Ohita valikko

Taiteen ja historian ystäville

Kutkuttaako kulttuurimatka inspiroivien taide-elämysten parissa? Vaasan seudulla pääset ihastelemaan niin taidetta kuin historiaa omien mieltymystesi mukaan.

 

Muistele menneitä tai makustele modernia taidetta museoissa

Vaasan kaupungin museot tarjoavat kesällä parastaan! Runsas valikoima näyttelyitä arvokkaista esineistä tunnelmallisiin piirroksiin tarjoaa jokaiselle jotain. Tutustu koko tarjontaan tässä. 

 • Pohjanmaan museossa syvennytään ritareiden ja miekkojen aikaan, kun esittelyssä ovat antiikkikauppias ja asiantuntija Peter Mustosen esinekokoelmat. Vallan ja varallisuuden symbolit -näyttelyssä pääsee ihmettelemään niin haarniskoja kuin viikinkisotureiden koruja.
  | Museokatu 3, VaasaEtäisyys torilta 1 km
 • Kuntsin modernin taiteen museossa on esillä Markku Hakurin ja Jan Kenneth Weckmanin Taikavuori-yhteisnäyttely, jossa luodaan kiehtova kokonaisuus yhdistelemällä voimakkaan abrstakteja ilmaisuja tunnelmallisiin piirroksiin.
  | Sisäsatama, Vaasa | Etäisyys torilta 1 km
 • Tikanojan taidekodissa on nähtävillä Erika Adamssonin yksityisnäyttely, joka ammentaa tunteista ja nostalgiasta.
  | Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa | Etäisyys torilta 500 m
 • Vaasan taidehallissa on Kukka-Maria Rosenlundin yksityisnäyttely, joka koostuu valokuvista ja veistoksista, joissa taiteilija yhdistelee lapsuuteen, muistiin ja fantasioihin liittyviä kytköksiä.
  | Vaasan kaupungintalo | Senaatinkatu 1 D, Vaasa | Etäisyys torilta 300 m
 • Vanhan Vaasan museossa voit tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi suurimman osan silloisesta Vaasan kaupungista.
  | Kauppiaankatu 10, Vaasa Etäisyys torilta 7 km

Osta päivälippu Vaasan kaupungin museoihin etukäteen!

Värien välähdystä

Hiukan erilaisesta taiteesta pääsee nauttimaan entisen huvipuiston tiloihin toteutettuun Graffitilandiaan! Tämä katutaiteiden estraadi avaa ovensa jälleen toukokuussa!

Wasa Graffittilandia

Wasa Graffitilandia | Moottorikatu 2, Vaasa | Etäisyys torilta 1,5 km |  Lue lisää

Ajoneuvojen antimia

Vaasan auto- ja moottorimuseo on Suomen suurin yksityinen automuseo. Museo tarjoaa jokaiselle jotakin – ei vain autoista ja moottoreista kiinnostuneille! Pääset ihmettelemään esimerkiksi lentokoneiden pienoismalleja, moottoripyöriä, moottoreita maamoottoreista perämoottoreihin sekä vanhan ajan kauppaa ja korjaamoa.

Vaasan auto- ja moottorimuseo | Myllykatu 18B, Vaasa | Lue lisää näyttelyistä

Näyttelyitä ja taidelainaa

Vaasan Taiteilijaseura on Vaasan seudulla asuvien ammattitaiteilijoiden yhdistys, joka edistää kuvataidetta Vaasan alueella. Taidelainaamo välittää jäsenten taideteoksia ja Black Wall Galleryssä on kuukausittain vaihtuva näyttely.

Vaasan taiteilijaseura | Korsholmanpuistikko 6, Vaasa | Näyttelykalenteri

Koe musiikillinen vaellusretki

Ensi kesänä kuullaan humisevia metsiä Korsholman Musiikkijuhlilla! Tervetuloa musiikilliselle vaellukselle metsiin ja mannuille. Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 40 vuotta ja vie teidät kanssaan humiseviin metsiin, puhuvien puiden luokse ja läpi vuodenaikojen.

Korsholman Musiikkijuhlat 27.7.–4.8.2022 | Osta lippusi!

Vaasan rakennuksista huokuu Suomen entisen pääkaupungin arvo

Arkkitehtuurin hieno historia huokuu Vaasan keskustan kortteleissa. Kiertelipä keskustaa missä päin tahansa, mielenkiintoisia rakennuksia on nähtävillä joka puolella. Monet ovat vierailijoille avoinna, sillä niissä toimii museoita, gallerioita, kauppoja tai ravintoloita. Lue lisää

Herkullisia annoksia upeassa miljöössä

Villa Sandviken on täynnä tunnelmaa, menneen ajan tenhoa ja kiehtovia makuja.  Villassa vanha verhoutuu uuteen – lautasella kohtaavat perinteiset valmistusmenetelmät ja modernit mausteet. Paitsi nykyisen Vaasan yhtenä vanhimmista rakennuksista, Hietalahden Villaa pidetään yhtenä varhaisimmista suomalaisista kesähuviloista. Villan ympärillä oleva puisto alkoi muodostua jo 1830-luvulla ja on nykyisin suosittu kävelykohde sekä virkistys- ja juhlapaikka.

