Ohita valikko
Museossa

Kulttuurin täyteinen elämysmatka

Jos etsit talvilomaltasi inspiroivia kokemuksia, Vaasan seudulla eivät kulttuurielämykset lopu kesken. Miltä kuulostasi lomapäivä museoita kiertäen, laadukkaasta viinistä nauttien ja vaikkapa kiinnostavaan teatteriesitykseen syventyen? Aika täydelliseltä, vaikka itse sanommekin. Suositellaan nautittavaksi yksin tai niin samanhenkisessä seurueessa, että reissun suurimmaksi kiistanaiheeksi jää se, valitaanko Cabernet vai Malbec.

Historian havinaa ja moderneja luomuksia

Vaasan kaupungin lukuisissa museoissa voi sukeltaa paikallisen historian tai taiteen pariin. 

Pohjanmaan museonnäyttely We Have a Dream kertoo muotokuvien muodossa rohkeudesta, inhimillisyydestä ja ihmisten oikeuksista. Vasta uusittu luonnontieteellinen perusnäyttely Terranova on jo itsessään käymisen arvoinen. Museokatu 3, Vaasa | Etäisyys torilta 1 km 

Tikanojan taidekodissa kurkistetaan vielä 12.3. asti vaasalaiseen näyttämöelämään. Näyttelyssä luodaan katsaus vaasalaiseen teatterihistoriaan 1800-luvulta kiertävien teatteriseurueiden ajasta nykypäivään saakka. Esiin nostetaan valikoituja paloja Vaasan kaupunginteatterin, Wasa Teaterin, Vaasan Oopperan sekä Nukketeatteri Peukalopotin historiasta. Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa | Etäistyys torilta 500 m

Kuntsin modernin taiteen museossa on 25.2. alkaen esillä vaasalaisen Lars Swanljungin  merkittävä nykytaiteen kokoelma, johon kuuluu yli 900 yksittäistä teosta lähes 400 taiteilijalta.  Kuntsissa 20.8. asti esillä oleva näyttely painottuu kokoelman suomalaiseen taiteeseen 1980-luvulta lähtien, mutta mukana on myös kansainvälistä taidetta. Sisäsatama, Vaasa | Etäistyys torilta 1 km

Vaasan taidehallissaesillä oleva Land of Dreams on 3-kanavainen videoteos Heidi Kilpeläisen toteuttamasta performanssiprojektista, jossa taiteilija kiersi vastaanottokeskuksissa ja sotainvalidien kodeissa laulamassa. Vaasan kaupungintalo | Senaatinkatu 1 D, Vaasa | Etäisyys torilta 300 m  – Vapaa pääsy 

Museoiden pääsylippu 10 €/6 € (alle 18 v. vapaa pääsy) oikeuttaa sisäänpääsyyn Tikanojan taidekotiin, Kuntsin modernin taiteen museoon ja Pohjanmaan museoon saman päivän aikana. Osta lippu! 

Kaipaatko konserttiin?

Koskettava ja kaunis klassinen musiikki vangitsee kuulijan kuin kuulijan. Kaupunginorkesterin kiehtovissa konserteissa virittäydyt varmasti oikealle taajuudelle kulttuurilomaasi varten. Näiden konserttien kohdalla emme voi taata, että vältyt kylmiltä väreiltä. 

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi pääosin Vaasan kauniissa ja historiallisessa kaupungintalossa, Vaasan keskustassa. 

Vaasan kaupunginorkesteri | Tutustu kevään konserttiohjelmaan 

Makuaistia kihelmöiviä elämyksiä

Kun haluat lomallasi nauttia makuelämyksistä, joissa yhdistyvät seudun laadukkaimmat raaka-aineet ja pohjoismaiset maut, ota suunnaksi joko keskustan Fröj tai Kalarannan Hejm. Kuvankauniit annokset ja upea miljöö kruunaavat illan, joka nautitaan pitkän kaavan mukaan. 

Restaurant FRÖJ | Hovioikeudenpuistikko 19| Etäisyys torilta 160 m| Lue lisää ja varaa pöytä 

HEJM | Sininen tie 1 B, Vaasa | Etäisyys torilta 700 m | Ruokalista, aukioloajat ja tarina  

Tarinoita, jotka jäävät mieleen

Ihanan ravintolalounaan tai illallisen jälkeen voi asettua teatterin katsomoon ja nauttia niin koskettavista kuin huumorintäyteisistä tarinoista. Kevään ohjelmistossa jatkavat West Side Story -musikaali sekä Puhtaana käteen-farssi. Ensi-iltaan helmikuussa tulee huumorilla höystetty näytelmä Fredrika Runebergistä sekä 23.3. alkaen Seitsemän koiraveljestä – koiramainen tulkinta Aleksis Kiven klassikkoromaanista.

Vaasan kaupunginteatteri, Puhtaana käteen. Kuva: Linus Lindholm

Vaasan kaupunginteatteri | Pitkäkatu 53, Vaasa | Kevään ohjelmisto ja liput 

Kulttuurielämyksiä kahdella kielellä

Satavuotiaan Wasa teatterin katsomossa nautit inspiroivista elämyksistä historiallisissa puitteissa. Tutustu kevään ohjelmistoon ja tule viihtymään! Esitykset isolla näyttämöllä tekstitetään suomeksi. 

Heiman – Wasa teater

Wasa Teater | Hietasaarenkatu 7, Vaasa | Etäisyys torilta 550 m | Tutustu ohjelmistoon ja varaa liput 

Laadukas viinilasillinen päivän päätteeksi

Kun vauhdikas päivä kulttuuririennoissa on takana, on ihana istahtaa alas ja nauttia lasi laadukasta viiniä. Vaasan keskustan ravintolavalikoimasta löydät varmasti juuri tunnelmaan sopivan paikan illan loppuhuipennukselle.   

Tapahtumia suurella sydämellä

Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Moni tapahtuma on saanut alkunsa järjestäjien intohimosta ja yritteliäisyydestä, ja talkoohenki on seudulla vahva. Isot tapahtumat laittavat liikkeelle niin seudun asukkaat kuin kävijät kauempaakin.  Ajantasaiset tiedot löytyvät aina tapahtumakalenteristamme.

Lepuuta aisteja Vaasan hotelleissa

Päivän kokemusten jälkeen on ihana kömpiä hotellilakanoihin. Vaasan seudulta löytyy useampia hotellivaihtoehtoja, joissa lepuuttaa reissun kyllästämiä kantapäitä.

Nostoja palvelutarjonnasta

3 ruokalajin Classic menu

Gustav Wasa - Raastuvankatu 24, Vaasa

3 ruokalajin pihvimenu 55€

Aikaa yhdessä!

Scandic Vaasa - Rosteninkatu 6, Vaasa

Miltä kuulostaisi makoisat unet, aamukylpy ja runsas aamiainen pitkän kaavan mukaan? Varaa yhteinen hotelliloma parhaaseen hintaan osoitteessa scandichotels.fi

piktogrammi

Kuluta kulttuuria

Pohjanmaan museo, Tikanojan taidekoti, Kutsin modernin taiteen museo

Vaasan kaupungin museoissa riittää koettavaa koko päiväksi. Yhdellä lipulla saat sisäänpääsyn kolmeen museoon yhtenä päivänä.

Lue myös

Alasivut