Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip melkein ulkomaille – Nautiskelijan Vaasa

Vietätkö lomaa mieluiten rauhallisesti paikkaa vaihtaen, pitkiä illallisia nautiskellen ja kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa rupatellen. Roadtrip 3 sopii tarinoiden metsästäjille ja hitaasti kiiruhtavasta tunnelmasta nauttiville. Mitä pidempään viihdyt, sitä syvemmälle pääset sukeltamaan Vaasan seudun ainutlaatuiseen tunnelmaan.

1. Majoitus

Hurmaava Hotel Astor sijaitsee keskellä Vaasaa. Yksityisessä omistuksessa olevan hotellin taso on korkea ja kaikki 49 huonetta ovat yksilöllisesti sisustettuja. Kuten suomalaiseen perinteeseen kuuluu, on monessa huoneessa oma sauna (superior-huone).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön VisitVaasa (@visitvaasa) jakama julkaisu

2. Shoppailu: Rewell ja Espen

Espen on Vaasan uusin kauppakeskus, joka yhdistää shoppailun, ravintolat ja kahvilat sekä viihdepalvelut saman kauniin katon alle. Pohjanmaan suurin kauppakeskus Rewell tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia, palveluita ja tapahtumia Vaasan sydämessä. Auton voit pysäköidä kätevästi torin alla sijaitsevaan Toriparkkiin. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Espen Shopping (@espenshopping) jakama julkaisu

3. Vaasan Kauppahalli

Kauppahallin tunnelmaa ei voita mikään. Pistäydy kahvilla ja lounaalla tai osta mukaan piknik-eväät tai kotiinvietävät makumuistot.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ShoppingVaasa (@shoppingvaasa) jakama julkaisu

4. Ravintolakortteli

Aloita matkasi torilta kävelemällä Hovioikeudenpuistikkoa rantaan päin ja noin 150 metrin matkalta löydät ainakin 11 ravintolaa. Monen mielestä Marco Polon pizzat ovat Suomen parhaita ja Aroman leipomo on ihan virallisesti valittu Suomen parhaaksi. 1h+k on myös makuhetken arvoinen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Aroma Bageri&Konditori (@aromabageri_vasa) jakama julkaisu

5. Kalaranta

Vaasan Kalaranta elää uutta kukoistustaan ja se on nykyisin kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailijoiden suosittu kohtauspaikka. Rannan ravintoloissa, Hejmissä, Fiskdiskenillä ja Faroksella, kannattaa maistaa kalaa. Mutta valikoima on laaja ja herkullista syötävää löytyy varmasti jokaiselle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurant HEJM (@restauranthejm) jakama julkaisu

6. Sisäsatama

Kuntsin modernin taiteen museo, Sisäsataman terassi ja ravintola Strampen tarjoavat ajanvietettä vaikka koko päiväksi. Samalla voit ihailla upeita merimaisemia ja nauttia rannan leppoisasta tunnelmasta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sisäsataman Terassi | VAASA (@sisasatamanterassi) jakama julkaisu

7. Saaristoristeily / Jannen Saluuna

Kesällä kannattaa lähteä merelle ja saaristoristeilylle. M/S Tiira liikennöi Sisäsatamasta ja tekee pysähdyksen Kuusisaaressa Jannen Saluunassa. 

 

8. Bock’s Corner Brewery

Tämä panimo on herätetty uudelleen eloon vuosien tauon jälkeen. Ja nyt se on elävämpi kuin koskaan! Tämän paikan tapahtumiin kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Bock’s Corner Brewery (@bockscornerbrewery) jakama julkaisu

9. Kvarken Brewery

Kvarken Breweryssä pääsee maistelemaan pienpanimon oluita ympäröivän maailmanperintöalueen maisemissa. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kvarken Brewery AB (@kvarkenbrewery) jakama julkaisu

10. Kyrö Distillery Company

Oletko maistanut maailman parhaaksi valittua giniä? Tislaamokierroksella pääset kurkistamaan kulissien taakse ja kuulet parhaat tarinat. 

11. Linds Kök

Oletko koskaan syönyt lounasta kasvihuoneessa? Linds Kök tarjoilee maukasta ruokaa vertaansa vailla olevassa kasvihuonemiljöössä ja pihapiirissä on myös mansikkamyynti.

Vaasan seudun roadtripit