Ohita valikko

Erica Nygård

Huilu-äänenjohtaja

Maalahtelaissyntyinen diplomihuilisti Erica Nygård aloitti huilunsoitonopintonsa Musiikkiopisto Legatossa ja jatkoi niitä Tampereen konservatoriossa Seppo Planmanin johdolla sekä Sibelius-Akatemian solistisella osastolla ensin Anja Voipion ja sitten Mikael Helasvuon johdolla. Diplominsa hän suoritti keväällä 2006 erinomaisin arvosanoin ja valmistui maisteriksi keväällä 2008. Opintojaan Nygård täydensi vuonna 2005 opiskellessaan Koninklijk Conservatorium Den Haagissa Eline van Eschin johdolla. Tällä hetkellä Nygård opiskelee orkesterityönsä ohella kirkkomuusikoksi Noviassa Pietarsaaressa Dan Lönnqvistin johdolla. Opintojaan hän on täydentänyt sekä urkujen että huilun mestarikursseilla.

Nygård on esiintynyt useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa. Vuodesta 2003 hän toimi Vaasan kaupunginorkesterin vuorottelevana äänenjohtajana. Kaudella 2007-2008 hän oli vt. soolohuilisti Helsingin kaupunginorkesterissa, mutta palasi syksyllä 2008 takaisin toimeensa Vaasan kaupunginorkesterissa. Vuoden 2010 alusta lähtien hän on työskennellyt em. orkesterin huilun äänenjohtajana. Syyskausina 2013 ja 2017 hän toimi Turun filharmonisessa orkesterissa huilun äänenjohtajana.

Nygård konsertoi usein kamarimuusikkona ja solistina ja on esiintynyt paitsi kotimaassa myös ulkomailla esimerkiksi Skandinaviassa, Eestissä, Saksassa ja Hollannissa. Hän on Ensemble Transparentin perustajajäsen ja muodostaa yhdessä Niels Burgmannin kanssa huilu-urkuduon. Nygård  on myös tehnyt useita radio- ja TV-nauhoituksia. Vuonna 2011 hän sai Svenska Kulturfondenilta yksivuotisen työskentelyapurahan ja vuonna 2018 Maalahden kunnan kulttuuripalkinnon.