Ohita valikko

Villi länsi seikkailuineen odottaa

Jos kartoitat lomallasi mieluummin kesyttömiä savanneja kuin moneen kertaan tallattuja polkuja, Vaasan seutu on juuri sopiva villi(-ish) länsi haltuun otettavaksi. Trooppiset lämpötilat, laajat preeriat, rukisia juomia ja kovaa menevät menopelit saavat toimistotyöläisenkin kuoriutumaan kauluspaidastaan ja vetämään päälleen Indiana Jones -vetimet.

Lounas tropiikissa

Kuulit sen täällä ensimmäiseksi: Närpiö on maamme trooppisin paikka. Kasvihuoneravintola Linds Kökissä on nimittäin aina lämmin tunnelma. Kesäaikaan kasvihuoneessa tarjoillaan lounasta päivittäin.  

Linds Kök | Bäcklidvägen 476, Närpiö | Etäisyys Vaasan keskustasta n. 80 km

Universumin alkuvoiman muokkaama ainutlaatuinen meteoriittikraatteri

Seuraava etappi: preeria. Tämän laakeampaa maisemaa ei  nimittäin vastaan tule, edes Pohjanmaalla. Keskellä muinaista Söderfjärdenin meteoriittikraatteria, nykyään aukealla pellolla sijaitsee vierailukeskus Meteoriihi. Täällä pääset yhdessä koko perheen kanssa kokemaan paikan erikoisen historian ja nykyisyyden näyttelyiden ja videoesitysten kautta. Samalla opit lisää planeettamme historiasta, avaruudesta, luonnosta sekä kestävistä energiaratkaisuista. Meteoriihi on keskellä kesää avoinna päivittäin, muina aikoina kahdesti viikossa tai tilauksesta.

Meteoriihi | Marenintie 292, Vaasa | Etäisyys Vaasan keskustasta 12 km

Meijeristä tislaamoksi

Maistele rukiisia makuja ja ihmettele tislaamon toimintaa Kyrö Distilleryn vierailukeskuksen järjestämillä tislaamokierroksilla ja maisteluissa! Kyrö Distillery Company on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut tislaamo, jonka ruispohjaisia tuotteita valmistetaan vanhassa meijerissä Isossakyrössä. Keittiössä valmistuvat maukkaat lähiruoka-annokset ja ravintolassa uniikit cocktailit. Samoissa tiloissa missä tislaamo on nyt, valmistettiin aikanaan suomalaisten rakastama Oltermanni-juusto. Tästä kertoo myös osoite Oltermannintie 6, kun navigoit tislaamon pihaan.

Kyrön vierailukeskus | Oltermannintie 6, Isokyrö | Etäisyys Vaasan keskustaan 44 km 

Vauhdikas saaristoseikkailu

Meriseikkailut odottavat Molpessa! Lähde tutkimaan henkeäsalpaavan kaunista Merenkurkun saaristoa RIB-veneellä, joko yleisöretkelle tai varaa matka omalle ryhmälle. Vauhdikkaan retken jälkeen voi jäädä lämmittelemään saunaan, nauttia virvokkeita tai vaikka yöpyä puussa. 

West Coast Rib Charter | Hamnvägen 40, Molpe | Etäisyys Vaasan keskustaan n. 50 km

Seikkailut päättyvät petiin

Ei tutkimusmatkailijakaan jaksa seikkailla ilman unta. 

Hotel Vallonian tilavissa huoneissa mahtuu keräämään voimia, ja onpa osassa huoneita oma sauna ja minikeittiökin. Hotelli sijaitsee Mustasaaressa ja tarjoaa erinomaiset pysäköintimahdollisuudet

Hotel Vallonia | Keskustie 3, Mustasaari | Etäisyys Vaasan keskustaan 4 km 

Maamme tomaattipääkaupungin hotelli Red & Green on nimetty tuttujen värien mukaan. Kulttuuritalon kanssa käsikynkässä sijaitsevalla hotellilla järjestetään paljon tapahtumia, joten tohtori Jonesin kannattaa pakata laukkuun myös siistimpi asukokonaisuus.  

Hotel Red & Green | Närpesvägen 16 C, Närpiö | Etäisyys Vaasan keskustasta n. 80 km 

Lisäideoita lännen valloitukseen 

Eikä tässä vielä kaikki! Vaasan seudulla riittää niin koskematonta korpimaata kuin eksoottisia elämyksiäkin. Siksi kannattaa tutustua vanhoihin perimätietoihin, seinämaalauksiin ja… ehkä helpompi vain katsastaa tarinoita Vaasan seudulta -saitti.

Vinkit ja tarjoukset

Saaristoravintola Ukkokari. Merellisellä meiningillä

Ukkokarin saari, Ukkokarintie, Vaasa

Tunnelmallinen ja rento ravintola Vaasan upeassa saaristossa. Nauti musiikista, hyvästä ruoasta, juomista, auringosta ja upeista merellisistä maisemista.

Pystytkö löytämään Merenkurkun merihirviön?

Maailmanperintöportti - Raippaluodontie 2, Raippaluoto

Tule perheesi tai ystäviesi kanssa etsimään merihirviö Merenkurkun maailmanperintösaaristosta! Sinulla on tunti aikaa jäljittääksesi muinaisen meripedon Raippaluodon Maailmanperintöportissa.

Lue myös