Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip melkein ulkomaille – Seikkailijan Vaasa

Seikkailijat lähtevät laajentamaan kokemusmaailmaansa roadtrip 4:n varrelle kerätyissä kohteissa. Ehkäpä löydät itsestäsi uusia puolia saaristoluonnon syövereissä tai tutustumalla uusiin makuelämyksiin. Joka tapauksessa kesän parhaat muistot löytyvät taatusti sen reitin varrelta, jolla uskallat astua oman mukavuusalueesi ulkopuolelle.

1. Majoitu mukavasti keskustassa

Keskustan hotellien sijainti kaikkien palveluiden läheisyydessä on erinomainen. Kävellen pääset nauttimaan keskustan ja rannan tunnelmasta ja autolla on helppo suunnata tutustumaan lähiseudun tarjontaan. Keskustan hotelleihin on helppo saapua autolla, sillä parkkipaikat sijaitsevat aivan hotellien yhteydessä.

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa

Scandic Vaasa

2. Suppailu, Wasa Up ja vesitorni

Etsitkö tekemistä Vaasan keskustassa? Mahdollisuudet ovat monet: SUP-lautoja vuokrataan Hietasaaressa, Wasa Up -liikuntakeskuksessa voi kokeilla kiipeilyä, OCR-esterataa, joogaa ja pilatesta. Myös Vaasan vesitornilla on kiipeilymahdollisuus.

3. Maailmanperintöalueen helmet

Jokaisen vaasalaisen ja Vaasan seudulla vierailevan must-kohde! Luontoa, saaristolaiskulttuuria, huvituksia ja kaiken keskipisteessä meri. Tälle saarelle ajetaan Suomen pisintä siltaa pitkin. 

4. Kalle’s Inn

Yövy lasitalossa, josta avautuu huikeat näkymät kauas horisontiin, nauti saunaelämyksistä ja saariston kiireettömästä tunnelmasta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kristel – Travel Blogger (@lafilleagateaux) jakama julkaisu

5. Saaristoseikkailu

Saaristoseikkailulla aika menettää merkityksensä ja kiirehtiminen pilaa zen-hetken, joka täällä on ehkä helpompi saavuttaa kuin missään muualla. Helppo tapa on lähteä saaristoristeilylle Merenkurkkuun m/s Corinalla, jonka lähtöpaikka on Maailmanperintöportilla, Raippaluodon sillan kupeessa.

6. Vanhan Vaasan rauniot

Vanhan Vaasan rauniot muistuttavat Vaasan palosta vuonna 1852. Alue on mitä oivallisin paikka prinsessa- ja ritarileikeille, kesäiselle piknikille tai tarinatuokioille menneiden aikojen elämästä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Rakastan raunioita ja niissä kuvaamista 😍

Henkilön Anrietta Kuosku Photography (@anriettakuosku) jakama julkaisu

7. Söderfjärden /  Meteoria

Tutustu meteoriitin noin 520 miljoonaa vuotta sitten muovaamaan tasankoon, vieraile Meteoriihessä ja kiipeä lintutorniin. Ja palaa ehdottomasti takaisin syksyllä, jolloin alue toimii muuttomatkalla olevien kurkien levähdyspaikkana.

8. Bergö

Bergö on helmi Merenkurkussa. Navigoi venekuntasi saaren vierasvenesatamaan 62°58’30”N, 021°10’21”E tai saavu paikalle perinteisellä lossilla. Vaikka Bergön saari sijaitsee vain 10 minuutin lossimatkan päässä mantereelta, on tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta.

9. Molpen pikkuhuoltsikka

Vinkki takuuvarmalle nostalgiahetkelle. Vaikka autosi polttoainemittari ei vielä osoittaisikaan aivan bensan loppumisen merkkejä, poikkea tankkaamaan autosi Molpen pikkuhuoltsikalla. Menneiden vuosikymmenten lumosta kotimatkalle syntyy mukavia tarinoita kuin itsestään.

 

10. Ehrs Parkenin puisto

Kreikkalaiset patsaat kutsuvat mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle Afroditen, Zeuksen ja Artemiksen maailmoihin ja löytyvät Grannasbergetiltä, Vöyriltä. Tämä puisto yllättää kokeneemmankin maailmanmatkaajan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Alexandra Furu (@alexandrafuru) jakama julkaisu

11. Pukkilansaari

Pukkilansaari on Isonkyrön helmi keskellä Kyrönjokea ja sijaitsee lyhyen lossimatkan päässä. Pukkilansaarella käyntiin kannattaa yhdistää myös vierailu Kyrö Distilleryllä sekä Napuen taistelukentillä. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Satu Salmiranta (@satusunny) jakama julkaisu

Vaasan seudun roadtripit