Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip melkein ulkomaille

Tankki täyteen, kesäkassit takaluukkuun ja navigaattorin suunnaksi Vaasa. Roadtrip on mainio tapa lomailla ja autoloma Vaasan seudulle yllättää kokeneenkin kotimaanmatkailijan helppoudella ja monipuolisella tarjonnallaan. Valitse keskuspaikaksi Vaasa, tee päiväreissuja lähiseudulle ja palaa nauttimaan upean merenrantakaupungin kesäilloista. 

Ai miten niin melkein ulkomaille?

  • Aja niin pitkälle kuin tie vie ja olet jo lähellä Ruotsin merialueita! Suomen läntisin autolla perille asti ajettavissa oleva piste löytyy Söderuddenista, Raippaluodosta. Täältä on matkaa Ruotsiin saman verran kuin Vaasaan. 
  • Katsellessasi Merenkurkun saariston karun kauniita maisemia voit hetken kuvitella olevasi jossain aivan muualla. Alue on Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla.
  • Rannikon jännittävä sekoitus suomen- ja ruotsinkielisyyttä terästettynä aimo annoksella kansainvälisyyttä luo ainutlaatuisen tunnelman.
  • Vaasan rantapromenadi vetää vertoja monelle turistikohteelle ulkomailla. Viihtyisyys, palvelutarjonta, siisteys ja ainutlaatuiset maisemat houkuttelevat niin rantaelämästä kuin ravintolaelämästäkin nauttijoita leppoisaan oleskeluun.
Auringonlasku Saaristo

Koe Merenkurkku

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Maailmanperintösaaristo

Kulttuuria Vaasan seudulla

Kulttuuri

Majoitus Vaasan seudulla

Vaasan seudulla voi majoittua monella eri tavalla; vaikkapa merenrannalla lasitalossa, hyvin varustellussa mökissä tai viihtyisässä hotellissa puhtaalta tuoksuvien pehmeiden lakanoiden välissä. Voit aina valita sinun ja perheesi tarpeisiin parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Majoitus

Syö, juo ja viihdy

Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen on nautinto. Lukuisissa tasokkaissa ravintoloissa voit kokea miten lähituotetut elintarvikkeet yhdistyvät viimeisimpiin ruokatrendeihin. Hyvää ruokahalua!

Maista Vaasan seutua