Villa Sandviken | Hietalahdenpuisto, Vaasa | Tutustu meihin

Kappale vanhinta Vaasaa

Tulipalo tuhosi alkuperäisen, 1600-luvulla syntyneen Vaasan kaupungin lähes kokonaan vuonna 1852. Uusi kaupunki päätettiin rakentaa nykyiselle paikalleen eli noin 7 kilometrin päähän. Tulipalolta säästyivät muun muassa Vanhan Vaasan museona toimiva Wasastjernan talo sekä Mustasaaren kirkoksi muutettu hovioikeus.

Vanhan Vaasan rauniot

Lue lisää Vanhasta Vaasasta

Kutsu teatteritaiteen juurille

Vaasan kaupunginteatteri viettää kaudella 2022-2023 80-vuotisjuhlaansa teemalla juuret. Syksyn avaa kaupunkisinfonia West Side Story -suurmusikaali, joka on suurien tunteiden, upean musiikin ja villin tanssin juhlaa. Posketon ja vauhdikas farssi Puhtaana käteen piristää pimeää vuodenaikaa. Klassikkosatu Koivu ja tähti kerrotaan tanssin ja fyysisen teatterin keinoin Carl Knifin ohjauksessa. Tervetuloa tarinoiden vietäväksi!

Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri | Pitkäkatu 53, Vaasa | Kevään ohjelmisto ja liput

Tunteiden paloa

Intohimoisesta eläytymisestä pääsee nauttimaan seudun harrastajateattereiden esityksissä ympäri vuoden.
Katso tulevat esitykset.

Tapahtumia suurella sydämellä

Vaasan seutu on täynnä tapahtumia, isoja ja pieniä, jokaiseen makuun. Moni tapahtuma on saanut alkunsa järjestäjien intohimosta ja yritteliäisyydestä, ja talkoohenki on seudulla vahva. Siirry tapahtuma kalenteriin.

Ihmisiä katsomassa konserttia

Koe musiikin koko kirjo tai pyörähtele tanssilavalla

Vaasan seudun elävän musiikin tarjonta on juuri niin persoonallinen ja monimuotoinen kuin itse seutukin. Vai miltä kuulostaisi konsertti yli satavuotiaassa arvokiinteistössä tai toisaalta iltaisin keikkapaikaksi muuntuvassa myymälässä? Lue lisää keikkaipaikoista.

Kellohameet heiluvat edelleen muun muassa Molpen tanssipaviljongissa, Kalliojärven ja Pukkilansaaren lavoilla sekä Fagerön ja Åminnen huvikeskuksissa. Löydät listan tanssilavoista täältä.

Nuku hyvin kävelymatkan päässä keskustan nähtävyyksistä

Majoitu kätevästi aivan rautatieaseman lähellä Scandic Vaasan tunnelmallisissa huoneissa! Sijainti kävelykadun läheisyydessä takaa rennon kaupunkiloman, jonka aikana ehdit kiertää kaikki nähtävyydet! Runsas aamupala antaa jaloille tarvittavan (lisäboostia nähtävyyksien kiertelemiseen).

Scandic Vaasa | Rosteninkatu 6, Vaasa | Varaa majoitus

Kesätarjous: Yhteislipulla museokohteisiin ja kierrokselle elävään kulttuurimaisemaan!

Vaasan kaupungin museot sekä Stundarsin ja Bragen ulkoilmamuseoihin

Tutustu yhteislipulla (15/9 €) Vaasan kaupungin museoihin sekä Stundarsin ja Bragen ulkoilmamuseoihin. Yhteislippu on voimassa 29.6.-14.8.2022 ja käy kerran kaikissa museokohteissa.

Aina on tilaa lomalle!

Scandic Vaasa - Rosteninkatu 6, Vaasa

Pehmeä peti ja runsas aamiainen sisältyy hintaan. Varaa kesän hotelliyöt Vaasassa parhaaseen hintaan osoitteessa scandichotels.fi

Vaasan aurinkoisin terassi!

Strampen - Sisäsatama, Vaasa

Meillä voit syödä lounasta, a la cartea tai nauttia drinkeistä meidän aurinkoisella terassilla luonnonkauniissa sisäsatamassa.

Osta lahjaksi taidelainaamon lahjakortti!

Taidelainaamo/Black Wall Gallery - Korsholmanpuistikko 6, Vaasa

Tule hankkimaan taidetta lahjaksi tai itsellesi korottomalla osamaksulla. Samalla voit tutustua Black Wall Gallerian vaihtuviin näyttelyihin.

Lue myös