Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Cosi fan tutte | Vaasan kaupunginteatteri

Ensi-ilta 13.1.2021

Kesto: ilmoitetaan myöhemmin

Romeo-näyttämö

Liput 52 / 48 € (sis. eteispalvelumaksun)

Ooppera: Così fan tutte

Koomisen oopperan mestariteoksiin lukeutuva Wolfgang Amadeus Mozartin Così fan tutte tarjoilee katsojille värikkäitä ihmissuhdekiemuroita ja kuplivaa musiikkia. Oopperan tekijäkaarti on täynnä tähtinimiä, kuten oopperalaulajat Waltteri Torikka ja Ivana Sbrljan, kokenut teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblom ja huipputason kapellimestarit Ville Matvejeff ja Tatu Erkkilä.

Ilottelevan klassikko-oopperan nimi on italiaa ja tarkoittaa ”näin tekevät kaikki naiset” – mutta mitä se lopulta merkitsee? Pumpulissa kasvaneet mutta varakkaat siskokset Fiordiligi ja Dorabella ovat menossa naimisiin Guglielmon ja Ferrandon kanssa. Siskokset aikovat sanoa tahdon, koska sitä heiltä odotetaan. Eräänä päivänä paikalle ilmestyy herra Alfonso. Itseään filosofiksi tituleeraava Alfonso väittää, että nainen on luonnostaan uskoton. Guglielmo ja Ferrando voisivat allekirjoittaa väitteen, mutta omien morsiamiensa kohdalla kieltävät sen jyrkästi. Ovathan he miehinä molemmat ylivertaisen vetovoimaisia, kuka heitä voisi pettää? Alfonso haastaa sulhasia lyömään asiasta vetoa. Hän lupaa vuorokauden sisällä osoittaa naisväitteensä todeksi, jos Guglielmo ja Ferrando sitoutuvat toimimaan hänen ohjeittensa mukaisesti.

Sulhasmiehet ilmoittavat Alfonson käskystä morsiamilleen joutuvansa lähtemään rintamalle. Pian sulhaset palaavat valeasuissa ja ryhtyvät hanakasti piirittämään morsiamiaan – mutta ristiin. Fiordiligin kanssa kihloissa ollut Guglielmo yrittää liehitellä Dorabellaa ja Ferrando Fiordiligiä. Alkaa julma sota, jossa rintamalinjan toisella puolella ovat miehet, toisella naiset. Sulhasmiehiä komentaa Alfonso, morsiamet saavat strategikseen ovelan palvelijattarensa Despinan. Ketkä sodan lopulta voittavat, miehet vai naiset?

Oopperan kapellimestareina vuorottelevat Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja ja Jyväskylän Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff sekä kapellimestari, oopperakorrepetiittori ja vastikään saksalaisen Nationaltheater Mannheimin apulaiskuoromestariksi valittu Tatu Erkkilä. Ohjaajana työskentelee mm. Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajana ja teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen laitoksen professorina toiminut Erik Söderblom, joka on työskennellyt viime vuodet Espoon kaupunginteatterin johtajana. Lavastuksen suunnittelee mm. Vaasan kaupunginteatterin Candide-operetin lavastuksen suunnitellut Maria Antman ja pukusuunnittelijana vierailee mm. Kansallisteatterissa ja Svenska Teaternissa työskennellyt Pirjo Liiri-Majava. Rooleissa loistavat suomalaiset ja kansainväliset oopperan huippunimet Ivana Sbrljan, Annami Hylkilä, Simo Mäkinen, Waltteri Torikka, Marika Hölttä ja Sauli Tiilikainen.

Ooppera toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.

Esityksen tiedot

Così fan tutte

Ensi-ilta: 13.1.2021
Kesto:
Näyttämö: Romeo

Liput

Così fan tutte

Peruslippu: 52  € (sis. eteispalvelumaksun)
Eläkeläiset:  48 € (sis. eteispalvelumaksun)

Liput eivät vielä myynnissä.

Tekijät

Così fan tutte

Wolfgang Amadeus Mozart

Kapellimestari: Ville Matvejeff (vier.) / Tatu Erkkilä (vier.)
Ohjaus: Erik Söderblom (vier.)
Lavastus: Maria Antman
Pukusuunnittelu: Pirjo Liiri-Majava (vier.)

Rooleissa

Fiordiligi: Annami Hylkilä (vier.)
Dorabella: Ivana Sbrljan (vier.)
Ferrando: Simo Mäkinen (vier.)
Guglielmo: Waltteri Torikka (vier.)
Despina: Marika Hölttä (vier.)
Don Alfonso: Sauli Tiilikainen (vier.)

Vaasan kaupunginorkesteri

Oopperakuoro

Tekninen toteutus

 

Rooleissa

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Ivana Srbljan (vier.)

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Annami Hylkilä (vier.)

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Simo Mäkinen (vier.)

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Waltteri Torikka (vier.)

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Marika Hölttä (vier.)

Sydän | Vaasan kaupunginteatteri

Sauli Tiilikainen (vier.)