Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Tähtihetkiä-oopperakonsertti | Vaasan kaupunginteatteri

Vierailu: 21.-22.1.2021 PERUTTU

Kesto: ~1 h 40 min (sis. väliajan)

Romeo-näyttämö

Kaikki liput 40 € (sis. eteispalvelumaksun)

Vierailu: Tähtihetkiä-konsertti

Tähtihetkiä-konsertti on peruttu.

Vaasassa konsertoi tammikuussa timanttinen kolmikko, kun lavalle astelevat Waltteri Torikka, Ivana Srbljan ja Ville Matvejeff. Torikka ja Srbljan esittävät konsertissa oopperan ja operetin helmiä yhdessä ja erikseen. Tähtiartisteja säestää flyygelillä Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja ja Jyväskylän Sinfonian ylikapellimestari Matvejeff.

Baritoni Waltteri Torikka on monelle suomalaiselle tuttu kattavasta ooppera- ja musiikkiurastaan. Torikka voitti Tähdet tähdet –ohjelman vuonna 2015 ja samana vuonna miehen debyyttialbumi Sydän myi platinaa. Torikka on viihtynyt niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla oopperalavoilla sekä viihdekonserttien tähtenä. Hän on esiintynyt mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Kööpenhaminan kuninkaallisessa oopperassa, Festival d’Aix-en Provencessa, Royal Albert Hallissa ja Olympiastadionilla. Yhdessä Jarkko Aholan kanssa toteutettu konserttikiertue myi Hartwall Arenan loppuun kahtena vuotena peräkkäin.

Kotimaisiltakin oopperanäyttämöiltä tuttu kroatialainen mezzosopraano Ivana Srbljan tuo kansainvälistä tuulahdusta kokoonpanoon. Mezzosopraano Srbljan on tällä hetkellä kiinnitetty Rijekassa kotimaansa kansallisteatterin solistikuntaan ja on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja sekä kotimaassaan että ulkomailla. Hän on vakiinnuttanut paikkansa myös Euroopan konserttilavoilla. Kesällä 2021 Srbjan vierailee Rijekan oopperan kanssa Savonlinnan Oopperajuhlilla Wetherin Charlottena.

Ville Matvejeff on vakiinnuttanut asemansa poikkeuksellisen monipuolisena muusikkona sekä kapellimestarina, säveltäjänä että pianistina. Hän on esiintynyt ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa, Kiinassa, Japanissa ja Meksikossa. Tammikuussa 2014 Matvejeff valittiin Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestariksi, ja tammikuussa 2019 hänet valittiin myös Savonlinnan Oopperajuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Tämän ohella hän jatkaa työtään päävierailijana Kroatian kansallisteatteri Ivan Zajcissa Rijekassa. Matvejeff on johtanut monipuolista oopperaohjelmistoa ja musiikin monitaituri on myös pianisti ja säveltäjä.

Tähtihetkiä-konsertti on Vaasan kaupunginteatterin ja Jyväskylän Oopperan yhteistuotanto.

Esityksen tiedot

Tähtihetkiä-konsertti

Vierailu: 21.-22.1.2021 PERUTTTU
Esitysajat: to 21.1. klo 13, pe 22.1. klo 19
Kesto: ~1 h 40 min (sis. väliajan)
Näyttämö: Romeo

Esiintymässä

Ivana Srbljan

Ivana Srbljan, mezzosopraano

Waltteri Torikka | Vaasan kaupunginteatteri

Waltteri Torikka, baritoni

Ville Matvejeff, kapellimestari