoitus Scandic Waskiassa, sisäänpääsy Tropiclandiaan ja runsas aamiainen.

Koko perheen Wenniristeilyt

Wasaline - M/S Aurora Botnia, Vaasa-Uumaja-Vaasa

Lähde päiväristeilylle talvilomaviikolla! Laivalla Wenni-pyöriäinen ja mukavaa ohjelmaa lapsille. Vanhemmat vain 25€/hlö, lapset matkustavat ilmaiseksi.

Yövy tunnelmallisessa mökissä!

Vaasan seutu

Varaa mökki saaristosta, nauti raikkaasta luonnosta ja ihanista illoista takkatulen äärellä.

Myös näistä voi olla hyötyä