Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Roadtrip melkein ulkomaille – Vaasan parhaat

Vaasan parhaat -roadtripin varrelle olemme keränneet kohteet, joissa paljastuu miksi me vaasanseutulaiset olemme niin ylpeitä kotiseudustamme. Näissä kohteissa vierailemalla saat hyvän pintaraapaisun saariston elämyksiin, seudun letkeän leppoisaan tunnelmaan ja hiljaiseksi vetäviin maisemiin. Ja jos viivyt pidempään tai vaikka olisit jo kokenut Vaasan-kävijä, näihin paikkoihin ei kyllästy ja niissä riittää aina uutta näkemistä ja kokemista.

1. Majoitu mukavasti keskustassa

Keskustan hotellien sijainti kaikkien palveluiden läheisyydessä on erinomainen. Kävellen pääset nauttimaan keskustan ja rannan tunnelmasta ja autolla on helppo suunnata tutustumaan lähiseudun tarjontaan. Keskustan hotelleihin on helppo saapua autolla, sillä parkkipaikat sijaitsevat aivan hotellien yhteydessä.

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa

Scandic Vaasa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön 𝗩𝗔𝗔𝗞𝗨𝗡𝗔 𝗩𝗔𝗔𝗦𝗔 (@vaakunavaasa) jakama julkaisu

2. Strömsö

Strömsö on oikeasti olemassa ja sijaitsee Vaasassa. Tiedätkö mitä tarkoittaa sanonta: ”Ei menny niin kuin Strömsössä”? Huvilassa järjestetään tutustumiskierroksia ja ympäristöstä löytyy myös uimaranta. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yle Strömsö (@ylestromso) jakama julkaisu

3. Kyrö Distillery Company

Oletko maistanut maailman parhaaksi valittua giniä? Tislaamokierroksella pääset kurkistamaan kulissien taakse ja kuulet parhaat tarinat. 

4. Kalaranta

Vaasan Kalaranta elää uutta kukoistustaan ja se on nykyisin kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailijoiden suosittu kohtauspaikka. Rannan ravintoloissa, Hejmissä, Fiskdiskenillä ja Faroksella, kannattaa maistaa kalaa. Mutta valikoima on laaja ja herkullista syötävää löytyy varmasti jokaiselle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurant HEJM (@restauranthejm) jakama julkaisu

5. Maailmanperintöalueen helmet

Jokaisen vaasalaisen ja Vaasan seudulla vierailevan must-kohde! Luontoa, saaristolaiskulttuuria, huvituksia ja kaiken keskipisteessä meri. Tälle saarelle ajetaan Suomen pisintä siltaa pitkin. 

5a. Raippaluodon silta

5b. Kvarken Brewery – Gastropub & Pizzeria

5c. Kvarken Brewery – panimo

5d. Näköalatorni Saltkaret ja Café & Restaurant Salteriet

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Linds Kök

Oletko koskaan syönyt lounasta kasvihuoneessa? Linds Kök tarjoilee maukasta ruokaa vertaansa vailla olevassa kasvihuonemiljöössä ja pihapiirissä on myös mansikkamyynti.

7. Ravintolakortteli

Aloita matkasi torilta kävelemällä Hovioikeudenpuistikkoa rantaan päin ja noin 150 metrin matkalta löydät ainakin 11 ravintolaa. Monen mielestä Marco Polon pizzat ovat Suomen parhaita ja Aroman leipomo on ihan virallisesti valittu Suomen parhaaksi. 1h+k on myös makuhetken arvoinen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Aroma Bageri&Konditori (@aromabageri_vasa) jakama julkaisu

Vaasan seudun roadtripit