Ohita valikko
Lapsi pelaa videopeliä

Digitaaliset kulttuuripalvelut

Kulttuuri tapahtuu usein livenä, tietyssä hetkessä ja paikassa. Mutta kulttuuria voidaan kokea ja nauttia monella tapaa myös virtuaalisesti digitaalisen kulttuurin muodossa.

Olemme listanneet tähän alle Vaasassa toteutettavia digitaalisia kulttuuripalveluita. Sivun oikeasta laidasta löydät vinkkejä ja linkkejä mm. etäopetukseen. Nappaa täältä vinkit matkaan ja nauti digikulttuurista!

SIVU PÄIVITTYY!

Vinkkejä

 1. Lasten ja nuorten harrastamisen paikka netissä

  Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti.

  Sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Tekemistä löytyy aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

  Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa.

 2. Tervetuloa Magis-mobiilipelin maagiseen maailmaan!

  Magis-mobiilipeli hyödyntää tarinallisen pelin maailmaa hyvinvointitaitojen tukemisessa. Alakouluikäisille kehitetty peli soveltuu erityisesti kouluympäristöön, mutta Magista voi pelata myös itsenäisesti tai yhdessä aikuisen kanssa.

  Peli on saatavilla ilmaiseksi suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä sekä Google Play -kaupasta tai App Storesta. Peliä voi myös pelata selaimella osoitteessa magisgame.com.

 3. Feasta - nauti paikallisten bändien keikoista

  Feasta-tapahtumat on alunperin perustettu tukemaan paikallista musiikkielämää, bändejä ja artisteja. Livekeikkojen sijaan pääset tänä poikkeusaikana nauttimaan vaasalaisesta musiikista virtuaalitallennekeikoilla.

  Keikkoihin pääset käsiksi tästä.

  Lisätietoja:
  Max Bäckman, tapahtumakoordinaattori
  max.backman(at)vaasa.fi, p. 040 183 1956

 4. Taidetta Taidelainaamosta ja paikallisen taiteen tukemista

  Taidelainaamo välittää Vaasan Taiteilijaseuraan kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Noin 200 teoksen valikoimassa on maalauksia, grafiikkaa, piirroksia, veistoksia ja valokuvia noin kolmeltakymmeneltä ammattitaiteilijalta. Lainattavista teoksista maksetaan 20–60€ suuruista kuukausimaksua, joka määräytyy teoksen hinnan mukaan. Teoksen voi lunastaa omakseen maksamalla kuukausimaksua tai kertaostona.

  Tutustu ja lainaa!

 5. KulturÖsterbottenin materiaalipankki käyttöön

  KulturÖsterbottenin sivuilta löydät monenlaista materiaalia esim. opetuskäyttöön tai omaksi iloksi hyödynnettäväksi. Lue lisää tästä linkistä.

Lapset ja nuoret

Palvelutalot ja ikäihmiset

 • Virtaa! -monitaideprojekti
  on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella tuettu hanke, jossa etsitään keinoja tuottaa kulttuuripalveluja digitaalisesti kotiin. Kohderyhmänä ovat Vaasan kaupungin kotipalvelun piirissä olevat ikäihmiset, joiden on vaikea päästä osallistumaan kodin ulkopuolisiin tapahtumiin. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Alvar-kuvapuhelinpalvelun kanssa. Kulttuurisisältöä tarjoaa kolme kulttuurialan toimijaa kirjallisuuden, kuvataiteen ja pelin aloilta. Jokainen taiteilija ja toimija toteuttaa työpajoja, jotka perustuvat vuorovaikutukseen ja jossa osallistujat ovat aktiivisia sisältöjen tuottajia.
 • Taidepiiri
 • Tanssia ikäihmisille
 • Pienkonsertit Alvar-kuvapuhelinpalvelun kautta
 • Luontoelokuvia katsottavaksi! Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali tarjoaa katsottavaa palvelutaloille ja ikäihmisille. Lisätietoja: Ilias Missyris, ilias.missyris(at)vaasa.fi

Kotona neljän seinän sisällä

Vaasan kaupunginkirjaston palvelut

Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupungin museot

Vaasan kaupunginorkesteri

Wasa Teater

Virtuaalinäyttely

 

Ota yhteyttä