Ohita valikko

Viikonloppureissu Pohjanmaan boheemi Berliiniin

Tervetuloa Pohjanmaan Berliiniin! Kesän myötä eloon herännyt kaupunki on täynnä kulttuuria, tapahtumia, edullista second handia, upeita ravintoloita ja kivoja putiikkeja, mutta ilman turistien vyöryä ja täyteen pakkautuneita nähtävyyksiä. Kaupunkilomaan kuuluu hallittu eksyminen, ja täällä meillä senkin voi tehdä huolettomasti. Meri, rehti ruutukaava ja leppoisa paikallisväestö pitävät kyllä huolen siitä, että löydät takaisin lähtöruutuun.  

Ruokaa keholle ja mielelle

Erityisesti viime vuosina harppauksin kehittynyt ruokakulttuuri takaa, että pääset nauttimaan paikallisista herkuista sekä kokemaan modernin suomalaisen ja fusion-keittiön antimista. Kesäviikonloppuisin terassit täyttyvät iloisista paikallisista, ja suosittuihin kesätapahtumiin kerääntyy väkeä kauempaakin.

Seuraa vastapaistettujen leipien tuoksua

Aroma on leipomoiden aatelia. Pieteetillä valmistetuissa leivonnaisissa maistuu rakkaus ja ammattitaito, ja käynti kauniisti sisustetussa leipomossa on elämys kaikille aisteille. Tuoreiden, käsin valmistettujen leivonnaisten lisäksi Aromasta saa erikoiskahveja sekä vaasalaisten keskuudessa kulttisuosikiksi noussutta salaattia

Aroma Bageri & Konditori Vasa | Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa | Etäisyys torilta 150 m |

Hyvä ruoka, parempi miljöö

Kaupunkilomaan kuuluu olennaisesti, että välillä voi haukata nälänkarkottimeksi jonkin nopeamman palan ja välillä nauttia aterian piiiiiitkän kaavan mukaan. Meiltä löydät ravintelit molempiin käyttötapauksiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Bank & Pocket – Food & Wine | Hovioikuedenpuistikko 11, Vaasa | Etäisyys torilta 150 m |

Bank-ravintola yhdistää upealla tavalla menneen ajan arkkitehtuurin ja modernin gastronomian. Ravintola sijaitsee Vaasan historiallisessa pankkirakennuksessa, jonka alkuperäinen tunnelma on taidolla säilytetty. Siksipä paikka sopiikin täydellisesti sekä romanttisiin illallisiin että rentoihin illanviettoihin ystävien kanssa.

Niska Vaasa | Hovioikeudenpuistikko 13, Vaasa | Etäisyys torilta 100 m |

Niska-ravintolan erikoisuus ovat mehevästä pizzapohjasta valmistetut peltileivät, jotka ovat myös erinomainen vaihtoehto jaettavaksi ystävien kanssa. Salakuljettaja Niskan mukaan nimetty ravintola on sopivan rento kaikenlaisille seurueille. Kesäisin peltileipiä tarjoillaan myös ulkoterassilla drinkkien kera!

Jäikö nälkä? Täältä löydät lisää ravintolavinkkejä:

Täydennystä masuun ja matkatavaroihin

Vaasan sydämessä sijaitseva kauppakeskus Rewell tarjoaa jokaiselle jotakin! Lukuisat liikkeet, kivat kahvilat ja riemastuttavat ravintolat antavat ajanvietettä niin himoshoppaajalle kuin herkkusuulle!

Rewell | Ylätori, Vaasa | Etäisyys torilta 5 m | Tutustu liikkeisiin ja tarjontaan

Keskustan ihanista pikkuliikkeistä löytyy taatusti korvaaja, jos kengät on tanssittu puhki tai housunpolvet vihertävät puistossa vietettyjen hetkien jäljiltä

Minne seuraavaksi?

Ota tapahtumakalenteri kompassiksi ja anna sen näyttää, minne kannattaa suunnata seuraavaksi. Kesäaikaan kaupunki ja seutu on täynnä tapahtumia, ja erityisesti suuret musiikkitapahtumat houkuttelevat kävijöitä kauempaakin. 

Ansaittu lepohetki

Scandic Vaasaan on täydellinen tukikohta kesäiselle kaupunkilomalle. Se sijaitsee sopivasti kivenheiton päässä sekä rautatieasemasta että torilta. Viihtyisän hotellin monipuoliset palvelut ravintoloineen ja terasseineen pitävät kävijöistä huolen silloin, kun kävelystä syntyneet rakot tarvitsevat lepopäivän riennoilta.

Scandic Vaasa | Rosteninkatu 6, Vaasa | Etäisyys torilta 300 m | Varaa majoitus

Vinkit ja tarjoukset

Herkkuja läheltä ja kaukaa

Liisa Koski - Kauppapuistikko 12, keskusta ja Gw Galleria, Kivihakaa

Vaasalaisten herkkukauppa jo yli sata vuotta! Kauneimmat lahjat ja tuliaiset, herkulliset pienpaahtimokahvit, kauniit suklaapraliinit ja lähituotetut herkut meiltä. Tervetuloa!

Peltileivät terassilla

Niska - Hovioikeudenpuistikko 13, Vaasa

Niskan yli 100 paikkaisella terassilla nautit herkulliset peltileivät sekä muita herkkuja koko kesän.

Aikaa yhdessä!

Scandic Vaasa - Rosteninkatu 6, Vaasa

Miltä kuulostaisi huone omalla porealtaalla ja runsas aamiainen pitkän kaavan mukaan? Varaa rentouttava hotelliloma parhaaseen hintaan osoitteessa scandichotels.fi​

Ravintola FRÖJ

Hovioikeudenpuistikko 19, Vaasa

FRÖJssä haluamme tarjota sekä korkealuokkaista ruokaa että kokonaisvaltaisen kokemuksen.Tule kokemaan modernin pohjoismaisen ruoanlaiton uniikit makuelämykset perinteikkäässä rakennuksessa sijaitsevaan ravintolaamme

Lue myös